A médium 1. évad

A médium 1. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

A médium sorozat 1. évad 16 epizódjainak rövid leírásai, megjelenések dátumaival, szereplők listájával, képekkel, ha kíváncsi vagy a A médium sorozatra akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól. Érdekelnek ezek a kérdések?

  • A médium 1. évad hány részes?
  • A médium 1. évad tartalma?
  • A médium 1. évad szereplői?
  • A médium 1. évad részeinek megjelenési dátumai?


Epizódok száma: 16

Főszereplők: Patricia Arquette , Miguel Sandoval , Maria Lark ,

Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Az első eset

Megjelent: 2005-01-03

Allison életszerű álmait, túlvilági üzeneteit, melyből két év leforgása alatt csaknem 25 gyűlt össze, a férje, Joe elküldi a phoenix-i rendőrségnek. A különös képességekkel megáldott nőt pedig hamarosan a texasi rangerek keresik fel, hogy a segítségét kérjék egy megoldatlan ügyben. Egy 17 éves fiú - feltehetőleg szexuális kielégülés céljából - elrabolt egy hatéves gyermeket. A gyanúsított őrizetben van, ám a kisfiú azóta sem került elő. Talán Allison Dubois a kulcs a rejtély megoldásához.

Ep.2 Megérzés és bizonyosság

Megjelent: 2005-01-10

Allison az utóbbi időben a rémálmaitól és attól, hogy a rendőrség nem kéri a segítségét, depresszióssá vált, olyannyira, hogy Joe és a lányok unszolására sem akar felkelni az ágyból. Aztán egy nap minden megváltozik: az ügyészi hivatalból volt főnöke, Devalos kerületi ügyész kéri a segítségét egy nagyon mocskos ügyben. Ivan Kinetko lelkén, az eddigi bizonyítékok alapján, már hat nő élete szárad. Áldozatait sorra megfojtja, majd hetekig közösül velük újra meg újra, aztán feldarabolja őket. Az utóbbi ítélet-hozatalnál az esküdtszék döntésképtelennek bizonyult, ezért Allison feladata az, hogy páratlan képességével kiválassza a megfelelő esküdteket arra, hogy a kegyetlen gyilkos méreginjekcióval végezze.

Ep.3 Választási lehetőségek

Megjelent: 2005-01-17

Allison Dubois-t döbbenetes ügyhöz hívják segítségül. Fiatal házaspárok sorra végeznek magukkal, mégpedig úgy, hogy először a férj fejbe lövi a feleséget, majd aztán saját magát is megöli. Allison azonban minden alkalommal egy harmadik személyt is lát álmában és a képeken is érzi. Csakhamar kiderül, hogy a feltételezésével nincs is olyan messze az igazságtól. Férje eközben meglepetés születésnapi-partit szervez neki, ám azzal nem számol, hogy egy médium előtt sajnos semmi nem maradhat titokban.

Ep.4 A farkas éjszakája

Megjelent: 2005-01-24

Allison Dubois persze ismét jókor van, jó helyen. Éppen a rendőrségen tartózkodik, beletemetkezve egy lezáratlan ügy aktájába, amikor egy tanúvallomásra lesz figyelmes. A nő nem úgy írja le a vőlegénye gyilkosát, mint ahogy az Allison szeme előtt megjelenik. Azonnal rajzoltat is egy képet, melyből kiderül, hogy miért hazudott a szerencsésen megmenekült asszony. Eközben Bridget, Allison kisebbik lánya beilleszkedési problémákkal küzd az iskolában, ugyanis egy barátja sincsen. Ám egy nap végre boldogan tér haza. Elújságolja, hogy új barátját Bobbynak hívják, ő is elsős és nagyon szeretné áthívni a hétvégére, hogy játszanak egy kicsit. A szülők persze fel is hívják Bobby szüleit, akik döbbenten közlik, hogy Bobby éppen öt éve halt meg az iskola udvarán.

Ep.5 Betegségben és házasságtörésben

Megjelent: 2005-01-31

Allison Catherine, a jósnő segítségét veszi igénybe, mikor kiderül, hogy férje, Joe biopsziára vár. A kapott furcsa felelet hatására Allison aggódni kezd, hogy férje orvosi vizsgálata esetleg balul sülhet el és pár apró jel alapján azt is feltételezni kezdi, hogy férje házasságtörő viszonyt folytat.

Ep.6 Eljön érted

Megjelent: 2005-02-07

Allisont furcsa álmok kísértik, melyben egy férfi elrabolja a kislányát, Arielt. Legnagyobb meglepetésére azonban összefut a férfival a kerületi ügyész irodájában, ahol kiderül róla, hogy egy igazi jótét lélek, hiszen egy betörést jött bejelenteni. Az összezavarodott médium ezért megpróbál az ügy végére járni.

Ep.7 Kezdő ugrás

Megjelent: 2005-02-14

Allison álmában egy lányt lát, aki leugrik egy szirtről. Rövidesen meg is találják a szerencsétlenség helyszínét, és a holttestet is. Ám a lány újra és újra visszatér a médium gondolataiban, egyre csak olyan utalásokkal, hogy nem egyszerű öngyilkosságot követett el, hanem valaki az őrületbe kergette. Joe eközben nagyon aggódik a barátjáért. Allison ugyanis egy kézfogás alkalmával látta, ahogy Brett-et megpróbálják újraéleszteni.

Ep.8 Mázlis

Megjelent: 2005-02-21

Allisonnak szörnyű rémálma van az öccséről, aki Irakban szolgál. Sehogy sem sikerül aztán utolérni a fiút, aki azonban másnap váratlanul beállít hozzájuk. Michael évek óta alkoholista, ezért Joe nem is nagyon kedveli, amikor is kiderül róla, hogy ugyanúgy lát különös dolgokat, mint a nővére, csak azt hitte, hogy megőrült. Allison eközben újabb ügyet kap, melyben egy kislány meghalt egy felgyújtott házban, az anyja pedig kómában van. A kislány megjelenik Allison-nak a tett helyszínén, csakúgy, mint az öccsének, s ők ketten hamar megfejtik, hogy ki ölte meg őt.

Ep.9 Szimbólumok

Megjelent: 2005-02-28

Allison lánya, Ariel azt álmodja, hogy Sarah-nak hívják és be van zárva egy házba, ahol egy szörny tartja őt fogva. Másnap elszökik a múzeumlátogatásról és odatalál egy házhoz, ahol valaha egy Sarah nevű kislány lakott, de mint kiderül, évekkel ezelőtt meghalt, amikor egy pedofil elrabolta. Ariel álmai aztán tovább folytatódnak, s szerinte Sarah nem halt meg és segítségre szorul.

Ep.10 A sínek túloldalán

Megjelent: 2005-03-14

Allison álmában két kisfiú rohan egy vonat mellett, hogy még előtte átérjenek a sínek másik oldalára. Az egyikük azonban elesik és a földön fekve nézi végig, ahogy a másiknak sikerül átjutnia, mielőtt a vonat még kettőjük közé kerülne. Allison nem érti, hogy mit jelenthet az álom, amíg nem találkozik egy emberrel, aki magát véli felfedezni a történetben.

Ep.11 Gondolatolvasó a nejem

Megjelent: 2005-03-21

Allison általában boldogul az álmaival, a halottak üzeneteivel, viszont amikor megbetegszik és gyógyszert kell szednie, akkor hirtelen zavarossá válik kép. Mostani megfázása során egy tévésorozatot figyelve, hirtelen azon kapja magát, hogy bekerül a műsorba, de, hogy ki kér tőle szívességet és milyen ügyben, az még számára sem tiszta.

Ep.12 Egy pap, egy orvos, és egy médium kivégzésre mennek

Megjelent: 2005-03-28

Allison munkaköri kötelességből adódóan részt vesz egy négyszeres gyilkos kivégzésén. Még ugyanazon a napon Scanlon nyomozó egy gyilkosság helyszínére riasztja őt, ahol a szemtanú elmondása szerint egy halott, egy szellem követett el gyilkosságot. Annak az embernek a szelleme, akinek nem is olyan régen Allison a saját szemével követte végig a kivégzését.

Ep.13 Megüssem vagy ne üssem?

Megjelent: 2005-04-25

Allison újabb rémálma valóban nagyon borzalmas, ugyanis egy repülőgép lezuhanásáról és százak haláláról szól. Az ügyészi hivatalban egy eltűnt feleségéért aggódó férj kikérdezésével bízzák meg, és idővel kiderül, hogy bizony a férjnek köze van a repülőgépről szóló álomhoz.

Ep.14 Elhantolva

Megjelent: 2005-05-02

Allison egyszerű rutinfeladatot kap, ahol nincs szüksége a különleges képességeire. Az ügyészség és az ártatlanul elítéltek felmentésére aspiráló védelmi projekt között tartja a kapcsolatot. Eközben azonban a figyelmét kissé megzavarja, hogy Joe édesanyja érkezik látogatóba és talán túlságosan is belakja magát Allison-ék családi fészkébe.

Ep.15 Orvosi műhiba

Megjelent: 2005-05-09

Allison legújabb és borzalmas álma egy orvosról szól, aki brutális kegyetlenséggel boncolt fel élve egy 14 éves kislányt. A nyomozás során kiderül, hogy a tettes, Dr. Kenneth Holloway már 15 éve rács mögött ül, viszont Allison álmában mégis ő volt a tettes. A rejtély megoldásában persze Scanlon nyomozó nyújt segítő jobbot.

Ep.16 A phoenix-i fantom (1. rész)

Megjelent: 2005-05-23

Ezúttal nem Allison, hanem Joe álmodik arról, hogy Bridgette-et elrabolják. Eközben Allison hosszasan kimarad otthonról, ugyanis a Phoenix-i fantom néven ismert sorozatgyilkos kézre kerítésében segédkezik Devalos kerületi ügyésznek és Scanlon nyomozónak. A kemény diónak látszó ügyet egy nagyon régi ismerős feltűnése hozza közelebb a megoldáshoz.