Készen állsz a Rock 'n' Roll-ra?

Készen állsz a Rock 'n' Roll-ra?

2022-06-07 10:21:45 - Pankó Evelin - Blog » Előzetes » Készen állsz a Rock 'n' Roll-ra?

"Amikor a dolgok túl veszélyesek ahhoz, hogy kimondjam őket, énekelek" - szól Elvis híres idézete. A zenei legenda idén júniusban Baz Luhrmann rendezésében és Austin Butles főszerepében megkapja méltó és cenzúrázatlan emlékezetét. A filmben Tom Hanks, mint Elvis menedzsere és Olivia DeJonge, mint Priscilla Presley is látható lesz. A történet a színész életét és munkásságát tárja fel a menedzserével való kapcsolatán keresztül, a társadalmi felfordulás időszakában, amit az "elfojtott 50-es" éveknek is nevezhetünk. 

A filmet egyébként már 2020-ban is megkaphattunk volna, ám a forgatás a George Floyd mozgalom miatt leállt, később pedig Tom Hanks elkapta a koronavírust.

Luhrmann inkább életrajzként tekint a filmre, semmibe véve az üzlet és a művészet kapcsolatát. "Felborul a kultúra és a társadalom egyensúlya, amikor csak az eladásról szól minden, vagy arról, hogy Elvis neve mindenhol fel legyen tüntetve. Ezért számomra fontosabb a spirituális és a valóban sebezhető művész bemutatása, mert ez egy nagyszerű kapu ahhoz, hogy felfedezzük az ilyen témákat." - nyilatkozott a rendező.

Amikor a főszereplő kiválasztásáról volt szó, a rendező számára olyan nevek is relevánsak voltak, mint Harry Styles vagy Miles Teller. Ám amikor találkozott Austinnal, azonnal elvetette a többiek apró lehetőségét is, mivel rögtön meglátta benne Elvis intenzív energiáját. 

Butler korábban sok időt töltött a nagyszüleivel és mindig Elvis filmjeit nézték, de sosem gondolta magáról azt, hogy lenne bármilyen közös vonása Elvissel. "Nagyon félénk ember vagyok. Gyerekként szerettem gitározni, de a showműsor tőlem mindig nagyon távol állt. Talán az közös bennünk, hogy mindketten 23 évesen veszítettük el az édesanyánkat. Ez mindkettőnket megváltozatott." - mesélte Austin.


A legújabb előzetes:Korábbi előzetes:
A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Elvis

A legendás Elvis Presley élete, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. A két férfi közti különös, sokat változó kapcsolat (néha barátság, néha gyűlölet) több mint 20 évig tartott. Akkor kezdődött, amikor Elvis még a pályája elején állt, nem múlt el akkor sem, amikor az énekes addig példátlan hírnevű sztárrá emelkedett, és akkor is megmaradt, amikor megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát.Közben Amerika háborúba ment, elveszítette az ártatlanságát, és megváltozott az egész világ. De a két férfi között mindig megmaradt valami furcsa kapcsolat...

Tovább

Tom Hanks

Thomas Jeffrey "Tom" Hanks népszerű és elismert színész, rendező, író és producer. Minden valószínűség szerint Hollywood legelismertebb és leggazdagabb színészeinek egyike, akinek neve szinte garantálja a kasszasikert. Pályája során Amerika legelismertebb rendezőivel forgatott már. Középiskolás évei alatt kóstolt bele a színészetbe, később az egyetemen tanult színjátszást. Valódi nagyközönség előtt elsőként a Nagy Tavak Fesztiválon lépett fel. Fellépései sűrűsödtek, ezért távolmaradása miatt kirúgták az egyetemről. Komikus színészként vált ismertté. Legismertebb filmjei ebből a korszakból: a Csobbanás (1984), a Segítség, felnőttem! (1988), az Egyik kopó, másik eb (1989), vagy a Joe és a vulkán (1990). Pályáján az első fordulatot a Hiúságok máglyája (1990) című film főszerepe jelentette, ahol az eddigiekhez képest kevésbé rokonszenves figurát alakított. Bár a film megbukott, számára mégis siker volt, hiszen ettől kezdve vették őt komolyan a szakmában. Következett a romantikus filmek időszaka. Ekkor forgatta A szerelem hullámhosszán (1993) című filmet. Az újabb kitörést a Philadelphia (1993) főszerepe jelentette. A film óriási siker lett, és ennek köszönhető a színész első Oscar-díja is. A másodikat a következő évben az azóta kultuszfilmmé vált Forrest Gump főszerepéért kapta. Hanks játéka valójában negyvenes évei elejére ért be. Zseniálisat alakít a Halálsoronban (1999), és az ő érdeme, hogy a Számkivetett (2000) igazi siker lett. Spielberg Ryan közlegény megmentése című filmjében kitűnő alakítást nyújtott. A Da Vinci-kódban (2006) Robert Langdon szimbólumkutatót játssza. A 2006 májusában a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmjeként levetített alkotás azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A Charlie Wilson háborújában (2007) címszereplő és társproducer, partnere a vászonra visszatérő, szintén Oscar-díjas Julia Roberts.

Tovább
  • Film adatlapok: 374560
  • Sorozat adatlapok: 40380
  • Színész adatlapok: 915320
  • Kommentek: 28
  • Film listák: 84
  • Sorozat Listák: 12
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 134