Keress pénzt filmes cikkek írásával
Beharangozták! Eljött az Avatar 2 ideje?

Beharangozták! Eljött az Avatar 2 ideje?

2022-01-27 14:44:35 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » Beharangozták! Eljött az Avatar 2 ideje?

Mi a teendő, ha megrendezzük minden idők legtöbb bevételét hozó filmjét, ami a moziélményt lenyűgöző és hihetetlen szintekre emeli? Igen, veszünk egy mély levegőt és fejest ugrunk a mélybe. James Cameron, az Avatar rendezője az elegáns késés fogalmát enyhén elsajátítva már 13 éve ígéri az Avatar folytatását. Ám ha minden hír igaz, ezt idén megkapjuk!

James Cameron egy interjú során elárulta, hogy az eredetileg 2014-re tervezett Avatar 2 már 100%-ban elkészült, azonban ez az Avatar sorozatnak még nem jelenti a végét. A teljes széria 5 filmből fog állni, és állítása szerint az Avatar harmadik részére sem kell már (viszonylag) sokat várnunk, kétévente fog új rész megjelenni. A filmek teljes és hivatalos címét még nem hozták nyilvánosságra, de annyi biztos, hogy nem csak Avatar 2/3/4/5 névre lesznek keresztelve.

Mire számíthatunk?

Ugyan még egyetlen hivatalos előzetes sem látott napvilágot, és a Universal Fox Studio is csak az első rész összevágott pillanataiból osztott meg egy „hivatalos előzetes” névre hallgató YouTube videót:


ám James Cameron már elárult egy két részletet! A film tervezett megjelenése a mozikban 2022 december második felében várható. A hosszú várakozást azt indokolja, hogy a film elsősorban a víz alatt játszódik, amihez évekig tartó technológiai kutatásokra és komoly, még a SEAL haditengerészetet is lenyűgöző színészképzésre volt szükség. Az ember kontra természet történetszálat megtartva nyúlik át Pandora változatos földrajzán (amit egyébként Új-Zélandon forgattak), és időben 14 évvel később első film után játszódik. 
 A színészgárda megmarad, ám Zoe Saldana, Stephen Lang és Sam Worthington mellett Kate Winslet is szerepet kapott, Ronalt megtestesítve. És persze, ha a pletykák igazak, akkor Vin Dieselt is mozivásznon láthatjuk.

2009 már nagyon régen volt, mondhatni egy generáció nőtt fel az Avataron. Mi pedig már tényleg tűkön ülve várjuk James Cameron következő lenyűgöző alkotását!

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Avatar: A víz útja

A film több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeinek) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Tovább

James Cameron

James Francis Cameron 1954. augusztus 16-án született az Ontario béli Kapuskasingban, Kanadában. 17 évesen került a Los Angeles melletti Orange Countyba, amikor villamosmérnök édesapja ott talált jövedelmezőbb munkára. Bár már tizenévesen sci-fi történeteket írt és álmodott vászonra, mégis fizikát tanult a California State Egyetemen, majd az egyetem befejeztével kamionsofőrként dolgozott, ezzel biztosítva megélhetését. Az első profi filmes munkája a Csata a csillagokon túl (1980); a forgatás során művészeti vezetőként dolgozott Roger Corman keze alatt. A következő évben pedig rendezőként debütált a Piranha 2. - Repülő gyilkosok (1982) című filmben. James számára a film forgatása szinte rémálom volt, elképzelései teljesen ellenkeztek a producer, Ovidio G. Assonitiséval. Lelkileg ez olyannyira megviselte, hogy gyakran magas lázzal küszködött, egy ilyen lázálmos éjszaka után írta meg a Terminátor - A halálosztó (1984) forgatókönyvének alapötletét. A futurisztikus akció-thriller Arnold Schwarzenegger, Micheal Biehn és Linda Hamilton főszereplésével hatalmas sikert hozott James számára. Ezt számos sikeres sci-fi követte: A bolygó neve: Halál (1986), A mélység titka (1989), majd Terminátor 2. - Az ítélet napja (1991). 1990-ben Lightstorm Entertainment néven megalapította saját produkciós irodáját. 1997-ben elsöprő sikert aratott a szintén általa írt és rendezett Titanic című filmjével. Ez lett minden idők legnagyobb bevételét hozó filmje, és emellett 11 Oscar-díjat is hozott a rendezőnek. Ettől kezdve lett James Cameron Hollywood egyik legkeresettebb rendezőjének számított. Ötször nősült, állítólag első feleségéről, Sharon Williamsről (1978-1984) mintázta Sarah Connor alakját a Terminátor - A halálosztóban. A film költségvetését egyébként második felesége, Gale Anne Hurd producer (1985-1989) biztosította. Később elvette Kathryn Bigelow-t (1989-1991), majd Linda Hamiltontól (1997-1999) született egy gyermeke. Jelenleg Suzy Amis-szel nevelik három gyermekük.

Tovább
  • Film adatlapok: 423413
  • Sorozat adatlapok: 41179
  • Színész adatlapok: 1009217
  • Kommentek: 30
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 140