A legromantikusabb Marvel jelenetek

A legromantikusabb Marvel jelenetek

2022-02-12 21:07:32 - Pankó Evelin - Blog » Ajánló » A legromantikusabb Marvel jelenetek

Habár a Marvel Univerzum filmjei jellemzően az akcióra és a kalandra összpontosítanak, a franchise sorozatban természetesen nem veszhet el a romantika. Számtalan édes párt és plátói szerelemet is láthatunk a filmekben és a sorozatokban egyaránt. Ha már a februári hónap a szerelemről szól, akkor tisztelegjünk a Marvel előtt egy csöpögős, szeretetteljes blog-különkiadással. Lássuk hát a TOP 10 legromantikusabb filmes jelenetet! 

10. Peter és Gamora tánca

Habár Peter és Gamora nem egy túl népszerű szuperhős páros, azért volt néhány imádnivaló pillanatuk. Bár a jelenet azzal végződik, hogy Gamora majdnem megtámadja Űrlordot, mert nem tudja, hogy miér tért hozzá a csípőjéhez, a jelenet köztük mégis aranyos, vicces és bensőséges. 


9. T'Challa és Nakia első csókja

T'Challa gyászolja apja halálát, közben pedig alkalmazkodni próbál az új státuszához, hogy jó vezetője legyen Wakandának, így nincs túl sok lehetősége egy bensőséges románcot kialakítani. Nakiaval való kapcsolata úgy tűnt, hogy szétesik, amikor a lány kiállt a saját nézetei mellett. Ám T'Challa mindig is törődött Nakia véleményével és gondolataival. Hálás azért, hogy mellette áll, amit egy romantikus csókkal hálált meg. 


8. Tony Stark megkéri Pepper kezét

Ez az apró, elkapott pillanat a Pókember: Homecoming végén tölti el melegséggel a szívünket. Peter Parker úgy dönt, hogy még nem csatlakozik a Bosszúállókhoz. Belátja, hogy fel kell nőnie ehhez a feladathoz. Persze már a teljes sajtó készenlétben állt a nagy hír bejelentésére. Tony pedig így kihasználta a pillanatot, hogy megkérje Pepper kezét, és ez legyen a nagy bejelentés. 


7. Janet atomokra bomlik

A Hangya egyik legszívszorítóbb jelenete, amelyben Janet úgy dönt, hogy feláldozza magát, amivel mindenkit megmenthet. Egy pillanatig sem habozik, habár hatalmas áldozatot hozott ezzel. Hank ezt csodálatra méltónak találja, de mégis nagyon hiányzik neki, és mindennap azon dolgozik, megtalálja és kimenekítse őt a kvantumbirodalomból.


6. Carol és Marie párbeszéde

Carolnak az egész film alatt nehéz volt rájönnie, hogy ki is ő valójában, és folyamatosan azon töprengett, hogy vajon ő is a rossz oldalhoz tartozik-e. Minden megváltozott, amikor Marie megnyílik előtte és rámutat arra, hogy milyen erő lakozik Carolban. Legyen szó romantikus, vagy plátói gondolatokról, a Marie és Carol közötti kapocs erős és felbonthatatlan. 


5. Vision feláldozza magát Wandáért

A Végtelen háborúban a bosszúállók Thanossal harcolnak, és megpróbálják megakadályozni, hogy rossz kézbe kerüljenek a mágikus erővel bíró kövek. Az elmekő Vision-höz kapcsolódik, amit csak az ő halálával együtt lehet elpusztítani. Shuri megpróbálta azt biztonságosan eltávolítani Wakanda technológiájával, de nem járt sikerrel. Egy érzelmes pillanatban Vision könyörögve kéri Wandát, hogy pusztítsa el a követ, amivel mindenkit megmenthet. 


4. MJ első Peter csókja

Miután Pókember szokásosan megmentette a világot, MJ Peter épségét féltve rohan hozzá, öleli át, és élnek át egy igazán imádnivaló, kínosan cuki pillanatot. 


3. Steve és Peggy tánca

A Bosszúállók: Végjáték végén Steve úgy döntött, hogy a múltban marad, hogy Peggyvel élhesse le az életét. Korábban már megígérte a szerelmének, hogy visszatér hozzá és táncolni fognak...így most teljesítette ezt.


2.Steve megmenti Buckyt

Steve Rogers és Bucky Barnes között nagyon szoros a kapcsolat, ám ezt tragédiák árasztják el, mivel a történetük a második világháború elején kezdődött, amikor Bucky csatlakozott az USA hadseregéhez, és Steve pedig Amerika Kapitánnyá vált. Amikor Bucky ezredét a HYDRA tartotta fogva, Steve mindent félretéve útnak indult, hogy megmentse őt. 


1. Valkűr feláldozása

Valkűr a Thor: Ragnarök egyik visszaemlékező harci jelenete gyönyörűen (szerintünk a Marvel Univerzum egyik legcsodásabb jelenetét mutatóan) megkomponálva, ami visszaadja Valkűr szívfájdalmát, amikor Hela minden harcost megöli. A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Marvel Kapitány

Carol Danvers egyszerű halandóként kezdte meg élete történetét, azonban bátyja halála után az Amerikai Légierő pilótája lett, majd hamarosan teljesen felfordult körülötte minden. Egy pszicho-magnitron berendezésnek köszönhetően átalakult genetikai struktúrája, illetve hetedik érzékként betekintést nyert a közeljövőbe.

Tovább

A galaxis őrzői

Peter Quill ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Mordály, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Tovább

Amerika kapitány

Az 1930-as években Dr. Vaselli kísérletei nyomán genetikai változtatáson esik át egy fiatal olasz fiú. Évekkel később a tudósnő Amerikában egy önkéntesen végez el hasonló beavatkozást. Miután azonban Amerika Kapitány kiszabadul több évtizedes fogságából, melyet jégbe fagyva töltött, újra felveszi a harcot ősellenségével, a Vörös Koponyával...

Tovább

A Hangya

A börtönviselt Scott Lang, egy betörés okán szert tesz egy ruhára, amelynek különleges képessége, hogy viselője rendkívül apróra tud zsugorodni, miközben megsokszorozza erejét. A ruha kifejlesztője -Dr. Hank Pym- segítségével próbálják megakadályozni, hogy a technológia rossz kezekbe kerüljön, ehhez pedig végre kell hajtsák az évezred betörését.

Tovább

Pókember: Nincs hazaút

Peter Parker lelepleződik, már nem tudja elválasztani a normális és a szuperhős életét. Amikor Strange segítségét kéri, a tét még veszélyesebbé válik, és arra kényszeríti, hogy felfedezze, mit is jelent valójában Pókembernek lenni.

Tovább

Thor: Ragnarök

Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

Tovább

Bosszúállók: Végjáték

A galaxis őrzőinek és a bosszúállóknak a háborúja Thanos-szal a végső szakaszába lép. A végső csata kimenetele mindörökre megváltoztathatja nemcsak a Föld, de az egész univerzum sorsát.

Tovább
  • Film adatlapok: 364936
  • Sorozat adatlapok: 38959
  • Színész adatlapok: 858189
  • Kommentek: 27
  • Film listák: 80
  • Sorozat Listák: 12
  • Színész listák: 12
  • Cikkek: 133