A legkínosabb romantikusnak szánt jelenetek

A legkínosabb romantikusnak szánt jelenetek

2022-06-30 10:29:31 - Pankó Evelin - Blog » Filmhír » A legkínosabb romantikusnak szánt jelenetek

A moziba járás általában az egész család számára szórakoztató esemény. Ez az a fajta tevékenység, amelyet a nap bármely szakában, és általában szinte bárkivel együtt lehet csinálni. 

Persze vannak kivételek, ha egy filmben van valami... felnőttesebb anyag. Mert lássuk be: attól függően, hogy kivel nézel egy filmet, egy szerelmi jelenet többféle okból is kínos lehet. Anya, apa és a nagymama ül melletted? Felejtsd el, még csak nem is akarod, hogy két szereplő túl sokáig csókolózzon, nemhogy teljes erőbedobással egymásnak essenek. De vannak olyan szerelmi jelenetek, amelyek túllépnek még a körülményes furcsaságokon is, és önmagukban is olyan fájdalmasan kínosak, hogy egyedül is kínos lenne megnézni őket. Íme egy lista azokról a szerelmi jelenetekről, amelyeknél könyörögni fogsz, hogy fejezzék be.

Amerikai szépség - A lányod barátjával valami nem okés

Annak ellenére, hogy az Amerikai szépség kétségtelenül nagyszerű film és tele van fantasztikus alakításokkal, ez nem változtat azon a tényen, hogy az egyik történetszálban egy apa a tinédzser lánya barátnője után vágyakozik. Amikor Kevin Spacey és Mena Suvari végül megkapják a hányingerkeltő szerelmi jelenetüket (ami szerencsére elmarad a nagy pillanattól), Mena gyengéd sebezhetősége csak arra szolgál, hogy rávilágítson, mennyire helytelen volt az egész dolog a kezdetektől fogva. De a film során Spacey kéjes fantáziái a nővel kapcsolatban általában komédiának vannak beállítva, így amikor végre megtörténik a valódi találkozásuk, az egy nagyon "Kérlek, mondd, hogy ez most nem történik meg" pillanat.Rekviem egy álomért - Ez most tényleg megtörtént?

A szóban forgó kellemetlen jelenet a Requiem egy álomért végén játszódik, amikor a főszereplők mindegyike a függőség legrosszabb fejezetében van. Szó szerint tanúi vagyunk a mélypontjuknak. Jennifer Connelly játssza Mariont, a heroinfüggőt, aki a teste eladásához folyamodik a kábítószerért, amikor beszervezik egy "showműsorba". Itt egy csapat démoni és nyáladzó férfi vár rá, akik gúnyolódnak és pénzt dobálnak rá az előadás alatt. Ez nem is annyira szerelmi jelenet, mint inkább egy borzalmasan szemléletes cselekmény, amely egy kavargó, remekül szerkesztett szekvencia közepette történik. Ez nem csak összeszövi a szörnyű helyzeteket, amelyekbe az egyes szereplők kerültek, hanem a pánikot és a kétségbeesést is átadja a nézőknek. 


A 40 éves szűz - Túl sok, túl gyorsan

A 40 éves szűz szinte kizárólag kellemetlen jelenetekből áll. A film egy rakás faragatlan fickóról szól, akik egy elektronikai boltban dolgoznak, és elhatározzák, hogy segítenek kocka kollégájuknak, Andynek (Steve Carell) megszerezni az első intim élményét. Rengeteg meggondolatlan tanácsot adnak neki, és Andy több katasztrofális randiba is belevág, miközben lassan beleszeret egy Trish nevű egyedülálló anyába (Catherine Keener). 

Andy fokozatosan felkészül arra, hogy a dolgokat fizikai szintre emelje, de a barátai arra ösztökélik, hogy gyorsítson a tempón. Egyik este egy klubban összefut Beth-szel (Elizabeth Banks), egy nővel, akivel korábban csak a flörtölést gyakorolta, ám együtt mennek haza. A nő agresszívan próbálja elcsábítani Andyt, az övével ostorozza és az ajkába harap. Végül, mielőtt rosszul sikerülne az első alkalom (és megcsalná Trish-t), megjelennek a barátai, hogy kihúzzák a csávából.


Az élet habzsolva jó - Túlságosan is realista

A The Spectacular Now-ra általában úgy tekintenek, mint a legőszintébb tini szerelmi történetetre. A probléma az volt, hogy a filmkészítők ezt az őszinteséget egyenesen a hálószobába vitték - mi pedig soha korábban nem éreztünk még négy percet a moziban ilyen örökkévalóságnak. A kuncogás, az idegesség, a jelenet fizikalitása - minden olyan ártatlan és valóságos, hogy az ember úgy érzi, nem kellene tanúja lennie egy ilyen személyes pillanatnak. Ne értsetek félre, ez egy teljesen aranyos és szerethető film, és valószínűleg sírni és nevetni is fogtok ezen a mozin. De kérdezd meg magadtól: ha visszamehetnél és megnézhetnéd az első alkalommal, megtennéd?

Alkonyat Hajnalhasadás 1. rész - Túl kemény egy filmhez


A könyv egyik előnye a filmmel szemben, hogy a varázslatos jelenetek életre keltésének felelőssége az olvasóra hárul. A szerzők annyi részletességgel írhatják le a dolgokat, amennyire csak akarják, de ha csak egy érzést vagy egy érzelmet közvetítenek, az már teljesített küldetés. Egy filmrendezőnek ezzel szemben valóban valósághűen kell bemutatnia a dolgokat, a színészeknek pedig meggyőzően kell ábrázolniuk egy olyan jelenetet, amely éppenséggel nem feltétlenül felel meg a karaktereiknek vagy a valóságnak.

A Breaking Dawn: I. rész esetében a filmkészítők bajba kerültek a régóta várt szexuális együttlét pillanatával az annyira szerelmes Bella (emberlány) és Edward (vámpírfiú) között. Kristen Stewart, mint Bella, rájött, hogy ez egy vakmerő küldetés. Ahogy Stephenie Meyer Breaking Dawn című regényében lefektették, a szexjelenetnek "transzcendensnek és túlvilágiak, embertelenek, és sokkal jobb szexnek kell lennie, mint amit valaha is el tudsz képzelni", aminek hatására az érthetően frusztrált Stewart azt kérdezte: "Hogyan éljük ezt meg?". Ennek eredményeképpen a színésznő "gyötrelemként" írja le a jelenet forgatását Robert Pattinsonnal, annak ellenére, hogy akkoriban a férfi volt a valódi párja.


A szürke ötven árnyalata - Minden szempontból nevetségesen rossz

Kevés film kapott akkora kritikai gúnyt és egyidejűleg rajongói elismerést, mint A szürke ötven árnyalata.  Minden egyes szerelmi jelenet egyre nevetségesebbé válik, egészen addig a pontig, ahol a film csúcspontja az lesz, amikor Anastasia kiborul, miután Christian túl keményen elfenekeli. Ez a "játszószobájában" történik, amely úgy néz ki, mintha a londoni Towerből teleportálták volna, és kampókkal, ostorokkal, láncokkal és mindenféle középkori kinézetű kínzóeszközzel van felszerelve, amivel Anastasiának látszólag semmi baja. De most komolyan, Christian, nem bánnád meg, ha kicsit lazábbra vennéd a fenekelést, ugye?


A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Amerikai szépség

Lester Burnham átlagos férfi, szürke és unalmas fickó, aki legszívesebben folyton a tv előtt ülne. Az élete azonban egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik, és ennek két oka van, az egyik az, hogy ki akarják rúgni a munkahelyéről, a másik pedig, hogy elmegy a feleségével egy iskolai meccsre, ahol olyannyira megakad a szeme a lánya barátnőjén, Angelán, hogy attól kezdve képtelen kiverni a fejéből a kislányt. Amikor rájön, hogy ki fogják rúgni, ő maga is rásegít a dologra, és nem hajlandó együttműködni a vállalat költségracionalizáló szakemberével, akinek az a dolga, hogy eldöntse, kit kell majd kirúgni. Kihallgatja lánya és Angela beszélgetését, melyből az derül ki számára, hogy ha gyúrna egy kicsit felsőtestre, Angela nem tudná megállni, hogy lefeküdjön vele.

Tovább

Rekviem egy álomért

Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a TV nézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc TV show-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a "piros ruhát". Az egyetlen ruhát, amelyben megjelenhet a TV képernyőjén. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével, melyet orvosa írt fel neki. A gyógyszer kezdetben fantasztikus hatással van Sara-ra. Fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával és most már egészen bizonyos abban, hogy bekerül a TV show-ba. Aztán elkezdődnek a hallucinációk... Az orvos által felírt gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin.

Tovább

40 éves szűz

Andy saját bevallása szerint kielégítő életet él: számlákat stempliz egy műszaki áruházban, agglegénylakása tele eredeti csomagolású akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként - amikor épp nem videójátékkal múlatja az időt - ólomkatonákat festeget. Ha netán mégis valami hiányérzetünk volna, az bizonyára abból fakad, hogy Andynek nincs - sőt, még sosem volt - nője. Ez pedig így, negyven évesen azért nem igazán sikersztori… Amikor a turpisság lelepleződik a jó szándékú, de kissé lökött kollégák számára, a feladat kézenfekvő: meg kell fosztani Andyt attól, amit immár négy évtizede őrizget: a szüzességétől.

Tovább

Az élet habzsolva jó

Sutter a mának él. A népszerű gimis srác sokat iszik, sokat bulizik, és nincsenek tervei a jövőre nézve. Azaz, jó úton van afelé, hogy alkoholista lesz belőle. Miután a barátnője faképnél hagyja, Sutter megint a piához fordul. Jól leissza magát, és másnap reggel az Aimee nevű iskolatársának a háza előtt, a füvön ébred. A lány nem népszerű, nem bulizik és nem pasizik, ráadásul sci-fit olvas, mégis valahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A kapcsolatuk azonban Sutter miatt nem éppen problémamentesek

Tovább

Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész

Bella Swan és a vámpír Edward Cullen végre az ifjú házasok boldog életét élhetnék, ám árulások és tragédiák sorozata egész világukat romba döntheti. Az esküvő után Bella és Edward nászútra Rio de Janeiróba utaznak, ahol végre átadhatják magukat szenvedélyeiknek. Bella hamarosan észreveszi, hogy várandós, és a kis híján végzetes szülés során Edward teljesíti a lány régi kívánságát: halhatatlanná teszi. Lányuk, a különleges Renesmee érkezése azonban veszélyes események lavináját indítja el. A Cullenek és szövetségeseik szembekerülnek a vámpírvezetők, a Volturik félelmetes tanácsával, és úgy tűnik, elkerülhetetlen sorsdöntő összecsapásuk.

Tovább

A szürke ötven árnyalata

Anastasia Steele, egy irodalom szakos egyetemi hallgató, aki interjút készít Christian Greyjel, egy jóképű és intelligens ifjú milliárdossal. Ana a férfi minden tartózkodása ellenére egyre közelebb kerül hozzá, Grey pedig képtelen ellenállni a lány csendes szépségének, eszének és független szellemének. Greyt azonban minden sikere ellenére sötét démonok gyötrik és Ana lassan egyre jobban felfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Tovább
  • Film adatlapok: 431976
  • Sorozat adatlapok: 41299
  • Színész adatlapok: 1022900
  • Kommentek: 32
  • Film listák: 120
  • Sorozat Listák: 32
  • Színész listák: 18
  • Cikkek: 143