Keress pénzt filmes cikkek írásával
Nyerd meg az életed - Squid Game második évad!

Nyerd meg az életed - Squid Game második évad!

2022-06-18 20:10:13 - Pankó Evelin - Blog » Sorozathír » Nyerd meg az életed - Squid Game második évad!

Az új koreai dráma második évada hamarosan a Netflix műsorára kerül! Azt még sajnos nem tudjuk, hogy mikor, de úton van a sorozat!

A Netflix hatalmas sikere ez a koreai dráma (pontosabban K-dráma), a Squid Game (Nyerd meg az életed), ami egy japán Battle Royale klasszikusnak a pörgős változata. Egy csapat idegen kerül egy "ketrecbe", ahol arra kényszerülnek, hogy megöljék egymást, hiszen csak így nyerhetnek: pénzt, méghozzá rengeteget. De ellentétben a Battle Royale és az Éhezők viadala játékával, ahol a harcosok fiatalok, akiket akaratuk ellenére kényszerítenek az arénába, a Squid Game egy érdekes erkölcsi változást vet fel: Ezek a résztvevők felnőttek, és önként jelentkeztek.

Szeptember 17-i megjelenése óta a K-dráma a Netflix listájának élére tört, és a streaming történetének legnézettebb sorozatává vált. Órákig boncolgathatnánk, hogy pontosan miért is ragadta meg ez a sorozat a világ figyelmét, de végső soron a Squid Game figyelemre méltóan használja fel kísérteties karaktereit. Így természetesen a rajongók alig várják, hogy visszatérjenek a képernyőre. Miközben a nézők az első kilenc epizódot falják, íme, mit tudunk a Netflix legújabb és legnagyobb sikersorozatának jövőjéről.

Azt hiszem, kötelességem elmagyarázni a rajongóknak, és gondolkodom a második évadon, de akkoriban annyira fáradt voltam az első évad befejezése után, hogy nem igazán tudtam a második évadra gondolni" - mondta az IndieWire-nek a sorozat rendezője. "De most, hogy ekkora siker lett, az emberek utálnának, ha nem csinálnék 2. évadot, így nagy nyomást érzek, és úgy gondolom, hogy muszáj lesz."

A második évad bejelentéséről egyébként nemrégiben instagram poszt is keletkezett:


Most, hogy tudjuk, hogy a Netflix bejelentette a második évadot, valószínű, hogy Lee Jung visszatér Gi-hun szerepében. De mivel annyi más karakter is meghalt - ez a battle royale természete -, szinte biztos, hogy új mellékszereplőket kapnánk, akikhez talán csatlakozna néhány cameo (flashbackben vagy más módon) régi barátaink, Park Hae-soo, Oh Yeong-su és a szeretett HoYeon Jung.

A 2. évad cselekménye valószínűleg Gi-hun küldetésére fog összpontosítani, hogy véget vessen a Játéknak, hasonlóan Katniss Everdeen történetéhez, amelynek középpontjában az éhezők viadalának megállítására és a körzetek egyenlőségének helyreállítására tett forradalmi erőfeszítései állnak. Ami még nem világos, hogy ez a nemes törekvés visszavinné-e magát Gi-hun-t az arénába, vagy a Squid Game a Westworld mintáját követné, és a szimulációból egy nagyobb disztópikus valóságba vonná a karaktereket. Hwangtól csak annyit tudunk biztosan, hogy Gi-hun vissza fog térni - csak azt nem tudjuk, hogyan.

Hamarosan érkezik az első előzetes, ne maradj le róla! 

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Nyerd meg az életed

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk.

Tovább
  • Film adatlapok: 424439
  • Sorozat adatlapok: 41191
  • Színész adatlapok: 1012299
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140