Keress pénzt filmes cikkek írásával
Készül a Joker folytatása

Készül a Joker folytatása

2022-06-08 15:28:43 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » Készül a Joker folytatása

Hivatalosan is jön a 2019-es Oscar-díjas kasszasiker, a Joker folytatása! A Joker rendezője a napokban megosztott egy képet a vélhetően kész forgatókönyvről, illetve egy fekete-fehér képet is, amint az Oscar-díjas Joaquin Phoenix azt olvassa.Az Instagram bejegyzés szerint a folytatás címe Joker: Folie à Deux lesz – ez egy pszichózisra vagy téveszmés rendellenességre utal, ami egyik egyénről a másikra terjed. A forgatókönyvet Phillips és Scott Silver közösen írták és 2022 május 18-án fejezték be.

A Joker világméretű szenzáció volt, minden idők legtöbbet hozó, R-besorolású filmje lett 1,07 milliárd dolláros világszintű bevételével. 11 Oscar-jelölést is kapott, és két trófeát vihetett haza: egyet Joaquin Phoenix alakításáért, valamint Hildur Gudnadottir zeneszerzéséért. 

A Joker: Folie à Deux csatlakozik a Warner Bros DC képregény-projektjeinek csapatához. Érdekesség, hogy a márciusban bemutatott The Batman, amelyben Robert Pattinson, Zoe Kravitz és Colin Farrell alakítását láthatjuk, szintén folytatást fog kapni. Colin Farrell Pingvinje pedig saját spin-off sorozatot is kap az HBO Max-on. További közelgő DC projektek közé tartozik az októberben megjelenő Black Adam Dwayne Johnson és Noah Centineo főszereplésével, valamint az Aquaman és az Elveszett királyság, ami a 2018-as Aquaman folytatása.

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást. Miután szülei otthagyták a szektát, Los Angelesben telepedtek el. A mozivásznon az Űrtábor (1986) című filmmel debütált volt, majd szerepet kapott az elsöprő kritikai sikereket arató, Steve Martin főszerelésével bemutatott Vásott szülőkben (1989). Ezt követően egy időre felhagyott a színészkedéssel, és apjával beutazta Dél-Mexikót. 1993-ban került ismét a figyelem középpontjába, amikor bátyja, River, a karjaiban halt meg drogtúladagolásban. A tragédia után egy évre teljesen elvonult a nyilvánosság elől. 1994-ben kezdett újra forgatni, olyan filmekben kapott szerepet, mint a Majd\' megdöglik érte (1995), a 8 milliméter (1999) vagy az 5 Oscar-díjas Gladiátor (2000). Az ezredfordulót követően Hollywood egyik legsokoldalúbb drámai színészeként tartották számon, láthattuk a Jelek (2002), A falu (2004) és Hotel Ruanda (2004) című produkciókban is. 2005-ben Johnny Casht alakította A nyughatatlan című filmben, amelynek kedvéért énekelni és gitározni is megtanult. Emlékezetes alakításáért Golden Globe-díjat kapott, énekhangja pedig Grammy-díjat ért. Legutóbbi filmjei a Philip Seymour Hoffman nevével fémjelzett The Master (2012) és az Oscar-díjas A nő (2013), mindkét alkotás remek kritikai fogadtatásban részesült. A '90-es évek elején 3 évig járt Liv Tylerrel, azóta több rövidebb kapcsolata is volt. Vegetariánus és sokat jótékonykodik, illetve önkéntes munkát is vállal különböző humanitárius szervezeteknél.

Tovább

Joker: Folie à Deux

Tovább

Joker

Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök méltó ellenfele.

Tovább
  • Film adatlapok: 424439
  • Sorozat adatlapok: 41191
  • Színész adatlapok: 1012299
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140