Megérkezett a legelső Thor: szerelem és mennydörgés előzetes

Megérkezett a legelső Thor: szerelem és mennydörgés előzetes

2022-04-24 12:06:39 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » Megérkezett a legelső Thor: szerelem és mennydörgés előzetes

Amíg Marvel Univerzum negyedik fázisa olyan új karakterek bemutatására összpontosít, mint például Jelena Belova a Fekete Özvegyben, vagy az Örökkévalók karakterei, addig a Stúdió a meglévő kedvenceinkről sem feledkezik meg. Így lesz ez Dr. Strange multiverzumával (május 5-én) és Thor saját világával is. Ám Thor (Chris Hemsworth) története különleges folytatást kap idén júliusban (várhatóan július 8-án), hiszen felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet ezt egyáltalán folytatni, ha Asgardot elpusztították és Thor pedig lemondott a trónjáról? 

Mivel a film a Ragnarok és az Endgame után játszódik, a film azzal kezdődik, hogy Thor a Galaxis őrzőivel bandázik. Ám azt nem tudjuk biztosra, hogy végig az őrzőkkel fog-e maradni, vagy sem, mivel a Galaxis Őrzői rendezőjét ideiglenesen kirúgták a pozíciójából, így minden bizonnyal a projekt menetrendje is megváltozott. Vitatható egyébként az is, hogy valószínűleg Thor otthagyja a szuperhős létet, és inkább arra koncentrál majd, hogy ki is ő valójában. Bár az előzetesben látható kalandjai inkább azt sugallják, hogy visszatér a hedonista hajlamaihoz. Thor világképét szintén megváltoztathatja egy személy, aki méltó lehet arra, hogy Mjolnirt (a kalapácsot) a magasba tartsa. Ezt a személyt természetesen Jane Foster (Natalie Portman) testesíti meg. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy Thor kalapácsán repedések jelentek meg, amit összhangba lehet hozni Asgard pusztulásával. 

A korábbi Thor filmekből egy maroknyi színész is visszatér a negyedik részhez. Feltehetően a film majd megőrzi Jane földibb alakját, még akkor is, ha a díszletfotók (és a legutóbbi előzetes) is azt bizonyítják, hogy egy Thor-szerű fizikumot kapott a filmhez (lehet, hogy a párhuzamos valóságbeli alakját kapjuk meg egy másik univerzumból).
A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Thor: Szerelem és mennydörgés

Tovább

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth 1983. augusztus 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában, angoltanárnő és szociális munkás gyermekeként. Testvérei, Luke és Liam szintén színészek. Melbourne-ben és vidéken, egy kis közösségben nőtt fel. 2004-től három évadon keresztül a népszerű ausztrál szappanoperában, az Otthonunkban (Home and Away) játszott. A mozivásznon a J.J. Abrams rendezésében bemutatott Star Trekben (2009) debütált, melynek nyitójelenetében Kirk kapitány apját alakította. Ezt egy középszerű thriller, a Ca$h - A visszajáró (2010) követte. Karrierjében az áttörést a Kenneth Branagh rendezésében készült Marvel-adaptáció, a Thor (2011) hozta, mely Thor: Sötét világ (2013) címmel folytatást is kapott. Ugyancsak a szőke kalapácsos istenség szerepében láthattuk a szuperhős-kollektíva tagjaként a Bosszúállókban (2012). Mindhárom film óriási népszerűségre tett szert a közönség körében, de a kritikusok is méltatták a szuperprodukciókat. Kristen Stewartr mellett a vádász szerepében láthattuk a Hófehér és a vadászban (2012), és még ebben az évben egy pozitív kritikai visszhangot kapott horrorban, a Ház az erdő mélyénben is láthattuk. 2013-ban pályafutása eddigi legjobb alakítását nyújtotta Ron Howard Hajsza a győzelemért című filmjében, de ez évben ismét Kirk kapitány apjaként láthattuk a J.J. Abrams rendezésében bemutatott Star Trek folytatásában (Sötétségben - Star Trek – 2013). Hemsworth-öt várhatóan Michael Mann filmjében, a Blackhatben láthatjuk legközelebb. A spanyol származású színésznővel, Elsa Patakyval 2010 óta házasok, lányuk, India Rose 2012-ben született.

Tovább

Natalie Portman

Natalie Portman, eredeti nevén Neta-Lee Hershlag (Jeruzsálem, 1981. június 9. –) Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznő. Gyermekszínészként kezdte karrierjét a 90-es években, az ezt megelőző években pedig táncolt és modellkedett. Első szerepét a Léon, a profi c. filmben kapta, melyben Jean Reno partnere volt, de az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja-trilógia hozta meg számára, melyben Padmé Amidala szenátort alakította. Natalie többször is hangoztatta, hogy "…szívesebben vagyok okos, mint híres", ezért a Csillagok háborúja filmek forgatásával egyidőben a Harvard pszichológia szakán tanult; 2003-ban végzett. 2001-ben Csehov A sirály c. darabjában szerepelt, többek között Meryl Streep, Kevin Kline, és Philip Seymour Hoffman oldalán. 2005-ben a Közelebb c. filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott.2011-ben a Fekete hattyú c. filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

Tovább
  • Film adatlapok: 337672
  • Sorozat adatlapok: 37837
  • Színész adatlapok: 733029
  • Kommentek: 25
  • Film listák: 60
  • Sorozat Listák: 9
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 113