Jim Carrey visszavonul?

Jim Carrey visszavonul?

2022-04-05 12:20:16 - Pankó Evelin - Blog » Sztárhír » Jim Carrey visszavonul?

Jim Carrey meglehetősen komolyan gondolja, hogy visszavonul a színészkedéstől. Miközben Hollywood a legújabb filmjét, a Sonic, a sündisznó 2-t reklámozza (április 7-től a mozikban), Jim már azt tervezgeti, hogy szünetet tart a filmiparban, mivel úgy tűnik elege lett a show-biziniszből.

A világhírűen vicces és megszámlálhatatlanul sok filmben és showműsorban szerepelt színész az Access Hollywood interjúján nyilatkozott, ahol kiderült, hogy meglehetősen komolyan gondolja azt, hogy visszavonul a filmipartól. Egyszerűen elege lett ebből. Na de hogy mi vezetett ehhez a hírhez? Egy újabb filmfelkérés, amire már egy egyszerű "nem" biztosan nem lett volna kielégítő indokú. Tudni illik a country legenda, Dolly Parton kérte fel Jimet, hogy a készülő életrajzi filmjében játssza el korábbi partnerét, Porter Vagonert.

"Szép dolog, de nyugdíjba megyek."

Nyilatkozta Jim Carrey. Nagyon hihetetlen ezt elhinni, de a kedvenc színészünk ezt duplán is megerősítette. Persze azt mondta, hogy ez nincsen kőbe vésve. 

"Ha az angyalok hoznak nekem egy arany tintával írt forgatókönyvet, amely azt mondja, hogy ezt minden embernek látnia kell, akkor folytatom az utam. De most tartok egy kis szünetet."

Nemrégiben Jim címlapszereplő volt, amikor is elítélte a hollywoodi elitet, miután vastapsot adott Will Smithnek, aki hatalmas pofont adott Chris Rocknak az Oscar gálán.

"Borzasztó volt. Hollywood tömegesen gerinctelen, ez pedig egyértelműen jelzi, hogy már nem vagyunk az a menő klub, mint korábban."

És hogy mivel fogja Jim a sok szabadidejét tölteni? 

"Nagyon szeretem a nyugodt életemet, és nagyon szeretek vászonra festeni. A lelki életemet is imádom. Úgy érzem, hogy ez olyasvalami, amit nem gyakran lehet más hírességektől hallani."

Az interjút itt láthatod:


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Jim Carrey

James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai Ontario állam béli Newmarketben, Percy és Kathleen Carrey gyermekeként. Három idősebb testvére van: John, Patricia és Rita. Mikor 13 éves volt, a család válságos időszakon mentek keresztül. Apja elvesztette munkahelyét, ezért Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba költöztek. Jim, hogy segítsen szüleinek, a tanítási órák után munkát vállalt. 1979-ben, tizenhét éves korában Los Angelesbe ment, ekkoriban már a filmes karrier felé is kacsingatott. Jelentkezett egy meghallgatásra, ahol az NBC egyik késő esti szórakoztató műsorába, a Saturday Night Live-ba kerestek színészeket az 1980-1981-es évadra. Carreyt ekkor még választották be a műsor szereplői közé, de 1996-ban ő lett az est házigazdája. Filmes karrierje 1983-ban indult, azonban az átütő sikerekre1994-ig várnia kellett, ekkor mutatták be a főszereplésével forgatott Ace Ventura - Állati nyomozó (1994) című vígjátékot, alakítása azonban megosztotta a szakmát. Ennek ellenére az Ace Ventura - Állati nyomozó és a szintén ebben az évben bemutatott Dumb és Dumber - Dilibogyók (1994), illetve A maszk (1994) című filmek hatalmas sikerre tettek szert, és Jim Carrey egy csapásra világhírnévre tett szert. Ennek köszönhetően a rendezők és a producerek elhalmozták ajánlatokkal, és olyan sztárok mellett kapott lehetőséget, mint Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman. 1995-ben a Mindörökké Batman (1995) egyik főgonoszaként láthattuk, majd az Ace Ventura: Hív a természet (1995) című vígjátékban játszotta el újfent az állatbolond nyomozó szerepét. Ezt követően további sikereket ért el az olyan filmjeinek köszönhetően, mint a Truman Show (1998) a Ember a Holdon (1999, alakításáért Golden Globe-díjat kapott) vagy A Grincs (2000). Karrierje az ezredforduló után is töretlen maradt, szerepet kapott az Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004) , Dick és Jane trükkjei (2005) és Az igenember (2008) című filmekben is. Az utóbbi éveken is számos sikerfilmben tűnt fel, köztük a Ha/Ver 2-vel (2013) és Ron Burgundy: A legenda folytatódik (2013) című filmmel. Legközelebb a Dumb és Dumber - Dilibogyók folytatásában, a Dumb és Dumber kettyó (2014) láthatjuk. Carrey 1995-ig volt Melissa Carrey férje, akitől egy lánya született, majd elvette Lauren Hollyt, de házasságuk egy évig sem tartott.

Tovább
  • Film adatlapok: 337672
  • Sorozat adatlapok: 37837
  • Színész adatlapok: 733029
  • Kommentek: 25
  • Film listák: 60
  • Sorozat Listák: 9
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 113