Keress pénzt filmes cikkek írásával
Imádjuk ezeket a képeket! Less bele a Cannes Filmfesztiválba!

Imádjuk ezeket a képeket! Less bele a Cannes Filmfesztiválba!

2022-05-21 20:27:54 - Pankó Evelin - Blog » Sztárhír » Imádjuk ezeket a képeket! Less bele a Cannes Filmfesztiválba!

Május 17-én kezdődött a 75. cannes-i filmfesztivál, ami egészen május 28-ig fog tartani. A másfél hetes eseménynek még csak a fele sem telt el, de már bámulatosabbnál bámulatosabb szetteket vonultattak fel a színészek és a sztárok ennek a vörös szőnyegén. Összegyűjtöttük az eddigi kedvenceinket, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy a filmfesztivál ideje alatt ez biztosan bővülni fog!


1. Tom Cruise és Jennifer Connelly a Top Gun: Maverick premierjén


2. Tom Cruise a Top Gun: Maverick premierjén


3. Miles Teller és Tom Cruise


4. Anne Hathaway az Armageddon Time premierjén


5. Julia Roberts az Armageddon Time premierjén


6. Jon Hamm a Top Gun premierjén


7. Eva Longoria a Coupez! eseményén


8. Katherine Langford a Coupez! eseményén


9. Lashana Lynch a Coupez! eseményén


10. Marco Bellocchio forgatókönyvíró az Esterno notte eseményén


11. Eva Longoria a Coupez! eseményén


12. Julianne Moore a Coupez! eseményén


13. Katherine Langford a Coupez! eseményén


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Top Gun: Maverick

Több mint harminc évnyi szolgálat után a haditengerészet egyik legkiválóbb pilótájaként, kikerülve a földi szolgálathoz szükséges előléptetést, Pete „Maverick” Mitchell azon kapja magát, hogy egy különítményt képez ki egy speciális küldetésre, amihez hasonlót még egyetlen pilóta sem látott.

Tovább

Armageddon Time

A film története a rendező gyerekkorán alapszik, aki Queensben cseperedett fel a 80-as években. A Kew-Forest iskolában töltötte ideje nagy részét, ahová Donald Trump is járt fiatal korában.

Tovább

Coupez !

A dolgok rosszul alakulnak egy alacsony költségvetésű zombifilmet forgató filmes stáb számára, miután valódi zombik támadnak rájuk.

Tovább

Tom Cruise

Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét színházakban, de kisebb filmszerepeket is kapott (Végtelen szerelem – 1981, A kívülállók – 1983). 1983-ban a Kockázatos üzlet című filmben nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet, melyet olyan alkotások követtek, mint a Tökéletes mozdulatok (1983) és a Legenda (1985). 1986-ban főszerepet játszott a Top Gunban, melynek köszönhetően világhírnévre tett szert. 1988-ban a Koktél és az Esőember című filmekben láthattuk., 1989-ben pedig karrierje egyik mérföldkövéhez érkezett, amikor a Született július negyedikén (1989) című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Legismertebb filmjei a '90-es évekből az Egy becsületbeli ügy (1992), A cég (1993), az Interjú a vámpírral (1994), a Jerry Maguire - A nagy hátraarc (1996), valamint a Magnólia (1999). Bár már 1996-ban is ismert színésznek számított, karrierjében az áttörést a Mission: Impossible példátlan sikere hozta meg, mely több film több folytatást is kapott. Az ezredforduló után a Mission Impossible franchise részein kívül olyan hollywoodi szerprodukcióban tűnt fel, mint a Vanília égbolt (2001), a Különvélemény (2002), a Collateral - A halál záloga (2004), a Világok harca (2005), a Trópusi vihar (2008), a Valkűr (2008), a Mindörökké rock (2012), a Jack Reacher (2012), a Feledés (2013) vagy A holnap határa (2014). 1987 és 1990 között Mimi Rogers volt a felesége. Még a válás évében, 1990-ben elvette Nicole Kidman színésznőt. A '90-es évek hollywoodi álompárjának nem született gyermeke, Isabella Jane-t és Connor Antony-t örökbe fogadták. 2001-ben elváltak, ezután követően három évig Penélope Cruzzal alkotott egy párt. 2006-ban feleségül vette Katie Holmest, és még ugyanebben az évben megszületett kislányuk, Suri. Kapcsolatuk 2012-ben válással végződött.

Tovább

Jennifer Connelly

Jennifer Lynn Connelly Catskill Mountains-ban, New Yorkban született 1970. december 12-én. Anyja régiség-kereskedő, apja ruhagyári munkás volt. Brooklynban nevelkedett, a St. Ann iskolába járt. A család egyik jó barátja – aki a reklámszakmában dolgozott – javasolta szüleinek, hogy a 10 éves Jennifer jelentkezzen egy modellügynökségnél. Hamarosan több magazinhirdetésben is feltűnt, melyeket tv-reklámok követtek. Egy ilyen válogatás alkalmával figyelt fel rá egy filmes szakember, aki beajánlotta őt Sergio Leonénak, aki a Volt egyszer egy Amerika (1984) című filmjébe keresett táncost. A szerepet végül Connelly kapta. Bár csak pillanatokra tűnt fel, hamar kiderült tehetsége, és szerepet kapott Roald Dahl kultikus horror-antológiájának, a Meghökkentő mesék (1984) televíziós változatának egyik epizódjában. 1985-ben megkapta első komoly szerepét a Jelenség (1985) című filmben, amely Európában nagy siker lett, ám az Egyesült Államokban megbukott. Ezek után Japánban próbált szerencsét, ahol kislemezt jelentetett meg, és több televíziós reklámban is szerepelt. A nagy áttörést Dennis Hoppernek köszönheti, aki látta a Vannak lányok... (1988) című filmben, és szerepet ajánlott neki új krimijében, a Forró nyomonban (1990). Ezt több olyan hollywoodi szuperprodukció követte, mint a Rocketeer (1991), vagy a Dark City (1998). A Rekviem egy álomért (2000) című drámájáéért számos díjra is jelölték. Az átütő sikerekre azonban még egy évet várnia kellett. Ekkor mutatták be ugyanis a Russel Crowe nevével fémjelzett az Egy csodálatos elme (2001) című filmet, melyben a főszereplő feleségét alakította. A szakma több díjjal jutalmazta, megkapta többek között a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Connelly jelenleg New Yorkban él. A grunge zene nagy rajongója, idejének nagy részét családjával tölti.

Tovább

Anne Hathaway

Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek szerint nevelt Anne 15 éves koráig apáca szeretett volna lenni, ám miután megtudta, hogy bátyja meleg, letett erről a szándékáról, és inkább másik szenvedélye, a színjátszás és az éneklés felé fordult. A színésznő a Millburn High School falai között tanult, ahol számos iskolai színdarabban is fellépett, de tagja volt a kórusnak is. Később többek közt New Yorkban képezte tovább magát. 16 évesen kapta meg a Légy valódi! című, rövid életű sorozat egyik szerepét, a mozivásznon a 2001-es Meztelen mennyországgal (2001) debütált. Még ebben az évben láthattuk a Meg Cabot regénye alapján forgatott Neveletlen hercegnőben (2001), mely meghozta számára világhírnevet. A következő években Anne főleg családi filmekben szerepelt, melyeknek köszönhetően az amerikai média elsőszámú példaképnek állította be a színésznőt (Nicholas Nickleby – 2002, Elátkozott Ella – 2004, Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a kastélyban – 2004). A kétezres évek második felében egyre komolyabb szerepeket kapott, játszott az Oscar-díjas Túl a barátságon (2005) című filmben, és az Ámok (2005) című drámában is. Ezeket követően olyan produkciókban láthattuk, mint Az ördög Pradát visel (2006), a Jane Austen magánélete (2007), a Rachel esküvője (2008) és A 109. utas (2008). Utóbbiban nyújtott alakításáért első ízben jelölték Golden Globe-díjra. 2010-ben szerepet kapott a nagysikerű Disney produkcióban, az Alice Csodaországban (2010) című filmben, játszott a Valentin napban (2010), valamint főszerepben láthattuk az Egy napban is(2011). 2013-ban megkapta Macskanő szerepét a Christopher Nolan rendezésében bemutatott A sötét lovag: Felemelkedés (2013) című nagysikerű képregény adaptációban. Karrierjének csúcsára A nyomorultakban (2012) játszott alakításának köszönhetően ért fel, melyért közel 30 nívós szakmai díjat, köztük Golden Globe- és Oscar-díjat nyert el. A színésznő azóta is folyamatosan forgat, szinkronizál, és továbbra is játszik színpadokon. Legközelebb Christopher Nolan Csillagok között (2014) című filmjében láthatjuk viszont. Anne első házassága 2008-ban ért véget, miután férjét, Raffaello Follierit letartóztatták csalás miatt. Jelenleg Adam Shulman felesége, akivel 2012-ben keltek egybe.

Tovább

Julia Roberts

Julia Roberts (született: Julie Fiona Roberts, Atlanta, Georgia, 1967. október 28.) Oscar-díjas amerikai színésznő. Gyermekkorában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Az 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.

Tovább

Julianne Moore

Julie Anne Smith 1961. december 3-án született az észak-karolinai Fayetteville-ben. Szülei a hadseregnél szolgáltak, édesanyja pszichológus volt, jogász édesapja hadbíró. A család tucatszor költözött egyik támaszpontról a másikra, majd Julie kikötött a Bostoni Egyetem előadóművészi szakán. A diploma után New Yorkba költözött, ekkor változtatta meg a nevét Moore-ra, és a fiatal színészek példáját követve nappal meghallgatásokra járt, este pedig pincérnőként dolgozott. Szerepelt néhány off broadway darabban, majd a nyolcvanas évek elején megpróbálkozott a televíziózással. 1985-1988-ig futott az Edge of the night (1985) sorozat, melyért Emmy-díjat kapott. A színésznő 1990-ben kapta meg első filmszerepét a Tales of the Darkside sorozat mozifilmes változatában, majd ezt követte több kisebb szerep olyan hollywoodi sikerfilmekben, mint A kéz, amely a bölcsőt ringatja (1992), vagy a Harrison Ford főszereplésével készült A szökevény (1993). Ebben a filmben figyelt fel rá Steven Spielberg, aki próbafelvételek nélkül főszerepet adott neki a Jurassic Park folytatásában, az Az elveszett világ: Jurassic Park (1997) című filmben. Szintén ebben az évben játszott a Boogie Nights (1997) című moziban, amelyért Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölték. Az 1999-ben forgatott Egy kapcsolat vége (1999) című filmért ismét Oscar-díjra jelölték, de ezúttal sem kapta meg a szobrot. Négy évvel később, 2003-ban két kategóriában is jelölték, a legjobb női színész és a legjobb női mellékszereplő díjakra. Az utóbbi években olyan filmekben láthattuk, mint Az ember gyermeke (2006), az I'm not there - Bob Dylan életei (2007), a A gyerekek jól vannak (2010), a Őrült, dilis, szerelem. (2011), Don Jon (2013) vagy Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (2014), melyek mindegyike igen sikeresnek bizonyult a kritikusok és a közönség körében is. 1995-ben elvált első férjétől, majd nyolc évvel később, csak második közös gyermekük megszületése után, 2003-ban ment hozzá jelenlegi férjéhez, Bart Freundlich-hoz. A színésznő már egy hónapos terhes volt első gyerekével, amikor elvállalta A nagy Lebowski (1998) című filmben az őrült képzőművésznő szerepét. Színészi munkái mellett Julianne gyerekkönyvek szerzőjeként is megalapozta karrierjét. A Freckleface Strawberry (Szeplős arcú Eper) 2007. októberében jelent meg, majd ennek két folytatása 2009-ben és 2011-ben.

Tovább
  • Film adatlapok: 423868
  • Sorozat adatlapok: 41180
  • Színész adatlapok: 1009593
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140