Emlékszel még ezekre a szerepekre? Híres színészek korai évei

Emlékszel még ezekre a szerepekre? Híres színészek korai évei

2022-03-23 22:20:45 - Pankó Evelin - Blog » Sztárhír » Emlékszel még ezekre a szerepekre? Híres színészek korai évei

Hollywood legismertebb színészeinek is ki kellett taposni azt az utat, ami a siker felé vezet, hiszen a legtöbben a nulláról kezdték a karrierjüket. Rengeteg szerepet elvállaltak, a legkülönfélébb sorozatokban és filmekben is szerepeltek. Mi már csak a legnagyobb volumenű alkotásikra emlékszünk, mivel azok kapják a legtöbb visszhangot. Van, akit már egészen gyermekkora óta a képernyőn láthatunk, és csak szimplán nem ismerjük fel, hogy ki is az. Ebben a cikkben 2022 leghíresebb színészeinek a kiteregetetlen filmes múltját szedtük össze, hogy felidézzük a ranglétrájuk megmászásának a kezdeti időszakjait. Mi egyenesen imádjuk ezt az idővonalat, ami egyszerre mulatságos és elképesztő is! 

Ki a kedvencetek?

1. Tom Holland 

Mielőtt Peter Parker-ként a Marvel Univerzum egyik kedvenc karakterévé vált volna, a "Lehetetlen" című (igaz történeten alapuló) filmben könnyeztetett meg mindannyiunkat. Mondhatni ez volt Tom első nagy szerepe, ami 2013-ban került a mozikba. Tom ekkor 16 éves volt, de jóval fiatalabbnak nézett ki a koránál. (Idén 25 éves)

Tom Holland


2. Chadwick Boseman 

Ha a Marvel karaktereknél maradunk és úgyszintén 9 évet ugrunk vissza az időben, akkor (még jóval a Fekete Párduc előtt) láthatjuk Chadwick legelső jelentősebb szerepét a 42 című filmben. A film Jackie Robinsont követi nyomon, egy amerikai baseball játékost, akit persze Chadwick alakít! Kár lenne kihagyni ezt a filmet!


3. Reese Witherspoon

Még jóval a Doktor Szöszi előtt (pedig az is jó régen volt, 2001-ben) debütált Reese a Holdember című filmben (1991-ben). A film egy zeneszerző lányt, Danit követi nyomon, aki beleszeret az új szomszéd fiúba. A főszerepben Reeset láthatjuk, aki ekkor még csak 15 éves volt. (Idén 46 éves).


4. Kristen Stewart

Még mielőtt az Alkonyat híressé tette volna Kristent, 2002-ben Jodie Fosterrel és Jared Letoval megkapta egyik legfontosabb szerepét a Pánikszoba című filmben. Kristen ekkor még csak 11 éves volt! Hosszú utat járt be azóta. 


5. Bradley Cooper

Hogy a cikkünk témájához továbbra is hűek maradjunk, emeljük ki Bradley legeslegelső filmes szereplését! A Gyagyák a gatyában, avagy tudom kit fűztél tavaly nyáron című film 2001-ben jelent meg, 21 évvel ezelőtt. Pontosan ekkor láthattuk Bradleyt először a képernyőn, és szerencsére nem utoljára! A film egy tipikus (kissé szatirikus) vígjáték, így tökéletesen illik Bradley stílusához, úgy látszik már az elejétől fogva tudta, hogy mi a neki való (de az Amerikai mesterlövészt is imádjuk!). 


6. Zendaya 

Talán a Z generáció (mostani huszonéves korosztály) olyan kivételes pozícióból indulhat e név tekintetében, hogy Zendaya múltját felesleges nekik bemutatni. Hiszen kb 10 évvel ezelőtt a Disney csatornáján az Indul a riszában láthattuk őt minden egyes nap (2010 és 2013 között)! Zendaya ekkor még csak 13 éves volt! 


7. Dwayne Johnson

Ki ne ismerné a híres - leginkább már dzsungel filmek elhíresült királyává vált - The Rock-ot? Na és ki emlékszik a Skorpió Király című filmbeli (2002) alakítására? Lehet, hogy ismerős a történet, de most biztosan sokakban villant fel "TÉNYLEG, Ő VOLT AZ" gondolat, hiszen már szinte el is felejtettük. Na de mi tagadás, már akkor is kitűnően alakított. A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Tom Holland

Thomas Stanley Holland 1996. június 1-én született Londonban, Kingston-upon-Thames-ben Nicola Elizabeth fotós és Dominic Holland író és komikus gyermekeként. Három testvére közül Holland a legidősebb , testvérei: Sam és Harry akik ikrek és 3 évvel fiatalabbak, és Patrick aki nyolc évvel fiatalabb. Tanulmányait a római-katolikus Donhead iskolában kezdte el, később pedig a Wimbledon kollégiumban vették fel. 2012 decemberében felvették A Britt Előadómüvészeti Iskolába Hip hopot táncolt Nifty Feet Dance Iskolában Wimbledonban. Tánciskolájával felléptek a 2006-os Richmond Tánc Festivalon. 2008 június 28-án fellépett Billy Elliot Musicalben mint Michael, Billy legjobb barátja, pozítiv kritikákat kapott érte. 2010 március 8-án Billy Elliot Musical évfordulóján , a szereplőket meghívták ,hogy találkozzanak Gordon Brown-nal az akkori miniszterelnökkel. Hollandot választották ki, hogy vezesse az évfordulós fellépést március 31-én. 2010 Május 29-ig többször is fellépett a Billy Elliot Musicalben mint Billy. Filmes karrierje 2011-ben kezdődött mikor –Elvitte a manó cimű animációs filmben Shô-nak kölcsönözte a hangját a film brit verziójában. A nagy áttörést a 2012-es –Lehetetlen cimű alkotás jelentette ,amiben Naomi Watts és Ewan McGregor oldalán szerepelt , ennek köszönhetően világszerte ismert lett. 2013-ban Isaac megformálójaként találkozhattunk vele a Majd újra lesz nyár című filmben, Saoirse Ronan mellett. 2015-ben a BBC sorozatában, a Wolf Hallban láthattuk őt Damian Lewis, Edward Holcroft és Claire Foy oldalán. A sorozatban Gregory Cromwell megformálójaként láthattuk őt. Ugyancsak 2015-ben szerepelt a Pilgrimage című alkotásban. 2015-ben feltűnt Chris Hemsworth oldalán A tenger szívében című filmben, a fiatal Thomas Nickerson szerepében. 2016-ban Az Amerika Kapitány :Polgárháborúban szerepel Pókemberként

Tovább

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman amerikai színész, dramaturg és forgatókönyvíró volt, aki a dél-karolinai Andersonból származott. A Howard Egyetemen végzett és a British American Dramatic Academy-n folytatta tanulmányait Oxfordban. Boseman "Deep Azure" című darabját 2006-ban jelölték Joseph Jefferson új munkáért díjára. Kitörő szerepe volt Jackie Robinson főszerepének alakítása a 2013-as, A 42-es című filmben. Bosemanre leginkább T’Challa / Fekete Párducot ábrázolásáért volt ismert a Marvel Cinematic Univerzumban. Ezt a karaktert az Amerikai kapitány: polgárháború (2016), a Fekete párduc (2018), a Bosszúállók: Végtelen háború (2018) és a Bosszúállók: Végjáték (2019) című filmekben alakította.

Tovább

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon 1976. március 22-én született az egyesült államokbeli New Orleansban. Édesanyja, Mary Elizabeth nővér volt, később Ph.D fokozatot szerzett gyermekgyógyászati ápolóként, édesapja Dr. John Draper Witherspoon katonai sebész. Apja munkája miatt Reese életének első négy évét a németországi Wiesbadenben töltötte, majd visszaköltöztek az Államokba, és Nashville-ben telepedtek le. A színésznő már nagyon fiatalon bekerült a szórakoztatóiparba, első televíziós szerepét hat évesen egy virágreklámban kapta, majd modellként dolgozott. Tizenegy éves volt, amikor megnyerte a Ten-State Talent Fair című tehetségkutató műsort. Miután egy évig angol irodalmat hallgatott a Stanford Universityn, Witherspoon a színészet mellett döntött. A kritikailag is sikeres Holdember (1991) című filmben debütált a mozivásznon, alakítását a színész Roger Ebert is méltatta. Szintén ez évben Diane Keaton tévéfilmjében, a Vadvirágokben is láthattuk. 1996-ban a Rettegés című thrillerben Mark Wahlberg partnereként tűnt fel, azonban karrierjében az áttörést a kultikus Kegyetlen játékok (1999) hozta meg, melyben Ryan Phillippe oldalán kapott szerpet. Az Alexander Payne rendezésében készült Gimibosziban (1999) nyújtott alakításáért 23 évesen megkapta első Golden Globe-jelölését. A következő évben a nagysikerű Amerikai pszichóban (2000) mellékszerepben tűnt fel. Az utálatos szőke nő szerepét formálta meg hatásosan a Doktor Szösziben (2001), mely egyik legnépszerűbb filmje lett, és immár második alkalommal jelölték Golden Globe-díjra. A film folytatása 2003-ban Doktor szöszi 2. címmel került a mozikba. Következő sikereit a Johnny Cash életéről készült filmben, A nyughatatlanban (2005) aratta, melyhez hat hónapig tanult énekelni. Alakítását elsöprő kritikai siker övezte, a legjobb színésznő kategóriában elnyerte a BAFTA-, az Oscar- és a Golden Globe-díjat is. Ezt követően játszott a Vizet az elefántnak (2011) című romantikus drámában, majd egy komédiában, a Kémes hármasban (2012) is feltűnt. 2013-ban két függetlenfilmben is szerepet kapott, köztük Atom Egoyan Ördöglakat című alkotásában, és a Mudban Matthew McConaughey oldalán. 1999-től 2007-ig volt Ryan Phillippe felesége, akivel 21. születésnapján találkozott, 1999-ben pedig együtt dolgoztak a Kegyetlen játékok forgatásán. Két gyermekük született, Ava Elizabeth és Deacon. Házasságuk 2007-ben válással végződött, a színésznő 2011 márciusában ment újra férjhez Jim Toth tehetségkutató ügynökhöz.

Tovább

Kristen Stewart

Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Ausztrál származású édesanyja és édesapja a filmiparban dolgozik, így lányuk már korán a színészet világában találta magát. Kristennek egy bátyja van, Cameron, és két örökbefogadott öccse, Dana és Taylor. Kristenre alig 8 éves korában egy tehetségkutató figyelt fel egy iskolai színdarabban, ezt követően pedig számos kisebb szerepben tűnt fel a televíziók képernyőin. Első jelentős szerepét a Birtokviszonyban (2001) kapta, melyet a Pánikszoba (2002) követett. Utóbbiban Jodie Foster lányát alakította. A Jéghideg otthon (2003) című filmben Dennis Quaid és Sharon Stone játszották a szüleit, majd feltűnt a Beszélj! (2004), a Kegyetlen faj (2005) és a A hírnök (2007) című filmekben is, mielőtt szerepet kapott volna a Sean Penn rendezésében nagy sikert aratott Út a vadonba (2007) című drámában. Zajos sikert és valódi rajongást a következő filmje hozott, amikor 2008-ban, 17 évesen megkapta a Stephanie Meyer nemzetközi bestselleréből forgatott film, az Alkonyat (2008) női főszerepét. Robert Pattinsonnal jól működő párost alkottak filmvásznon, és a közönségsiker a franchise következő részekeivel rohamos léptékben növekedett (Alkonyat: Újhold – 2009, Alkonyat: Napfogyatkozás – 2010, Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész – 2011, Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész – 2012). A kasszasikerek után Kristen inkább a független, kis költségvetésű munkák felé fordult, eljátszotta Joan Jettet The Runaways - A rocker csajok (2010) című életrajzi filmben, szerepelt a Mallory szerint a világ (2010), a Hófehér és a vadász (2012) és az Úton (2012) című filmekben is. Robert Pattinsonnal való szakítása óta Stewart egyedül él, van háza Los Angelesben és Malibun.

Tovább

Bradley Cooper

Bradley Cooper 1975. január 5-én született Philadelphiában. Szülei Gloria Campano és Charles J. Cooper, van egy nővére, Holly. 1997-ben diplomázott a Georgetown Egyetemen, ezt követően New Yorkban kezdett színészetet tanulni az Actors Studio Drama School falai között. Karrierje első pár évében főleg tévés sorozatokban szerepelt. Olyan szériákban tűnt fel, mint a Szex és New York (1999), az Alias (2001-2003), a Jack és Bobby (2004-2005), a Kitchen Confidential (2005-2006) és a Kés/Alatt (2007-2009). A mozivásznon a 2001-es Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron című filmben debütált. Sorozatszerepeivel páruhzamosan már filmes karrierjére is figyelmet szentelt, feltűtnt az Anyám nyakán (2006), A meztelen dobos (2008) és Az igenember (2008) című filmekben is. Egyre fontosabb szerepeket kapott, 2009-ben pedig a Másnaposok elsöprő sikereit megozták számára a világhírnevet. A film közel 500 millió dolláros bevételre tett szert, és további két részt ért meg, melyekben Coopert is viszont láthattuk (Másnaposok 2. – 2011, Másnaposok 3 – 2013). Ekkoriban már elhalmozták az ajánlatokkal, és olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a Valentin nap (2010), a Csúcshatás (2011) vagy az Üss vagy fuss! (2012). Karrierjének legjelentősebb alakításait a Napos oldal (2012), és az Amerikai botrány (2014) című filmekben kapta. Míg előbbit nyolc (ebből egyet meg is nyert), utóbbit tíz kategóriában jelölték Oscar-díjra. 2014-ben az elsöprő kritikai- és közönségsikernek örvendő A galaxis őrzőiben Rocket Raccoon hangját kölcsönözte. 2006 és 2007 között egy évig volt házas Jennifer Espositoval, 2009-től 2011-ig pedig Renée Zellwegerrel alkotott egy párt. 2011 óta viharos, se veled, se nélküled kapcsolatban van Zoe Saldanaval.

Tovább

Dwayne Johnson

Dwayne Douglas „The Rock” Johnson (Hayward (Kalifornia), 1972. május 2. –) amerikai színész, testépítő és profi pankrátor. Első filmes szerepeit televíziós sorozatokban kapta: az Azok a 70-es évek show-ban saját apját, Rocky Johnsont játszotta, de szerepelt a Star Trek: Voyager és A hálózat csapdájában egy-egy epizódjában is. 2001-ben debütált a mozivásznon A múmia visszatérben. A Skorpiókirály című film első forgatási napja után a rendező született akcióhősnek nevezte, mondván, hogy "Ez a fickó mindent tud.". Birkózói tapasztalatát hasznosítani tudta a munka során. Az összes kaszkadőrjelenetben ő maga látható. Ezeket két újabb akció követte, Az Amazonas kincse, amiben Seann William Scott mellett játssza a főszerepet és amiért jelölték az MTV Movie Award díjára, majd az Emelt fővel című thriller. 2005-ben Arnold Schwarzenegger utódjaként kezdték el emlegetni. Mellékszereplőként feltűnt a Csak lazán! című vígjátékban, majd az azonos nevű számítógépes játékból készült Doom című sci-fi-horrorban. A káosz birodalmában nyújtott alakítása miatt a Cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték, annak ellenére, hogy a mozit negatív kritikákkal illették. Filmbeli partnerei Seann William Scott és Sarah Michelle Gellar voltak. A 2006-ban a mozikba kerülő Erőpróbában egy javítóintézet felügyelője, aki a fiatalokat felelősségtudatra, kitartásra és önuralomra próbálja nevelni, így összehoz egy futballcsapatot, hogy a szezonon való indulást célként kitűzve kihívás elé állíthassa őket. 2007-ben a Disney családi komédiájában, a Gyerekjátékban egy menő focicsapat sztárhátvédjét alakítja, akinek életében egyik pillanatról a másikra feltűnik a kislánya, akiről addig nem is tudott. A Zsenikém – Az ügynök haláli című vígjátékban mellékszereplő volt. 2007-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint élete első főszerepéért legnagyobb fizetést bezsebelő (5,5 millió USD) színész.[6][7][8] 2008-ban jelölték a "Kedvenc filmszínész" címérére a Nickelodeon Kids' Choice Awardson, de helyette Johnny Depp kapta meg, A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmjéért.[9][10] 2009-ben az 51-es bolygó című animációs filmben Chuck Baker figurájának kölcsönözte a hangját. Ebben az évben földönkívüli gyerekeket fuvarozó taxisofőrként játszott a Boszorkány-hegy című kalandfilmben. 2010-ben főszerepet alakított a Rohanás és a Fogtündér című mozikban és egy kameo-alakításban a Pancser Police-ban Samuel L. Jackson, Will Ferrell és Mark Wahlberg oldalán. 2011-ben a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmben tűnt fel,valamint 2013-ban a Halálos iramban hatodik részében, mindkettőben Vin Diesel és Paul Walker a partnere.

Tovább
  • Film adatlapok: 432140
  • Sorozat adatlapok: 41302
  • Színész adatlapok: 1022919
  • Kommentek: 32
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 144