Keress pénzt filmes cikkek írásával
Nyáron sem maradunk filmek nélkül

Nyáron sem maradunk filmek nélkül

2022-05-26 10:57:24 - Pankó Evelin - Blog » Ajánló » Nyáron sem maradunk filmek nélkül

Nyakunkon a nyár, ami többek között Hollywoodnak is kedvez, mert a legnagyobb dobásait erre az időszakra tartogatja. Ez főleg (de nem kizárólag) azt jelenti, hogy az eddig elhalasztott legjobb filmeket sorjában kapjuk majd! Mindez a Top Gun: Maverick-kel kezdődik és a Jurassic World: Világuralommal folytatódik, de Buzz Lightyear és a Minyonok legújabb része is mozivászonra kerül! Szórakoztató és érdekes darabokat kapunk, kár lenne őket kihagynod! 

Íme a legígéretesebb nyári filmek várva várt listája:

1. Top Gun: Maverick - május 25-től a mozikban

Talán ezt a filmet vártuk a legizgatottabban, aminek az előzetesét már 2019-ben (!) bemutatták, és ha hinni lehet a kritikáknak, akkor valóban lenyűgözően izgalmas filmre számíthatunk. Tom Cruise visszatér Pete "Maverick" Mitchelle szerepében, átveszi a pilóta tanoncok következő generációjának a tanítását, ám szembesülnie kell saját vakmerő múltjával is. 2. Bob Burgerfalodája - május 25-től a mozikban

Aki nem tud betelni ennek a sorozatnak mind a 12 évadával, azoknak igazán kedvezni fog ez a film. A Belchersék élete egy zenés és kalandos vígjáték formájában kerül a képernyőre. A családnak meg kell mentenie az éttermüket a bezárástól, miközben egy víznyelő képződik előtte, a gyermekeknek pedig egy kulcsfontosságú rejtélyt kell megoldaniuk, ami talán segíthet az éttermen. 3. Mindent egy lapra - június 8-tól a Netflix műsorán

Adam Sandler legújabb filmjét az NBA rajongó kosarasok biztosan kedvelni fogják, mivel Juancho Hernangomezzel áll össze ebben a sportdrámában. 4. Jurassic World: Világuralom - június 10-től a mozikban

Colin Trevorrow rendező visszatér a Jurassic Park saga harmadik fejezetéhez, a franchise hatodik részéhez, amit ezzel a mozdulattal be is fejez, így elvileg ez a Jurassic világ legutolsó része. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard a Bukott birodalom túlélőivel küzd meg a túlélésért az év legjobban várt filmjében. 5. Félidő - június 14-től a Netflix műsorán

A világhírű szupersztár, Jennifer Lopez karrierjére és életére fókuszáló meghitt dokumentumfilm.6. Lightyear - június 17-től a mozikban

Ebben a tudományos-fantasztikus kalandfilmben, ami egyúttal a játékfigurát ihlető hős, Buzz Lightyear meghatározó eredettörténete, az űrhajós intergalaktikus kalandra indul egy csapat becsvágyó újonccal, no meg robottársával, Soxszal az oldalán.


7. A pók feje - június 17-től a Netflix műsorán

A George Saunders "Menekülés a pókfejből" című novelláján alapuló akció-thriller (egy kis sci-fi csavarral), a főszerepben Chris Hemsworth, Miles Teller és Jurnee Smollett. A története igazán érdekes: egy modern büntetés-végrehajtás intézet rabja elkezdi megkérdőjelezni az érzelemcsökkentő gyógyszerek célját, amelyeket egy gyógyszerész zseninek tesztelnek. 


8. Minyonok: Gru színre lép - július 1-től a mozikban

A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében. Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak. A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség.


9. Elvis - június 24-től a mozikban

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát. Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat…


10. A fekete telefon - június 23-tól a mozikban

A telefon ki van húzva. És csörög. Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolta egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját hallja. Akik eltökélték, hogy nem fogják hagyni, hogy ami velük történt, az megtörténjen Finneyvel is...


11. Thor: Szerelem és mennydörgés - július 6-tól a mozikban

Az utolsó emlékünk az, hogy Thor összefutott Star Lorddal és a társaival, hogy egy kis szabadságot vegyen ki önmaga megtalálására. Hogy ebből mi sül ki, az hamarosan kiderül, de azt már biztosan tudjuk, hogy Natalie Portman visszatér a filmbe Jane szerepében, ám nem is akármilyen formában! 


12. DC Szuperállatok ligája - július 29-től a mozikban

A Jumanji cimborák (Kevin Hart és Dwayne Johnson) újra találkoznak, de most Superman kutyás haverjaiként, Krypto (Johnson) és Ace (Hart) szerepében. 


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Top Gun: Maverick

Több mint harminc évnyi szolgálat után a haditengerészet egyik legkiválóbb pilótájaként, kikerülve a földi szolgálathoz szükséges előléptetést, Pete „Maverick” Mitchell azon kapja magát, hogy egy különítményt képez ki egy speciális küldetésre, amihez hasonlót még egyetlen pilóta sem látott.

Tovább

Bob Burgerfalodája: A film

Bob Flecher családias hangulatú kis hamburgerbüféjét, melyet feleségével, Lindával közösen vezet, mindenki ismeri. A mindennapok gondjai ugyanúgy változatlanok, ám nincs olyan probléma, amelyen ne lehetne segíteni egy kis derűvel.

Tovább

Mindent egy lapra

Egy lecsúszott kosárlabdaedző (Adam Sandler) felfedez egy rendkívüli tehetséges, ám hányatott sorsú játékost, és mindent elkövet, hogy elhozza az Államokba csapata engedélye nélkül. Egyetlen, utolsó esélyük van, hogy bebizonyítsák, megvan bennük az, ami ahhoz kell, hogy bekerüljenek a legjobbak közé...

Tovább

Jurassic World: Világuralom

Négy évvel azután, hogy a Nublar-sziget elpusztult, a dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.

Tovább

Félidő

Intim betekintést kapunk a színfalak mögé, és megismerhetjük a Jennifer Lopezt jellemző elszántságot és kitartást. A film kendőzetlenül mutatja be élete második felének kezdetét, a latina, az anya, a művész szerepében történő felemelkedését, azt, hogyan válik belőle ügynök a karrierje során és miként emeli fel hangját a komolyabb célok érdekében.

Tovább

Lightyear

Buzz Lightyear és robottársa, Sox intergalaktikus kalandra indul egy csapat újonccal.

Tovább

A pók feje

Különleges kapcsolat alakul ki két fogvatartott (Miles Teller és Jurnee Smollett) között, miközben a múltjukkal küszködik egy modern büntetés-végrehajtási intézetben, amelyet a zseniális látnok (Chris Hemsworth) vezet, aki tudatmódosító szerekkel kísérletezik alanyain.

Tovább

Minyonok: Gru színre lép

A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében.

Tovább

Elvis

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat...

Tovább

Fekete telefon

A félénk, de okos 13 éves fiút egy szadista gyilkos elrabolja, és egy hangszigetelt pincébe zárja. Amikor egy lekapcsolt telefon a falon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos korábbi áldozatainak hangját hallja. És készen állnak arra, hogy gondoskodjanak róla, hogy ami velük történt, az ne történjen meg vele.

Tovább

Thor: Szerelem és mennydörgés

A mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

Tovább

DC Szuperállatok ligája

Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen? Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad. Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyorsa teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt veti bele magát a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert- és állatot próbáló küzdelmek során.

Tovább
  • Film adatlapok: 424548
  • Sorozat adatlapok: 41195
  • Színész adatlapok: 1012417
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140