Keress pénzt filmes cikkek írásával
Előzmény sorozatot kap a Trónok harca (Sárkányok háza)

Előzmény sorozatot kap a Trónok harca (Sárkányok háza)

2022-05-30 14:30:58 - Pankó Evelin - Blog » Sorozathír » Előzmény sorozatot kap a Trónok harca (Sárkányok háza)

Ha még nem láttad a Trónok harcát (azonnal kezdd el nézni), vagy ha a 2019-es finálé után hiányérzeted alakult ki, akkor ez a cikk neked szól. Cikkünk témája a 21. század egyik legmeghatározóbb fantasy könyve és sorozata, az HBO egyik legfényesebb csillaga, egy olyan kulturális jelenség, amit tulajdonképpen vétek nem ismerni. Nem lepett meg minket (de nagyon felcsigázott), amikor hivatalosan is bejelentették, hogy a Trónok harca hivatalosan is kap egy előzménysorozatot (House of the Dragon - Sárkányok háza) az HBO-n. Természetesen ebből már könnyű arra következtetni, hogy visszarántanak minket Westerosba és a Targaryenékről lesz szó. A premier dátuma is meg lett erősítve, amit augusztus végére céloztak meg.

Miket tudunk eddig az új sorozatról? 

Miről szól? 

A Sárkány háza George R. R. Martin Tűz és vér című könyvén alapul, és a Targaryen család történetéről szól. 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és a könyv leírása szerint olyan kérdésekre ad választ, mint: Mi történt valójában a Sárkányok tánca alatt? Miért volt olyan veszélyes Valyriába látogatni a Végzet után? Milyen volt Westeros, amikor a sárkányok uralták az eget? A Sárkányok tánca Targaryen polgárháborúja volt, amely Westeros egészét érintette, és az új sorozat ezt az eseményt fogja megörökíteni.


Kiket láthatunk a sorozatban?

Az első hivatalos casting bejelentés 2020 októberében érkezett meg. Eszerint Paddy Considine fogja játszani Viserys Targaryen királyt, Westeros választott utódját Jaehaerys Targaryen király uralkodása után. A karaktert „meleg, kedves és tisztességes emberként” írják le, akinek célja, hogy kövesse nagyapja nyomdokait. „De a jó férfiakból nem feltétlenül lehet nagy király” – szól a figyelmeztetés. Decemberben további hárman csatlakoztak a szereplőgárdához, köztük A Korona (The crown) egyik szereplője, Matt Smith, aki most Daemon Targaryen herceget karakterét ölti magára. Olivia Cooke Alicent Hightower szerepét, míg Emma D’Arcy Rhaenyra Targaryen hercegnőt alakítja.


Produkciós információk

Pár forgatási kép (lejjebb) az interneten napvilágot látott. Úgy tűnik, a műsort az angliai Cornwallban forgatták, miközben D'Arcyt és Smith-t a Holywell Bay strandon látták ikonikus Targaryen jelmezeikben. A Daily Mail szerint pedig valószínűnek tűnik, hogy a cornwalli Mount’s Bay-en található St. Michael’s Mount középkori kastélya is fontos díszletként szolgál majd, talán még Targaryen otthonaként is.Az HBO hivatalos karakterleírásokat is kiadott néhány főszereplőről:


Emma D’Arcy mint Rhaenyra Targaryen hercegnő: A király elsőszülött gyermeke, tiszta valyriai vérből származik.

Matt Smith, mint Daemon Targaryen herceg: Viserys király öccse és a trónörökös, illetve páratlan harcos. De azt mondják, hogy amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy érmét a levegőbe.

Steve Toussaint, mint Lord Corlys Velaryon, „A tengeri kígyó”: Velaryon ház ura. A „Tengeri kígyó”-ként, Westeros történetének leghíresebb tengeri kalandoraként Lord Corlys egy olyan erőteljes székbe építette a házát, amely még a Lannistereknél is gazdagabb, és amely a világ legnagyobb haditengerészetének számít.

Olivia Cooke, mint Alicent Hightower: Otto Hightower lánya, a király keze, és a hét királyság legkedveltebb nője. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez, udvari kecsességgel és éles politikai érzékkel is rendelkezik.

Rhys Ifans mint Otto Hightower: A király keze, Ser Otto hűségesen szolgálja királyát és birodalmát is.


Van előzetese?

Tavaly októberben az HBO megosztotta a House of the Dragon első előzetesét, a lenyűgöző díszletekkel és a Trónok harca ismert baljós zenéjével kiegészítve. A rövid videóban a nézők számos szereplőt láthatnak, köztük Rhaenyra Targaryen hercegnőt, aki elképesztően hasonlít Emilia Clarke Daenerysére.Május 5-én érkezett meg a hivatalos előzetes, amely a Targaryen-házat mutatja be az uralkodásuk idején, valamint néhány sárkányt is.Hány részes lesz?

Összesen 10 epizód lesz, és a rajongók azt feltételezik, hogy a show nemcsak a híres Sárkányok táncát tartalmazza majd, hanem Laena Velaryon temetését is, akinek Rhaenyra Targaryen (D'Arcy) a barátja volt.


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Trónok harca

Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.

Tovább

Sárkányok háza

A 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó sorozat a Targaryen-ház történetét meséli el.

Tovább
  • Film adatlapok: 423953
  • Sorozat adatlapok: 41182
  • Színész adatlapok: 1009603
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140