A médium 2. évad

A médium 2. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

A médium sorozat 2. évad 22 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a A médium sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • A médium 2. évad hány részes?
  • A médium 2. évad tartalma?
  • A médium 2. évad szereplői?
  • A médium 2. évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Patricia Arquette , Miguel Sandoval , Maria Lark ,

Epizód lista

Ep.1 A phoenix-i fantom (2. rész)

Megjelent: 2005-09-19

Miközben Push kapitány haldoklik, Allisonnak meg kell fejtenie az általa hagyott nyomokat a sorozatgyilkos megtalálásához, mielőtt újra ölne.

Ep.2 Mindig ugyanaz a nóta

Megjelent: 2005-09-26

Allison egy nap arra ébred, hogy egy dal fészkelte be magát a fülébe és, hogy valahogy megszabaduljon az egyre idegesítőbbé váló dallamtól elindul Dr. Cardwell-hez. Sajnos az orvos éppen nem rendel, viszont a dal által közölt útmutatások alapján a parkban talál egy mp3-lejátszót, ami egy nemrég eltűnt diáklány tulajdona. A nyomozás pedig kisvártatva meg is indul.

Ep.3 Időn kívül

Megjelent: 2005-10-03

Allison legújabb rémálmában egy elmegyógyintézetben élő nő bőrébe bújik, majd felébredve furcsa dolgokat észlel a környezetében. Például belépőkártya híján nem engedik be a munkahelyére és amikor felszól a kerületi ügyészi irodába, azt állítják, hogy náluk nem dolgozik semmilyen Allison Dubois. Miután Allison hazamegy a furcsaságok továbbra sem szűnnek meg.

Ep.4 A rosszalvó

Megjelent: 2005-10-10

Allison arra ébred, hogy hálóingben egy autópálya kellős közepén pofozza őt fel aggódó férje. Hogy miképpen került az útra, azt a médium sem tudja, ezért Joe-val elmennek egy alvászavarokkal foglalkozó orvoshoz. Másnap Ariel lányuk érdekes kéréssel áll eléjük: ezentúl szeretne gyalog, a barátnőjével hazajönni az iskolából.

Ep.5 Álom, édes álom

Megjelent: 2005-10-17

Allisont ezúttal nem egy álom zaklatja fel, hanem egy megálmodott régi emlék, melyben az egyik volt osztálytársa nyakába vette a világot és meg sem állt Kaliforniáig. Azóta azonban, majd 20 éve, semmi hír róla, ezért Scanlonra hárul a feladat, hogy kiderítse, hol lehet a lány. Allisonnak mindeközben egy befolyásos képviselő eltűnt lányának ügyében kell besegítenie a kerületi ügyészségen.

Ep.6 Konkurenciaharc

Megjelent: 2005-10-24

Allison-t minden eddiginél rémisztőbb és furcsább álom gyötri. Látomásában egy fegyveres alak helyében találja magát, aki a kerületi ügyészi irodában rendez borzalmas vérengzést, melynek végén Allison is áldozatul esik. S bár felébredvén azonnal egy tárgyalásra kell mennie, mindent megtesz azért, hogy ne váljon valóra az álma.

Ep.7 Bíró, esküdt és hóhér

Megjelent: 2005-11-07

Joe Dubois-t behívják egy esküdtválogatásra, ahol - miután biztosította az ügyvédeket arról, hogy otthon nem mesél el semmit a szóban forgó esetről - kiválasztják. Az ügyben egy törtető férfiról kell dönteniük, aki állítólag hajókázni ment a feleségével, de miután kissé sok alkoholt fogyasztottak, az asszony beesett a vízbe és meghalt. A holttest azonban azóta sem került elő. Mivel a feleség vagyonos családból származik, a férj az első számú gyanúsított, de a megnyerő stílusával sorra leveszi a lábukról az esküdteket. Joe azonban tudja, hogy Allison minden éjjel az üggyel álmodik, így kezd elbizonytalanodni.

Ep.8 Hajszál híján

Megjelent: 2005-11-14

Allison és Joe moziba készülnek, amikor belebotlanak a férj egy régi hölgyismerősébe. Karen nagyon megörül és találkozót kér Joe-tól, amit persze Allison nem néz jó szemmel, miközben ráadásul rossz előérzete is van a nővel kapcsolatban. Devalos a választásokra készül, elég jó eséllyel, bár Allison retteg attól, hogy ha Manuel elmegy, neki nem lesz munkája. Éjszakánként ismét rémálmok kínozzák, és látja amint egy sötét alak leszúr egy fiatal nőt.

Ep.9 Életben

Megjelent: 2005-11-21

Allison egy brutális gyilkosság helyszínén olyasmire lesz figyelmes, ami egy helyi galériába vezeti őt, ahol az egyik festő képei megelevenednek előtte. A képek alapján Allison arra következtet, hogy a gyilkosságnak köze lehet valamilyen módon a festőhöz.Az epizód érdekessége, hogy speciális 3D technikával forgatták le.

Ep.10 Leszámolás

Megjelent: 2005-11-28

Allison a legújabb álmában egy éjszakai órán elüt egy kocsija elé kiszaladó kislányt. Az események hatása alatt ezért megbeszélik Joe-val, hogy az este messze elkerüli azt a környéket, ahol a baleset történne. Persze az események nem úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezték, ráadásul Ariel-nek is furcsa megérzése támad egy osztálytársával kapcsolatban.

Ep.11 Rendszer az őrültségben

Megjelent: 2006-01-02

Allison a rémálmában egy sorozatgyilkos fejébe kerül, és az ő szemével kénytelen végignézni ahogyan az végez áldozatával. Az álomból nyert információk segítségével sikerül is rábukkanni a gyilkosra, de már későn, mert a férfi közben szívrohamban meghal. Az ügy lezárása után Allison felfedezi, hogy nyugtalanító módon tovább folytatódnak a rémálmok a sorozatgyilkos eddigi áldozatairól.

Ep.12 Orvosi javaslatra

Megjelent: 2006-01-09

Allison-t furcsa látomások gyötrik egy "régi ismerőse", Dr. Charles Walker szereplésével. A wichita-i hentes tért vissza az álmaiba, ami azzal fenyeget, hogy esetleg újabb orvosokat száll meg, hogy gyilkosságra kényszerítse őket. Eközben pedig Allison-nak még Ariel legújabb barátaival is meggyűlik a baja.

Ep.13 Káint melengetve kebelén

Megjelent: 2006-01-23

Allison legújabb álmában egy iskolai lövöldözés tanúja lesz, de nem igazán tudja hová tenni az eseményeket, így Scanlon nyomozó kérésére elmerül egy gyermekrablási ügyben. Egy hétéves kisfiút raboltak el a szüleitől egy éjszaka és Allison segítségével hamarosan rá is találnak egy szeméttelepen - golyóval a fejében.

Ep.14 Egy új ember

Megjelent: 2006-02-06

Allison egy esés következtében beveri a fejét, ezért a férje tanácsára elmegy egy MR vizsgálatra, ahol furcsa látomása támad. Azonnal fel is merül Dubois-ékban a kérdés, hogy a látomások csak a szokásos fajtából valóak-e, vagy esetleg az Allison tarkóján keletkezett dudor is közrejátszik bennük.

Ep.15 A tékozló fiú

Megjelent: 2006-02-27

Allison egyik visszatérő álma, a meg nem született fiáról szól. Miután az egyik éjszaka felzaklatja magát a régi eseményeken, reggel betér egy kávézóba és holtan találja a tulajdonost. A kerületi ügyész meghívására részt vesz az áldozat gyászszertartásán, ahol is megdöbbenve fedez fel egy fiút, aki megszólalásig hasonlít az álombéli gyermekére.

Ep.16 Allison Csodaországban

Megjelent: 2006-03-06

Allison legújabb álmában egy igazi összeesküvésekkel teli sötét világba csöppen, ahol egy férfi kivégzésének lesz szemtanúja. A híres színész, David Carradine az áldozat, amit még Allison is képtelenségnek vél. Így nem marad más hátra, mint utánajárni, hogy vajon mit is jelképezhet álmában a színész.

Ep.17 Mázlis szerelmes

Megjelent: 2006-03-13

Allison legújabb rémálmában ő maga egy gyilkossággal és túszejtéssel végződő bankrablás egyik szenvedő alanya. Amikor ugyanis szóba elegyedik az egyik bankrablóval, rémülten tapasztalja, hogy az öccse az, aki alig egy éve tért vissza Afganisztánból, majd San Diego-ba költözött, hogy elindítsa vállalkozását.

Ep.18 S.O.S.

Megjelent: 2006-04-17

Allison jelenlegi álmában egy fiatal lány csúszik meg hegymászás közben és zuhan le egy szikláról. A megtalálására indított eredményes keresést követően azonban kiderül, hogy a lányt megerőszakolták és brutális kegyetlenséggel meggyilkolták. Az újabb bajba jutott, de nem bántalmazott lányról szóló álmot követően, Allison elkezd kételkedni a képességeiben.

Ep.19 Mint a rossz pénzt...

Megjelent: 2006-04-24

Allison szokás szerint képtelenségekről álmodik, csakhogy most nem az álom megfejtése okozza a talányt, hanem az, hogy mit keresett benne Scanlon nyomozó. Amikor a médium tájékoztatja a rendőrt az általa éjszaka látottakról, Scanlon sem tud sokat hozzáfűzni. Allison viszont kezdi gyanítani, hogy az álma kapcsolatba hozható egy nem is olyan régen történt hármas-gyilkossággal.

Ep.20 Fény a sötétségben

Megjelent: 2006-05-01

Allison újabb, visszatérő, furcsa álmában egy sötét szobában lévő lány szerepel, de semmi több konkrétumot nem tud meg az esetről. A kerületi ügyész másnap egy, az eléítéltek kegyelmi kérvényeit megvitató bizottság ülésére hívja meg, ahol is elhűlten tapasztalja, hogy az egyik elítélt olyan tettet ismer be, amit nem is ő követett el.

Ep.21 A halál ára

Megjelent: 2006-05-08

Allison az álmában egy temetésre hivatalos, ahol is kisvártatva felfedezi, hogy sajátmaga fekszik a koporsóban. Visszaemlékezve az álmára, egy furcsa, öltönyös férfit idéz fel. Később Allison, amikor a lányaiért megy az iskolába, kis híján karambolozik egy kamionnal. Miután megbizonyosodik arról, hogy nem esett baja, hirtelen meglátja az út szélén az álombéli öltönyös férfit: a Halál angyalát.

Ep.22 Kétszer volt, hol nem volt...

Megjelent: 2006-05-22

Allison a mostani álmában élete egyik meghatározó személyéről, a nagymamájáról álmodik, majd felébredve egy tárgyaláson venne részt, de elszólítja anyai kötelessége. Távollétében azonban Devalos kerületi ügyészt csúnyán kelepcébe húzzák és a polgármesteri hivatal nyomására kénytelen kiállni a nyilvánosság elé és elismerni, hogy egy látnokot foglalkoztat.