Új Éhezők viadala film készül

Új Éhezők viadala film készül

2022-06-21 12:48:20 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » Új Éhezők viadala film készül

A Lionsgate bejelentette, hogy Suzanne Collins új regényéből, az Énekesmadarak és a kígyó balladájából (megjelent: 2020. május 19.) azonos címmel előzmény-filmet forgatnak. Francis Lawrence - az Éhezők viadalának eredeti rendezője - hivatalosan is a projekt irányítója lesz.

Miről szól az Éhezők viadala előzményfilm?

A könyv 64 évvel az eredeti trilógia kezdete előtt játszódik, és mélyebben belemerül Panem történelmi gyökereiben.

"Ezzel a könyvvel a természet állapotát akartam feltárni, azt, hogy kik vagyunk és hogy mi szükséges a túlélésünkhöz" - mondta Collins a könyvről szóló nyilatkozatában.

A történet középpontjában a 18 éves Coriolanus Snow áll, jóval Panem elnökének zsarnoki uralma előtt. A cselekmény összefoglalója így szól: "Az ifjú Coriolanus jóképű és sármos, és bár a Snow család nehéz időket élt meg, esélyt lát a sorsfordulatra, amikor kiválasztják mentornak a 10. Éhezők Viadalára, ám örömét szertefoszlatja, amikor az elszegényedett 12. körzetből érkező lánytribün mentorálására bízzák."

Mikor jön ki a film?

A CinemaCon 2022 eseménye során a Lionsgate bejelentette, hogy az Énekesmadarak és kígyók balladája 2023. november 17-én kerül a mozikba. A "leleplezés" egy új, a produkciót bemutató klippel érkezett, és bár nem árulta el a szereplőgárdájának tagjait vagy bármilyen hivatalos felvételt a filmből, "jeges faágakról és szemet gyönyörködtető markáns felvételeken pörgött át, miközben a narrátor így szólt: 'A világ felfedezi... ki az énekesmadár... és ki a kígyó'" - számolt be a Variety. Az előzetes hivatalosan júniusban került a nyilvánosság elé.Tekintettel arra, hogy az előzményfilm története 64 évvel az eredeti trilógia eseményei előtt játszódik, a szereplők, köztük Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks vagy Woody Harrelson szereplése nem tűnik valószínűnek. Legutóbb, amikor Lawrence-t megkérdezték arról, hogy szerepelne-e egy előzményfilmben, a következőket mondta a Variety-nek:

"Nem vennék részt benne. Szerintem még túl korai lenne. Véleményem szerint hagyniuk kell kihűlni a szerepet". (Jegyezzük meg, ez 2015 decemberében volt, kevesebb mint egy hónappal a Mockingjay 2. részének megjelenése után).

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Az éhezők viadala

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Tovább
  • Film adatlapok: 374560
  • Sorozat adatlapok: 40380
  • Színész adatlapok: 915320
  • Kommentek: 28
  • Film listák: 84
  • Sorozat Listák: 12
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 134