Keress pénzt filmes cikkek írásával
Legjobb filmek

Legjobb filmek

2022-12-14 10:39:33 - Wakanda DC - Blog » Filmhír » Legjobb filmek

A legjobb filmeket összeszedni egy igazán nehéz feladat, hiszen ez egy majdnem teljesen szubjektív kérdés, vannak filmek amiket valakik szeretnek valakiknek meg nem tetszett egyáltalán. Az oldalon nagyon sok olyan lista van ahol a legjobb filmeket gyűjtöttük össze különböző szempontok alapján és ebben a cikkben ezeket a listákat szeretném összeszedni. Nagyon sok nézőpont szerint a filmeket rangsorolni, például nekem nagyon sok olyan Oscar díjas film van ami egyáltalán nem tetszik, volt olyan amit csak azért kezdtem el nézni, mert Oscart nyert és egyszerűen nem tudtam végig nézni, a 2020-as Oscar siker filmjétől a Jókertől egyszerűen kiráz a hideg, de mégis nagyon sok embernek tetszik. Nézzünk pár olyan megközelítést amelyek szerint lehet legjobb filmek listát létrehozni:

 • Legnépszerűbb filmek
  Ez lehet az éppen aktuális vagy a minden idők legnépszerűbb filmjei, amit a legtöbben néztek meg vagy ahogy a mi oldalunkon is rendezve vannak a filmek, sorozatok a film adatlap népszerűsége alapján.
 • Legtöbb bevételt hozó filmek
  Az biztos, hogy azok a filmek amelyek nagy bevételt hoztak, azt rengetegen néztek meg, de mivan ha csak jó volt a film marketingje és mindenki elégedetlenül jött ki a moziból, persze ilyen jó marketingje nem lehet egy rossz filmnek, így ezt a válogatást is nagyon hasznosnak mondanám, hiszen a Titanic nem azért az egyik legtöbb bevételt hozó film, mert nagyon jó volt a marketingje, egyszerűen nagyon nagy sikere volt és a mai napig játszák a Tv-k.
 • Legtöbb hasznot hozó filmek
  A legtöbb bevételű filmeknél talán kicsit pontosabb ez a lista, hiszen egy nagyszabású film sok embert vonzhat be, de ha egy kis költségvetésű film ugyan annyi embert vonz be az egyértelmű, hogy melyik számít jobbnak.
 • Legtöbb eladott DVD
  Ez egy nagyon nehéz toplista, ilyenünk talán nincs is, pedig ez is nagyon értékes lenne.
 • Oscar nyertes filmek
  Itt ugye nagyon sok kategória is van, én mindenképp azokat rangsorolnám amelyek a legjobb film díjat nyerték el az adott évben, ezek a filmek szakértői szemmel számítanak a legjobbaknak, ahogy fentebb is írtam, nekem nem a kedvenceim, de természetesen én csak egy film kedvelő vagyok teljesen más szemmel nézem mint a szakértők.
 • Legjobb szavazatú filmek
  Ez a lista azért nagyon problémás, mert ha egy filmre 5/5 szavazást ad egy ember az nem ugyan az mintha 1000 ember adott, 5/5 így ezt nagyon nehéz úgy súlyozni, hogy releváns eredményt kapjunk.
 • Legtöbb szavazatú filmek
  Ez megint egy nagyon érdekes eredményű lista lenne, hiszen egy film kaphat rengeteg rossz szavazatot is.
 • IMDB toplista
  Az imdb oldalán találhatunk egy TOP 250 film listát, amely a szavazatok alapján van valamilyen módon rangsorolva és itt az első filmek régebbi klasszikus igazán jó filmek szerepelnek, a Google is nagyon szereti ezt a listát, hiszen ha beírjuk a keresőbe, hogy top movies, best movies ez az első találat.

Lássunk pár listát amit az oldalon is megtalálhattok és a legjobb filmeket rangsorolja:

Top 250 filmTOP 250 film

Ebben a listában a filmek az IMDB szavazatai alapján jelenek meg, ezek a filmek rengeteg 5 csillagos szavazatot kaptak a világ legnagyobb film adatbázisában.

Legtöbb bevételt hozó filmek

A legtöbb bevételt hozó filmek

A legtöbb bevételt hozó filmek listája egy nagyon jó lista, hiszen azok a filmek szerepelnek benne amelyeket a legtöbben néztek meg moziban és a legtöbben vásárolták meg DVD filmen, igaz egy filmnek lehet nagyon jó a marketingje és máris rengetegen nézik meg cserébe lehet nagyon rossz is, de azért amelyik film felkerülhet egy ilyen 100-as listára azokat nem igazán lehet marketinggel manipulálni, persze itt megint keletkezhet egy olyan lista ami annak köszönheti a tartalmát, hogy nagyon sok ember szereti a rossz filmeket, vagy több részes film és ha már megnézte az előzőket akkor megnézi a második harmadik részt is, közben meg nagy csalódás, de azért erre elég kicsi az esély, így ez a lista szerintem tényleg jó filmeket tartalmaz, de azért nagyon érdekes, hogy az előző listában nagyon kevés az átfedés. 


A jelenleg legnépszerűbb filmek lista is nagyon jó filmeket tartalmaz, hiszen ezek a filmek nagy népszerűségnek örvendenek, nagyon sokan nézik meg oldalunkon a film adatlapját, így biztosan nagyon jó filmek és a legtöbbször ezek mindig a legújabb filmekből tevődnek össze.

Ha egy film nyert az Oscar gálán az biztos, hogy a filmes szakértők szerint valamelyik szempontból nagyon kiemelkedő filmnek számít az adott évből, igaz jó pár kategória van már a gálán, de ezeket a filmeket elég gondosan válogatják és olyan emberek akiknek ez a szakmája, így ez is egy jó lista ha a legjobb filmeket keressük, nekem például nagyon sok film van ezen a listán amit meg sem néznék, de nagyon sok embernek biztosan tetszik majd a lista.


Te tudnál készíteni egy legjobb filmek listát? Mi alapján rangsorolnád, rendeznéd a filmeket? Írd meg kommentbe esetleg készítsd el a te legjobb filmes listádat.


 • Film adatlapok: 424075
 • Sorozat adatlapok: 41183
 • Színész adatlapok: 1010645
 • Kommentek: 30
 • Film listák: 120
 • Sorozat Listák: 32
 • Színész listák: 18
 • Cikkek: 140