Csillagkapu 5. évad

Csillagkapu 5. évad (2001)

Vissza a sorozat adatlapjára

Csillagkapu sorozat 5. évad 22 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a Csillagkapu sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 5. évad epizódjairól. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • Csillagkapu 5. évad hány részes?
  • Csillagkapu 5. évad tartalma?
  • Csillagkapu 5. évad szereplői?
  • Csillagkapu 5. évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Richard Dean Anderson , Christopher Judge , Amanda Tapping ,

Epizód lista

Ep.1 Ellenségek

Megjelent: 2001-06-29

A CSK1 csapata, lopott Goa'uld anyahajóval érkezik meg egy, a Tejútrendszertől több, mint 4 millió fényévnyi távolságra lévő galaxisba. Röviddel ezután megérkezik Apófisz anyahajója is, fedélzetén Teal'c-kel, akit azonban a társai halottnak hisznek.

Ep.2 Végső határ

Megjelent: 2001-07-06

Teal'c-nek, akinek Apofisz megváltoztatta az elméjét, át kell esnie egy ősi szertartáson, amely a halál mezsgyéjére viszi. Mindez azért szükséges, hogy újra felfedezhesse, kicsoda is valójában.

Ep.3 Felemelkedés

Megjelent: 2001-07-13

A CSK1 egy romokban heverő bolygón egyetlen ép dolgot talál, amiről később kiderül, hogy egy fegyver. Carter a tudtán kívül kapcsolatba kerül egy idegennel, aki miután felfedi kilétét, szerelmet vall neki. A Pentagon nyomására a Központ ki akarja próbálni a fegyvert, míg az idegen arról próbálja meggyőzni Cartert, hogy ezt meg kell akadályoznia. Az idegen tudja mit beszél, hiszen ő adta a fegyvert a bolygó lakóinak.

Ep.4 Az ötödik tag

Megjelent: 2001-07-20

O'Neill ezredes ottreked egy bolygón, ami tele van Jaffákkal. A többiek visszajutnak, de Hammond számára érthetetlen módon egy ismeretlen, sőt nem is létező Tyler hadnagyról kezdenek beszélni. Hammond addig nem küld segítséget O'Neill-nek, míg ki nem deríti, hogy mi történt a CSK1-el. Ebben Frasier doktornő van segítségére, ám újra megjelenik Simmons ezredes, aki ismét igyekszik megragadni az alkalmat, hogy rossz színben tüntesse fel a Központot.

Ep.5 Vörös égbolt

Megjelent: 2001-07-27

A CSK1 akaratán kívül rettenetes veszélybe sodor egy bolygót, ami Asgard védelem alatt áll. Az Asgardok mégsem segíthetnek, mert ez esetben felrúgnák a goa'uldokkal kötött egyezményt, ami még több bolygót sodorna veszélybe. A CSK1-nek magának kell megoldást találnia, azonban nem számol a helyiek ellenkezésével.

Ep.6 A változás útja

Megjelent: 2001-08-03

Cassandrát titokzatos vírus támadja meg, amely ellen a Központnak nincs ellenszere. A CSK1 rájön, hogy a vírusért Nirrti felel, aki kísérleteket folytatott Cassandra bolygójának gyerekein egy új, fejlettebb ember, és így egy erősebb gazdatest kialakításáért.

Ep.7 Rabszolgaság

Megjelent: 2001-08-10

Daniel "barátját", a Chaka nevű Unas-t elrabolják egy olyan nép fiai, akik rabszolgának használják az Unas-okat. Daniel mindenképpen szeretné szabadon tudni Chaka-t, ám ez ütközik egy ott élő rabszolga kereskedő érdekeivel.

Ep.8 A sír

Megjelent: 2001-08-17

A CSK1 egy ősrégi sír bejáratánál orosz cigarettásdobozokra bukkan, ami bizonyítja számukra, hogy az oroszok nemrég, a megegyezés ellenére ott jártak. Mivel feltételezik, hogy az oroszok bejutottak a sírba, mentőakciót szerveznek az orosz csapattal együtt. Az együttműködés korántsem zökkenőmentes, ráadásul a sírban már csak halottakat találnak, akiket szemmel láthatólag valami megrágott.

Ep.9 Két tűz között

Megjelent: 2001-08-24

A CSK1 újra a Tollanán találja magát, ahol nagy meglepetésükre Travell kancellár hajlandó a technológiájuk megosztásáról tárgyalni. Narim figyelmezteti a CSK1-et, és persze O'Neill is gyanakszik, de mint kiderül, nem véletlenül: a bolygón gyilkosság történt, amelynek az volt a célja, hogy elhárítsák az utolsó akadályt a technológiai nyitás előtt.

Ep.10 2001

Megjelent: 2001-08-31

A Föld újra kapcsolatba kerül az Aschen-ékkel, de ezúttal a jelenben. Természetesen tudnak az üzenetről, de a csábítás túl nagy, és egyes politikai erők mindenképpen szeretnék tető alá hozni a megállapodást. Hammond tábornok azonban nem nyugszik, aminek hála Daniel és Teal'c súlyos felfedezést tesz.

Ep.11 Kétségbeesett lépések

Megjelent: 2001-09-07

Cartert egy parkolóból elrabolják. O'Neill és a többiek élénken keresni kezdik, és ehhez Maybourne segítségét is kérik. Kiderül, hogy O'Neill gyanújával ellentétben nem az NID keze van a dologban, hanem egy dúsgazdag, ám gyógyíthatatlan beteg milliomosé, aki Oroszországból épp Maybourne-nel raboltatott el egy goa'uld szimbiótát.

Ep.12 Wormhole X-Treme!

Megjelent: 2001-09-08

Carter felfedezi, hogy egy olyan űrhajó közeledik a Föld felé, amelynek technológiája nagyon hasonlít ahhoz, amivel egy évvel korábban, Martin Lloyd esete kapcsán találkoztak. A CSK1 emiatt mindenáron meg akarja találni Martin-t. Rövidesen rá is bukkannak egy filmstúdióban, ahol a CSK1 kalandjaihoz kísértetiesen hasonlító eseményeket vesznek fel egy sorozat miatt. Martin természetesen megint nem emlékszik semmire, sőt Tanner és az emberei is felbukkannak.

Ep.13 A tettek mezeje

Megjelent: 2002-03-08

A Központba újoncok érkeznek, akiknek komoly próbákat kell kiállniuk, ha be akarnak kerülni egy egységbe. O'Neill azonban nincs megelégedve az ifjú titánok teljesítményével, ezért minden eddiginél keményebb próbának veti alá őket.

Ep.14 48 óra

Megjelent: 2002-03-15

Egy előre nem látható baleset miatt Teal'c bent ragad a Csillagkapuban. Simmons kapva kap a lehetőségen és megzsarolja Hammond-ot, amellett kiköti, hogy 48 órán belül megoldással vagy anélkül, de mindenképpen újra kell indítani a küldetéseket. Mivel Simmons ismeri a probléma megoldását, O'Neill - Maybourne segítségével - felkutatja azt a goa'uldo-t, akit korábban Simmons menekített el a CSK1 elől, mivel a válasz csak tőle származhatott.

Ep.15 A csúcstalálkozó

Megjelent: 2002-03-22

A goa'uld rendszerurak hadseregeit ismeretlen ellenség tizedeli, ezért úgy döntenek, hogy egy találkozó keretében keresnek megoldást a problémára. A Tok'ra-k ezt megtudják, és úgy döntenek, itt a lehetőség, hogy lecsapjanak a rendszerurakra. A feladatra olyasvalaki kell, aki ember, és beszéli a goa'uldo-t, így Daniel-re marad a feladat, hogy egy méreggel végezzen a rendszerurakkal. Azonban nem várt események megzavarják a tervet.

Ep.16 A végső mentsvár

Megjelent: 2002-03-29

Zipacna időközben Anubisz parancsára támadást indít a Tok'rák bázisa ellen. A bázison van a CSK1 maradék három tagja is, akik túlélik a támadást és a mentésben segédkeznek. Úgy tűnik, hogy nincs menekvés, ám egy Lantash nevű Tok'ra belekerül Elliot-ba, akinek a segítségével a csapat sikeresen feljut a felszínre. Azonban Elliot és Lantash időközben halálos sérülést szenved, így minden mindegy alapon vállalja, hogy megmenti a CSK1 tagjait.

Ep.17 Biztonsági határ

Megjelent: 2002-04-05

A Föld felé tart egy hatalmas aszteroida, amit, mint kiderül, a goa'uldok irányítottak a Föld felé, hogy kikerüljék az Asgardokkal kötött egyezményt. A Föld tőlük kér segítséget, de ők épp erre az egyezményre hivatkozva nem segítenek. Így a CSK1-nek egyedül kell megoldania a problémát.

Ep.18 A harcos

Megjelent: 2002-04-12

A Jaffák között új próféta jelenik meg, aki sikeres támadásaival jelentősen gyengíti a goa'uld rendszerurak hatalmát. A Föld szövetségest lát benne. Teal'c vakon követi, de O'Neill gyanakodni kezd, és mint kiderül, nem is alaptalanul...

Ep.19 Fenyegetés

Megjelent: 2002-04-26

A CSK1 egy kihalt bolygón egy női androidra bukkan, amely hihetetlenül fejlett. A csapat visszaviszi a Földre, és sikeresen be is kapcsolja a robotot, amiről kiderül, hogy bár nagyon fejlett, érzelmileg gyermeki szinten áll. Ráadásul igen sötét titkot rejteget...

Ep.20 Az Őrszem

Megjelent: 2002-05-03

A Latona nevű bolygót évszázadokon át védte egy Őrszem nevű szerkezet. Maybourne ezredes volt csapata Grieves ezredes vezetésével azonban - a tiltás ellenére - megkereste a szerkezetet, szétszedte azt, majd újra összerakta. Ám valahol hibázhattak, mert a szerkezet az eset óta nem működik, bár ezt csak ők, és a CSK1 tudják. Időközben persze a goa'uldok is igyekeznek kihasználni az alkalmat.

Ep.21 Meridián

Megjelent: 2002-05-10

Daniel halálos mennyiségű sugárzást kap, miközben megakadályoz egy nukleáris katasztrófát. Daniel tudja, hogy meg fog halni, de Oma Desalának hála lehetőséget kap rá, hogy a létezés egy magasabb síkján folytathassa a küzdelmet. Eközben a CSK1 többi tagja kétségbeesetten küzd az életéért és a becsületéért.

Ep.22 Felismerések

Megjelent: 2002-05-17

Az Adara rendszerben Thor meglepő módon vereséget szenved Ozirisz erőitől, és goa'uld fogságba kerül. A CSK1-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa, és egyúttal elhozzon egy Asgard tudóst a kérdéses bolygóról, akinek a tevékenysége az Asgard faj fennmaradásával függ össze.