Az 5 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

Az 5 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével

2022-11-18 12:06:59 - Wakanda DC - Blog » Filmhír » Az 5 legjobb film Samuel L. Jackson szereplésével
Samuel Leeroy Jackson amerikai színész, aki több tucat hollywoodi filmben szerepelt, 1948. december 21-én született Washingtonban, de a nagyszülei nevelték fel Tennessee-ben.

Iskolai évei alatt Samuel a Black Power mozgalom tagja volt, és az afroamerikaiak jogaiért harcolt. 1969-ben kirúgták az iskolából, miután tiltakozásul az iskolaszék tagjait az iskola épületébe zárta.

1972-ben diplomázott a színészetből, és elkezdett turnézni az országban, főként politikai témákban.

1976-ban Jackson New Yorkba költözött, és ott kezdett el dolgozni a színházban. 1981-ben találkozott Morgan Freeman színésszel és a törekvő hallgatóval, Spike Lee-vel, aki néhány első filmjében Jacksont alakította, és ez egy rendkívül sikeres karrier kezdetét jelentette a mozi világában.

Samuel L. Jackson több mint 60 filmben szerepelt, és számos díjat és kitüntetést kapott.
Íme az 5 legjobb film Samuel L. Jackson főszereplésével, amelyeket érdemes megnézni:

1. Jackie Brown


A modern mozi remeke, Tarantino 1997-es Jackie Brown filmje az elejétől a végéig magával ragad.

A film a légiutas-kísérőről szól, aki a Jackie Brown légitársaságnál dolgozik. Pénzt csempész Ordell Robbie fegyverkereskedőnek (Samuel Jackson). 

Amikor a légiutas-kísérőt elkapják, kénytelen választani, hogy összefog a zsarukkal, hogy letartóztassák főnökét, vagy befogja a száját, és börtönbe kerül.

Az Empire magazin felvette Jackie Brownt minden idők 500 legjobb filmje közé, és a film valóban nagyon érdekfeszítő.2. Viszlát, Bajnok!


A feltörekvő sportriporter megment egy hajléktalant, de rájön, hogy ő valójában egy bokszlegenda, akiről úgy tartják, hogy elhunyt.

Az újságíró pártfogásába veszi a férfit, és az igazság feltárása felé vezető úton Erik újragondolja saját életét és kapcsolatát a családjával.

Az igaz történet alapján készült filmet, szentimentális drámát Rod Lurie rendezte.3. Ponyvaregény


A Quentin Tarantino bűnügyi film, Roger Avery és Tarantino története alapján készült. Ez egy gengsztertörténet, amely három egymással összefüggő narratívából áll, két bérgyilkossal, egy bokszolóval és egy bűnügyi főnök feleségével.

A kegyetlenség, gyilkosság és fekete humor jeleneteivel teli film fő témája a megváltás. A "Bűnöző" közönség és kritikusok elismerését kapta, Tarantino és Avery pedig elnyerte a "Legjobb eredeti forgatókönyv" Oscar-díjat.
4. Django elszabadul


Ez a film Jackson egyik legzseniálisabb és legellentmondásosabb előadása. A Django elszabadul Quentin Tarantino második filmje, amelyben Jackson szerepelt, és a második forgatókönyv, amelyért Tarantino Oscar-díjat kapott.

A film két évvel a polgárháború előtti Észak-Amerikába kalauzol el minket. Az akció a híres Candyland rabszolgaültetvényen játszódik. Az ültetvény tulajdonosa Calvin Candy, akit Leonardo DiCaprio alakít. Jamie Foxx a rakoncátlan rabszolga, Django, Jackson pedig Candy szolgáját játssza.5. Utánunk a tűzözön


Ez a film igazi siker lett, amikor 1996-ban bemutatták. Az Utánunk a tűzözön című film Samantha Kane történetét meséli el, akit Geena Davis alakít. 

Gyermektanár, aki élete utolsó 8 évében amnéziában szenved. Számos visszaemlékezése van, és eltökélt szándéka, hogy felfedezze valódi kilétét.

Kane felveszi Mitch Hennessy magánnyomozót (Samuel Jackson), hogy segítsen neki kideríteni, ki is ő valójában. Samantha Kane sokkal érdekesebb embernek bizonyul, mint azt mindketten gondolják…


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Samuel L. Jackson

Az atlantai Morehouse College dráma szakán végzett, ezt követően számos színpadi produkcióban vett részt. Még főiskolai hallgatóként kapta első filmszerepét a "Together for Days"-ben. Spike Lee Dzsungelláz (Jungle Fever) című filmjének narkós szerepéért a Cannes-i Filmfesztiválon a szokásoktól eltérően mellékszereplő kategóriában adományoztak neki díjat, továbbá elnyerte vele a New York-i Filmkritikusok díját is. Jackson rendkívül aktív fekete polgárjogi harcos. A '70-es években csatlakozott a Negro Ensemble Company társulatához, ahol Morgan Freeman is színészkedett. A Ponyvaregény (Pulp Fiction) filozófikus bérgyilkosának megformálásával nevét örökre beírta az amerikai filmtörténetbe. Az alakításért Oscar- és Golden Globe-jelölést kapott, a Brit Akadémia díját pedig el is nyerte a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Tovább
  • Film adatlapok: 432140
  • Sorozat adatlapok: 41302
  • Színész adatlapok: 1022919
  • Kommentek: 32
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 144