A színfalak mögött: Millie Bobby Brown

A színfalak mögött: Millie Bobby Brown

2022-06-01 12:51:07 - Pankó Evelin - Blog » Sztárhír » A színfalak mögött: Millie Bobby Brown

Matthew Modine minden vágya az volt, hogy lenyűgözze Stanley Kubrick-ot. A 80-as évek közepén a színész egy régi kamerával járkált Kubrick forgatásán, csendben fotózott és közben reménykedett, hogy Kubrick felfigyel rá. Így is történt, sőt, még egy másik, jobb kamerát is javasolt Matthewnak, de ő már csak azért sem cserélte azt le. Így közel 40 évvel később is ugyanazt a típusú gépet használja, mint anno, ám most a Stranger Things forgatásain. A Netflix sorozatában Modine Dr. Brennert, az antagonisztikus tudóst alakítja, akinek a kísérletei Tizenegy átalakulásához vezettek. Bár a műsor díszlete rendkívül őrzött, a sorozat rendezői mégis arra bíztatták Modinet, hogy az évadok forgatása alatt örökítse meg azt, amit jónak lát.

Matthew Milliet az egyik legkülönlegesebb karakternek gondolta, látta maga mellett felnőni és a színészi képességeiben is fejlődni. A cikkünk témája így kettőjük különleges kapcsolata, amely először a kissé zárkózott Millievel kezdődött, ám lassan kibontakozott és életre keltette Modine képeit. 

Megjegyzés: A képek alatt Matthew Modine képaláírásai olvashatók.


„Millie mosolya ezen a képen egy különleges mosoly. Imádom, mert annyira tele van életörömmel” – írja Modine. 


"Öröm tanúja lenni elkötelezettségének és szenvedélyének egy ilyen kulcsfontosságú és fontos karakter megformálásában.” MATTHEW MODINE.


Barna arcára véres könnyek festettek. MATTHEW MODINE.Meg akartam találni a módját, hogy illusztráljam a gyermekek ártatlanságát, valamint egymáshoz és Tizenegyhez fűződő kapcsolatukat. Megkértem őket, hogy álljanak össze, és alkossanak egy napot a kis kezükkel, a karjukkal pedig fénysugarakat. A tetovált számok Tizenegyhez kötötték őket. Ez a kép Matt és Ross (a rendezők) egyik kedvence.” MATTHEW MODINE.

„Millie huncut. Semmi kétség felőle. Szereti a kuncogást, és tudja, hogyan kell kiélezni a brit humorérzékét.” MATTHEW MODINE.


„Millie és én sokat beszélgetünk erről-arról. Beszélgetéseink közben mindig emlékeztettem magam arra, hogy figyeljek. Figyelj, hallgass és hallgass. Ahogy apám gyakran emlékeztetett: „Többet tanulsz hallgatni, mint beszélni. Tehát hallgass többet.” MATTHEW MODINE.

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Stranger Things

Amikor egy fiatal fiú eltűnik, egy kisváros rejtélyre bukkan, amelyben titkos kísérletek, félelmetes természetfeletti erők és egy furcsa kislány szerepel.

Tovább

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown (Marbella, 2004. február 19. –) angol gyerekszínész és -modell. Legismertebb filmes szerepe Eleven a 2016-ban a Netflixen indult Stranger Things című sci-fi és drámasorozatban, amelyért 13 éves korában megkapta karrierje első Emmy-jelölését „a legjobb női mellékszereplő drámasorozatban” kategóriában. Emellett szerepelt a Netflix 2020-ban induló Enola Holmes című filmjében, Enola Holmes szerepében. Ő a valaha volt legfiatalabb személy, aki helyet kapott a világ 100 legbefolyásosabb embereit felsoroló listán a Time magazinban. Brown a dél-spanyolországi Marbellában született az angol Kelly és Robert Brown harmadik gyermekeként.[2] Születésekor részleges halláskárosodást diagnosztizáltak nála, amely az évek során tovább súlyosbodott és Brown végül fél fülére részben megsüketült. Édesapja ingatlanközvetítő. Három testvére van: Paige, Charlie és Ava. Négyéves korában a család a dél-angliai Bournemouthba költözött, majd néhány évvel később ismét továbbálltak és az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban találtak új otthonra. Filmes karrierjének beindulása óta Brown Atlantában, illetve Londonban él. Brown legelső filmes szerepét 2013-ban, mindössze kilenc évesen kapta meg az ABC csatorna Once Upon a Time in Wonderland című fantasysorozatában, amely az Egyszer volt, hol nem volt spin-off sorozataként indult 2013 októberében. Brown a fiatal Alice-t alakította. 2014-ben főszerepet kapott a BBC America Intruders című dráma-, és thrillersorozatában, amely során Madison O'Donnellt alakította.[6] 2014-ben és 2015-ben vendégszereplőként tűnt fel az NCIS, a Modern család és A Grace klinika című sorozatokban. 2016-tól a Netflixen bemutatott Stranger Things című sci-fi és drámasorozatban alakítja Eleven karakterét.[7] Kimagasló teljesítményéért sok kritikus dicséretét kiérdemelte, valamint számos szakmai díjra is jelölést kapott Brown, köztük Emmy-díjra „a legjobb női mellékszereplő drámasorozatban” kategóriában. Színész társaival együtt díjat nyert az Amerikai Filmszínészek Szakszervezetének éves díjkiosztóján.[8] A 2017. október 27-én indult második évadban szintén visszatért korábbi szerepében.[9] 2016 novemberében feltűnt Sigma és Birdy Find Me című közös dalához készült videóklipben. 2017 januárjában modell karrierjét is elkezdte, miután szerepelt Calvin Klein „By Appointment” elnevezésű kampányában.[10] A következő hónapban leszerződött az IMG Models ügynökséghez.[11] Első mozifilmes szerepét a 2019-ben érkező Godzilla folytatásában, a Godzilla: King of the Monsters című filmben kapta meg.[12] 2018 januárjában bejelentették, hogy Brown lesz a főszereplője a The Enola Holmes Mysteries filmadaptációjának. A főszerep mellett produceri feladatokat is el fog látni. 2018. április 20-án Brown a legfiatalabb személlyé vált, akit beválasztott a Time magazin a világ 100 befolyásosabb emberei közé.

Tovább
  • Film adatlapok: 349207
  • Sorozat adatlapok: 38264
  • Színész adatlapok: 797164
  • Kommentek: 26
  • Film listák: 75
  • Sorozat Listák: 11
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 127