Harry Potter filmek idősorrendben: így nézd meg a 11 filmet!

Harry Potter filmek idősorrendben: így nézd meg a 11 filmet!

2022-04-16 21:28:16 - Pankó Evelin - Blog » Ajánló » Harry Potter filmek idősorrendben: így nézd meg a 11 filmet!

A varázslók világába szinte mindenki a Harry Potter könyveken és a filmeken keresztül érkezett meg, amelyek bemutattak nekünk egy tehetséges 11 éves kisfiút, annak barátait, valamint megszentelt mágiaiskolájukat, a Roxfortot. Az új filmek megjelenésével azonban kronologikusan követni ezt a varázsló univerzumot nehezebbé vált, így felmerülhet a kérdés, hogy milyen sorrendben kell a filmeket megnézni? 

A legújabb Legendás állatok filmekkel kibővült az univerzum, amelyek 70 évvel a bölcsek köve előtt (Harry Potter 1.) játszódnak. Tehát, ha időrendi sorrendet szeretnénk felállítani, akkor bizony a Legendás állatok részeivel kell kezdenünk, Harry Potter története csak ezután fog kezdődni. 

1. Legendás állatok és megfigyelésük (2016)

A Harry Potter világ gazdag mitológiájára támaszkodik, amiben elkápráztató jeleneteknek lehetünk tanúi.2. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (2018)

A Harry Potter rajongók számára ismerős varázslatok és bűbájok köré fonódik a hangsúly, és a történet varázsa is hasonlóan erős.3. Legendás állatok: Dumbledore titkai (2022)

Varázslatokkal és fordulatokkal teli film, amely biztosan nem hagyja cserben a varázsló rajongókat! 4. Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

J.K. Rowling regénysorozatának az első része, amelyben Harry Potter még kisfiúként ismerkedik meg a varázslólét kihívásaival a Roxfortban.5. Harry Potter és a titkok kamrája (2002)

A titkok kamrája Harrynek a Roxfortban töltött második évének eseménydússágát igyekszik nyomon követni, amelyet folyamatos veszélyek öveznek. 


 

6. Harry Potter és az azkabani fogoly (2004)

Az Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuper-biztos börtönből megszökik egy fogoly. Harry és barátai számára a Roxfort harmadik éve sem tűnik majd unalmasnak. 7. Harry Potter és a tűz serlege (2005)

Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trimágus Tusa győztese? Az utóbbiért a világ három boszorkány és varázslóképző tanintézetének legrátermettebb diákjai küzdenek. Ám a világraszóló versengés otthonát idén a Roxfort adja. 8. Harry Potter és a főnix rendje (2007) 

Harry Potternek egy hirtelen drámai fordulat bekövetkezte miatt rá kell jönnie, hogy a Roxfortban már talán sosem lesz béke.9. Harry Potter és a félvér herceg (2009)

Meglepő fordulatokkal teli rész, amely most kivételesen nem Harryre és a barátaira koncentrál, hanem egy másik szereplőre helyeződik a hangsúly. 10. Harry Potter és a halál ereklyéi 1. (2010)

A hetedik, és egyben legutolsó regény filmváltozata, amelyet két részre osztottak. Kinek az oldalán áll Perselus Piton? Melyek a megmaradt horcruxok és hogyan lehet őket elpusztítani? Meddig kell még Harrynek rejtőznie? 11. Harry Potter és a halál ereklyéi 2. (2011)

A hetedik, és egyben legutolsó regény filmváltozata, amelyet két részre osztottak. Kinek az oldalán áll Perselus Piton? Melyek a megmaradt horcruxok és hogyan lehet őket elpusztítani? Meddig kell még Harrynek rejtőznie? 


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Legendás állatok és megfigyelésük

Göthe Salmander professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket. És talán meg is találja őket...

Tovább

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

Gellert Grindelwald megszökik a rabságból, és egyre több varázslót győz meg arról, hogy többet érnek, mint a muglik vagy magnixek: csak az a varázsló állíthatja meg, akit egykor legjobb barátjának tartott – Albus Dumbledore. De Dumbledore nem száll harcba kedves tanítványa, Göthe nélkül.

Tovább

Legendás állatok: Dumbledore titkai

Albus Dumbledore egykori tanítványa segítségét kéri, hogy meghiúsítsa Grindelwald varázslóvilág feletti irányítás átvételére irányuló terveit. Göthe beleegyezik, hogy egy varázslókból, boszorkányokból és a bátor mugli pékből álló csapatot, egy veszélyes küldetésre vezesse, ahol régi és új vadállatokkal találkoznak, és összecsapnak Grindelwald követőinek egyre növekvő légiójával.

Tovább

Harry Potter és a bölcsek köve

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?

Tovább

Harry Potter és a titkok kamrája

Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Mindezt tetézi, hogy megjelenik nála Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Harry és Ron lekési a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába, így a repülő autóval indulnak útnak, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről. Harry csakhamar megint az érdeklődés középpontjában találja magát, ugyanis az iskolában új rajongói akadnak, köztük a Feketemágia-ellenes Liga professzora, Gilderoy Lockhart. Lockhart különös módon egyre gyakrabban mutatkozik Harry társaságában. De még Lockhart sem képes megállítani az új és minden eddiginél gonoszabb hatalmat, amely az iskolát fenyegeti.

Tovább

Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter csak vonakodva hajlandó még egy nyarat rémes rokonainál, a Dursley családnál tölteni. Minden igyekezetével megpróbál "viselkedni", ám Vernon bácsi testvére, Marge néni annyira kiborítja, hogy a hölgyet elvarázsolja. Ám megmagyarázhatatlan módon Harryt nem büntetik meg a tiltott varázslatért. Kiderül, azért nem csapták ki a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából, mert a veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az azkabani börtönből, és most Roxfort felé tart, hogy leszámoljon Harry Potterrel.

Tovább

Harry Potter és a tűz serlege

Harry Potter visszatér a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, hogy folytassa a tanulmányait. Nem sejti, hogy élete legnehezebb kihívása vár rá. A tizennégy éves Harrynek akaratán kívül és nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

Tovább

Harry Potter és a Főnix rendje

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul a sötét varázslat, amely ellenük fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék otthonukat.

Tovább

Harry Potter és a félvér herceg

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor-támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri az ellenfele múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

Tovább

Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész

Magukra maradtak: Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak. Voldemort halhatatlanságának titka nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat. A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi őket. És mindenütt Harry Pottert keresik, hogy a Nagyúr elé vigyék a fiút élve.

Tovább

Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jóbarát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

Tovább
  • Film adatlapok: 433533
  • Sorozat adatlapok: 41369
  • Színész adatlapok: 1025377
  • Kommentek: 33
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 148