Sigourney Weaver „elit katonai búvárokkal” tréningezett egy szerep kedvéért

Sigourney Weaver „elit katonai búvárokkal” tréningezett egy szerep kedvéért

2020-10-27 13:04:54 - Gutási Gábor - Blog » Sztárhír » Sigourney Weaver „elit katonai búvárokkal” tréningezett egy szerep kedvéért

Sigourney Weaver árulta ezt el a The New York Timesnak, mégpedig az Avatar 2. kapcsán. James Cameron rendező, aki már a film első részénél sem kímélte a színészeit, most sem hazudtolta meg önmagát. Már a 2009-es film forgatásakor is voltak vízi jelenetek, és az akkor hatvanéves színésznő sem kapott felmentést a víz alatti tréningek alól. Persze nem bánta, ahogy a nyilatkozataiban is jól látszik, a színésznő a korát meghazudtoló módon játszik el kalandos és akció dús jeleneteket. Ez az Avatar 2. estén sem lesz másként.


A színésznő elárulta, hogy 6 percig is vissza kellett tartania a lélegzetét a víz alatti forgatások alatt. Természetesen nem csak neki, a többi szereplőnek is. Ez persze nem megy gyakorlás nélkül, így a tréning során katonai búvárokat alkalmaztak, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek. Bár Sigourney Weaver már hetvenegy éves, mégis bevállalta a tréninget és a jeleneteket is. Ahogy nyilatkozta, sose szokott a korára hivatkozni: „Azt szoktam mondani, hogy hagyjátok, hadd csináljam! Aztán majd meglátjuk.”

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Avatar

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

Tovább

Avatar: A víz útja

A film több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeinek) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Tovább

Sigourney Weaver

A színésznő Sigourney Susan Alexandra Weaver néven látta meg a napvilágot 1949. október 8-án. Édesanyja brit színésznő, Elizabeth Inglis, nagybátyja, Doodles Weaver híres komikus, édesapja pedig Sylvester Weaver, aki az ötvenes években, a televíziózás aranykorában az NBC hálózat elnöke volt. 1961-ben a Brearley Girls Academy-re kezdett járni, de anyja átíratta őt egy New York-i magániskolába, a Chapin-ba. 1972-ben angol szakon diplomázott a Stanford Egyetemen. Ezt követően a Yale színiiskolájába járt, és miután visszatért New Yorkba, színházban kezdett dolgozni. Az első, összesen hat másodperces filmszerepét Woody Allen Annie Hall című filmjében (1977) kapta. Egy évvel később Ridley Scott rendező őt választotta ki egy sci-fi horror főszerepére. Bár Weaver eleinte idegenkedett a szereptől, A nyolcadik utas: a Halál (1979) óriási siker lett, valódi kultuszfilmmé vált, és megalapozta Sigourney karrierjét. Az 1984-es Szellemirtók (1984) című filmmel végleg bekerült Hollywood legnagyobb sztárjai közé. A Szellemirtók két részt is megért, mindkettő kasszasiker lett. 1986-ban James Cameron rendezésében elkészült az Alien második része, A bolygó neve: Halál (1986), amely az újabb világsiker mellett meghozta Sigourney élete első Oscar-jelölését. 1989-ben egyszerre jelölték a legjobb női főszereplő a Gorillák a ködben (1988), és mellékszereplő kategóriában a Dolgozó lány (1989) című vígjátékban nyújtott alakításaiért. Még kétszer játszotta el Ellen Ripley szerepét, A végső megoldás: Halál (1992) és az Alien 4: Feltámad a Halál (1997) sci-fikben. Két évvel később egy Star Trek paródiában, a Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés (1999) című sci-fi vígjátékban szerepelt. A kétezres évek legnagyobb dobása számára kétség kívül a James Cameron által rendezett Avatar (2009) című film volt. Magánéletében a gyakori hollywoodi sztorikkal ellentétben 30 éve él boldog házasságban Jim Simpson rendezővel, akitől egy gyermeke született.

Tovább

James Cameron

James Francis Cameron 1954. augusztus 16-án született az Ontario béli Kapuskasingban, Kanadában. 17 évesen került a Los Angeles melletti Orange Countyba, amikor villamosmérnök édesapja ott talált jövedelmezőbb munkára. Bár már tizenévesen sci-fi történeteket írt és álmodott vászonra, mégis fizikát tanult a California State Egyetemen, majd az egyetem befejeztével kamionsofőrként dolgozott, ezzel biztosítva megélhetését. Az első profi filmes munkája a Csata a csillagokon túl (1980); a forgatás során művészeti vezetőként dolgozott Roger Corman keze alatt. A következő évben pedig rendezőként debütált a Piranha 2. - Repülő gyilkosok (1982) című filmben. James számára a film forgatása szinte rémálom volt, elképzelései teljesen ellenkeztek a producer, Ovidio G. Assonitiséval. Lelkileg ez olyannyira megviselte, hogy gyakran magas lázzal küszködött, egy ilyen lázálmos éjszaka után írta meg a Terminátor - A halálosztó (1984) forgatókönyvének alapötletét. A futurisztikus akció-thriller Arnold Schwarzenegger, Micheal Biehn és Linda Hamilton főszereplésével hatalmas sikert hozott James számára. Ezt számos sikeres sci-fi követte: A bolygó neve: Halál (1986), A mélység titka (1989), majd Terminátor 2. - Az ítélet napja (1991). 1990-ben Lightstorm Entertainment néven megalapította saját produkciós irodáját. 1997-ben elsöprő sikert aratott a szintén általa írt és rendezett Titanic című filmjével. Ez lett minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje, és emellett 11 Oscar-díjat is hozott a rendezőnek. Ettől kezdve lett James Cameron Hollywood egyik legkeresettebb rendezőjének számított. Ötször nősült, állítólag első feleségéről, Sharon Williamsről (1978-1984) mintázta Sarah Connor alakját a Terminátor - A halálosztóban. A film költségvetését egyébként második felesége, Gale Anne Hurd producer (1985-1989) biztosította. Később elvette Kathryn Bigelow-t (1989-1991), majd Linda Hamiltontól (1997-1999) született egy gyermeke. Jelenleg Suzy Amis-szel nevelik három gyermekük.

Tovább
  • Film adatlapok: 433237
  • Sorozat adatlapok: 41366
  • Színész adatlapok: 1025233
  • Kommentek: 32
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 148