Fekete Párduc 2 az MCU idővonalán

Fekete Párduc 2 az MCU idővonalán

2022-11-24 11:04:34 - Web Klikk Média - Blog » Filmhír » Fekete Párduc 2 az MCU idővonalán

A Marvel Cinematic Universe (ismertebb nevén MCU) negyedik fázisának megdöbbentő befejezése után a Black Panther 2 világszerte 2022. november 11-én debütált.

A folyamatosan bővülő MCU ezen szakaszának utolsó filmje visszakalauzolja a nézőket Wakanda misztikus high-tech földjére, egy Afrika szívében található kitalált nemzethez.

Mivel Ryan Coogler visszatért a rendező szerepébe, ez az új film Wakanda történetét követi a Bosszúállók: Végjáték végzetes csatája után. 

Zavar az idővonalon

A Fekete Párduc: Wakanda Forever az utolsó film az MCU 4. fázisában, ami miatt sokan felteszik a kérdést, hogy mikor játszódnak az események a Marvel filmek sorrendjének listáján – és mennyi idővel később játszódik a Bosszúállók: Végjáték után. 

Amióta a sok Disney+-os film, valamint a 4. fázisban lévő sok játékfilm bemutatkozott a Marvel univerzumában, az idővonal enyhén szólva kissé zavarossá vált. 

Más 4. fázisú filmekre és műsorokra, valamint a Bosszúállók: Végjátékéra azonban le lehet szűkíteni, hogy pontosan mikor is játszódhat a Fekete Párduc 2.

A Fekete Párduc: Wakanda Forever eredetileg a "The Snap" utóhatásaira összpontosított, arra a kataklizmikus eseményre, amely során Thanos elpusztította a fél univerzumot a Bosszúállók: Végtelen háborújában. 

A főszereplő, T'Challa a tragédia következményeivel foglalkozott volna, de a történet végül megváltozott, amikor Chadwick Boseman színész 2020-ban hirtelen elhunyt.

Védőjének elvesztése után Wakanda látszólag védtelen és sebezhető marad, miközben más országok megpróbálják kihasználni pillanatnyi gyengeségét. 

Az egyik ilyen agresszor Namor (Tenoch Huerta), a Talocan néven ismert tenger alatti királyság uralkodója. 

Az antihősként és antagonistaként ismert Tengeri herceg a Wakanda Foreverben debütált az MCU-ban. A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige korábban ragaszkodott hozzá, hogy közel két évtized leforgása után végre saját filmet adjon Namornak, de magyarázata szerint, erre soha nem fog sor kerülni..

Ryan Coogler rendező az eredeti Fekete Párduc utómunkálatai során tudta, hogy a filmnek lesz folytatása, és Namort szeretné felhasználni a történetben. 

A filmrendező határozottan kijelentette hogy ezt a karaktert, nem fogják használni más egyéb filmekben.

Na, de térjünk vissza a főcím témájára. Hol is helyezkedik el a film az MCU idővonalon?

A Fekete Párduc 2 ügyvezető producere és a Marvel Studios alelnöke, Nate Moore a film Marvel Moziuniverzum idővonalán elfoglalt helye körüli zűrzavarral foglalkozott.

Egy interjújában megkérdezték Moore-t, hogy a Fekete Párduc folytatás kronológiailag hogyan illeszkedik a franchise-hoz.

Kezdetben zavartságnak adott hangot, megjegyezve, hogy nem tud konkrét évszámot mondani, de megpróbálta a nagyjából azonos időkereten belüli filmek kontextusába helyezni azt.

"Ez a film egyértelműen a Pókember: Nincs hazaút és az Örökkévalók után játszódik ".

"Azt hiszem, ez a történet valószínűleg a Thor: Szerelem és mennydörgéssel párhuzamosan zajlik”. 

“És majdnem egy időben a februárban megjelenő A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmmel” - magyarázta Moore. 

A filmek pontos sorrendjére néhány hónapot várnunk kell. Remélhetőleg nemcsak a Kvantumánia tisztázza majd a dolgokat februárban, hanem a Disney + is hivatalosan megerősíti a pontos helyét a Marvel-filmek és -műsorok szerteágazó kronológiájában.


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Fekete Párduc 2.

Ramonda királynő, Shuri, M'Baku, Okoye és Dora Milaje azért küzdenek, hogy megvédjék nemzetüket a beavatkozó világhatalmaktól T'Challa király halála nyomán. Miközben a wakandaiak arra törekednek, hogy magukévá tegyék a következő fejezetet, a hősöknek össze kell fogniuk Nakia és Everett Ross segítségével, és új utat kell kialakítaniuk Wakanda királysága felé.

Tovább
  • Film adatlapok: 432140
  • Sorozat adatlapok: 41302
  • Színész adatlapok: 1022919
  • Kommentek: 32
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 144