×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Vámpíros filmek

A vámpíros filmek műfaja a mozi történetével egyidős, szinte hemzsegünk a vérbeli klasszikusoktól. 1922-ben F.W Murnau "Nosferatu"-ja ijesztgette a közönséget, majd számtalan hasonló film következett az árnyékában. Ám még jóval korábban, amikor 1897-ben Bram Stoker publikálta a Drakulát, a leghíresebb és leglényegibb vámpírmesét, a nyugati kultúra különös megszállottságot fejlesztett ki az ilyesfajta szörnyek iránt. Ám a vámpírok - a természetfeletti lények, akiknek a halhatatlanságuk megkívánja, hogy oltsák vérszomjukat - számos kultúra folklórjában megjelentek különféle formában. Van valami univerzálisan félelmetes az élőhalott vérszívókban, akik éjszaka üldözik az áldozataikat (és néha őket is vámpírrá változtatják), ezért logikus, hogy a horror műfaja tele van vámpírokról szóló filmekkel (amelyek közül sok Stoker regénye alapján készült). A legjobb filmek azonban átgondolják a vámpírok életének az alapszabályait, hiszen a műfajt rengeteg féle módon lehet értelmezni. A filmgyártás minden évtizede több vámpír csúcspontot élt meg, amikor Stoker "tananyagját" újra kellett hasznosítani valami friss és újszerűvé. Ahogyan a listán szereplő vámpíroknak is sokszor alkalmazkodniuk kell a korhoz, úgy a filmeknek is ez a feladata. Lesd meg a listánkat, találd meg az új kedvenc vámpíros filmjeidet, és ajánlj te is műveket!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

52 elem a listán
5.63 átlagos értékelés
86 óra 37 perc összes futási idő
$1.94B összes bevétel
Vámpíros filmek
Vámpíros filmek

Vámpíros filmek lista elemei

1

Nosferatu
(1922.02.16) 36 / 0

Fantasy / Horror /

A táj, az épületek, az emberek kísérteties vonásokat öltenek, a vámpír megjelenését remegő fényhatások kísérik. Nosferatu lassított felvételt sejtetően mozog, a néző felé közeledve egyre hatalmasabb méretűre nő. Az expresszionista gyakorlattól eltérően Murnau nagyrészt eredeti helyszíneken forgatott.

Tovább

2

Engedj be!
(2008.10.24) 35 / 0

Horror / Dráma /

Stockholm fagyos és meglehetősen nyomorúságos külvárosában járunk, valamikor a nyolcvanas évek elején. Hősünk, Oskar Eriksson teljesen átlagos, ám magányos 12 éves kisfiú. Próbálja ép bőrrel megúszni, hogy osztálytársai állandó jelleggel terrorizálják. Otthon - ahol édesanyjával kettesben élnek - titkon sorozatgyilkosokról szóló újságkivágásokat és más hasonló dolgokat gyűjt. Egy nap egy fán, nem messze Oskarék házától egy rituálisan meggyilkolt fiú holttestére bukkannak. Oskar eközben megismerkedik Elivel, aki a szomszéd lakásba költözött egy idősebb férfival - akiről a néző hamarosan azt feltételezheti, hogy az apja. A kis Eli ugyanolyan magányos, mint Oskar, így hamar barátságot kötnek.

Tovább

3

Hétköznapi vámpírok
(2014.06.19) 34 / 0

Vígjáték / Horror /

A négy rémes haver, Viago, Deacon, Vadislav és a nyolcezer éves Petyr próbálja megtalálni helyét a modern társadalmunkban, ami nem könnyű feladat, lévén vámpírok. Nap mint nap szembetalálják magukat a divat, a technika és az internet jelentette nehézségekkel. Petyr szemet vet a huszonéves Nickre, és az örök életet kínálja neki. Ám a többiek nincsenek elájulva a kezdő vérszívótól. Amikor Nick barátja, Stu veszélybe kerül, a vámpír megmutatja, hogy bár a szíve hideg és halott, nem jelenti azt, hogy nem érez semmit.

Tovább

4

Interjú a vámpírral
(1994.11.11) 34 / 0

Horror / Dráma / Fantasy /

A halhatatlanok köztünk járnak. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

Tovább

5

Az elveszett fiúk
(1987.07.31) 32 / 0

Horror / Vígjáték / Thriller /

A klasszikus vámpírtörténet vicces feldolgozása ez a szórakoztató horrorfilm. Egy anya és két fia Santa Carlába költöznek. A tinédzser Michael biciklisek bandájához csatlakozik, öccse, Sam attól fél, hogy a fiatalok nem ártatlan, hangoskodó punkok. Michael vért kíván és a nem látszik képe a tükörben, Sam rájön arra, hogy a város hemzseg a vámpíroktól.

Tovább

6

Drakula
(1992.11.13) 31 / 0

Romantikus / Horror /

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

Tovább

7

Drakula
(1958.05.22) 30 / 0

Horror /

Jonathan Harker Drakula várában érkezik könyvtárosnak, ám valódi célja, hogy végezzen vele. A vámpír bosszúból kiszemeli Harker mennyasszonyának, Lucynak családját. Az egyetlen, aki képes lehet megvédeni őket Harker régii barátja, Dr.van Helsing, A férfinek komoly nehézségét okoz, hogy Lucy báttya, Artúr megértse a közelegő veszélyt.

Tovább

8

Halhatatlan szeretők
(2013.12.12) 29 / 0

Dráma / Romantikus /

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen. A szerelmespárt váratlanul meglátogatja Eve felelőtlen és bajkeverő húga (Mia Wasikowska), aki nemcsak, hogy irritálja Adamet, de veszélybe sodorja az egyetlen embert, akivel a zenész jó kapcsolatot ápol

Tovább

9

Az elveszett fiúk: A szomjúság
(2010.05.12) 28 / 0

Horror / Akció / Vígjáték /

Edgar Frog, a vámpírvadász magányosan, elszegényedve éli életét a kaliforniai San Cazadorban. Feltűnik a színen a bestselleríró Gwen Lieber, aki különös munkát ajánl neki. A testvére, Peter két évvel ezelőtt eltűnt Ibizán egy X-partin, melyet a vámpírok vezetője, DJ X szervezett. A fővámpír most San Cazadorba jön, hogy egy világméretű buli keretében növelje az élőhalottakból álló seregét, akik segítségével magához ragadhatja a hatalmat. Edgar elvállalja, hogy megállítja DJ X-et, aki a következő véres holdkor rendezi az összejövetelt. Vonakodva bár, de beleegyezik, hogy vele menjen Lars von Goetz, a Gwen által felbérelt valóságshow-résztvevő is, aki egy operatőrt is magával visz.

Tovább

10

Csadoros vérszívó
(2014.11.21) 27 / 0

Horror / Romantikus /

Különös dolgok folynak Bad City-ben. A prostituáltaknak, drogosoknak, striciknek és más mocskos alakoknak otthont adó, haláltól és reménytelenségtől bűzlő iráni szellemvárosban egy magányos vámpír lesi a legtaszítóbb lakók lépteit. Amikor azonban a Fiú találkozik a Lánnyal, szokatlan románc kezdi bontogatni vérvörös szirmait.

Tovább

11

Alkonyattól pirkadatig
(1996.01.19) 26 / 0

Horror / Akció / Thriller / Bűnügyi /

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

Tovább

12

Underworld
(2003.09.19) 25 / 0

Fantasy / Akció / Thriller /

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve - az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok. Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt, s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.

Tovább

13

Penge
(1998.08.21) 24 / 0

Horror / Akció /

Penge (Wesley Snipes) félig ember, félig vámpír. Erős és gyorsan gyógyul a sebe, tud a fényben is járni. Ő a kulcs és a kiválasztott a két faj között. Barátjával a vámpírok ellen harcol gyerekkora óta, s egy nap melléjük szegődik Karen doktornő, akinek megmentette az életét. A vérszomjas, átalakult Frost a vámpírok uralmát akarja megteremteni a Földön. A vér istenének uralma mindent megváltoztathat. De Penge felveszi vele a harcot.

Tovább

14

Frászkarika
(2011.08.18) 23 / 0

Horror / Vígjáték /

Az új szomszéd, Jerry veszélyesen dögös – és teljességgel halálos. Ugyanis vámpír, és vérre szomjazik… nagyon sok vérre. Charley a végzős gimnazista rájön, mi az összefüggés Jerry gyanús élete és a környezetében felbukkanó hullák egyre növekvő száma között, így aztán megfogadja, hogy véget vet a jó szomszéd rémuralmának. Segítségül hív egy Las Vegas-i mágust, Peter Vincent-t és a valószerűtlen páros együtt áll neki, hogy megfékezze a nagy étvágyú szomszédot. Jerry azonban nem véletlenül hidegvérű és kegyetlen gyilkos – harc nélkül nem adja meg magát! A vérátömlesztésen átesett horror klasszikusban csak úgy hemzsegnek a sztárok. A Frászkarika megbabonáz – már a legelső harapásnál!

Tovább

15

Abraham Lincoln, a vámpírvadász
(2012.06.20) 22 / 0

Akció / Fantasy / Horror /

1818. Indiana. A hold fénye egy sűrűn erdőn hatol keresztül, ami egy kis kalyibát vesz körül, ahol a 9 éves Abraham Lincoln egy rejtélyes betegség miatt haldokló édesanyja előtt térdel. A gyászoló Abe csak később tudja meg, hogy édesanyja halálát nem más, mint egy vámpír okozta. Ettől a pillanattól kezdve Lincoln életét a tanulásnak és az önfeláldozásnak szenteli. A test és az elme tökéletes urává akar válni, és mindezt egyetlen cél érdekében – Abe legendás termetével, erejével és mesteri fejszehasználatával bosszút állni indul, és ez az út, ami később a Fehér házig vezet. Miközben Abraham Lincoln rabszolgák millióinak felszabadításáért küzd, az élőhalottak seregévek is csatározik, szembeszállva a sötétséggel, ami évszázadok óta taszítja rettegésbe az emberek világát.

Tovább

16

Fekete vasárnap
(1977.03.11) 21 / 0

Akció / Dráma / Thriller /

Fanatikus arab terroristák merényletet készítenek elő az amerikai futballbajnokság várvavárt döntőjén, a miami Super Bowlon, amelyre az amerikai elnök is ellátogat. Az akciókulcsfigurája a tudathasadásban szenvedő vietnami veterán. Az egykori pilóta feladata, hogy kétszázhúszezer gyilkos töltényt felrobbantva útjára bocsátson a stadion fölött lebegőreklám-léghajóból. A terv azonban kiszivárog, a biztonsági szervek versenyt futnak az idővel, hogy megakadályozzák a merényletet. Thomas Harris nagy sikerű regényének filmváltozata.

Tovább

17

Morbius
(2022.03.30) 21 / 0

Akció / Sci-Fi / Fantasy /

Dr. Michael Morbius, aki egy ritka vérbetegségben szenved, és eltökélt szándéka, hogy megmentsen másokat is, akik ugyanerre a sorsra jutnak, kétségbeesett hazárdjátékba kezd. Ami eleinte radikális sikernek tűnik, hamarosan kiderül, hogy a betegségnél is rosszabb gyógymód.

Tovább

18

Alkonyat
(2008.11.20) 20 / 1

Fantasy / Dráma / Romantikus /

Bella magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal. A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett. Edward ugyanis halhatatlan, mint a vámpírok. Ám ő nem vérre szomjazik, a családja más életmódot választott. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki. Ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.

Tovább

19

Vámpírok Bronx ellen
(2020.10.02) 19 / 0

Vígjáték / Horror /

A viharos gyorsasággal dzsentrisedő Bronx három bátor suhanca egy ördögi tervre bukkan, melynek célja, hogy minden csepp életet kiszívjanak imádott közösségük tagjaiból.

Tovább

20

Vörös égbolt
(2002.08.07) 18 / 0

TV film / Akció / Bűnügyi /

Egy kínai nyomozónő, Wu Wen Li egészen San Diegóig követ egy olyan kínai bandavezért, aki a honfitársait csempészi be az Egyesült Államokba, hogy azokat a boltjaiban dolgoztassa. Ám ugyanez a férfi ölte meg annak idején Wu társait is. San Diegóban viszont a nő kénytelen együttműködni egy ottani ügynökkel és annak csapatával, hogy elkapják a gengsztert. Wu számára pedig szinte azonnal kiderül, hogy teljesen eltérőek a nyomozási szokásaik.

Tovább

21

A halottak hadserege
(2021.05.14) 18 / 0

Akció / Bűnügyi / Horror / Thriller /

Egy zombijárvány után Las Vegasban egy csapatnyi zsoldos mindent kockára tesz, amikor behatolnak a karanténzónába, hogy végrehajtsák a valaha volt legnagyobb rablást.

Tovább

22

Alkonytájt
(1987.10.02) 18 / 0

Horror /

Caleb, a jóképű farmerfiú egy éjszaka megismerkedik a rejtélyes és ellenállhatatlanul szép Mae-vel, a vámpírlánnyal, aki, mielőtt beállna a hajnal, csókjával és harapásával megbélyegzi a fiút. Caleb szíve innentől kezdve csak az éjszakáért és a lányért dobog. Igen ám, de Mae nincs egyedül: egy kegyetlen vámpírbanda tagja ő, melyet a szenvtelen Jesse Hooker és halálosztó asszonya, Diamondback vezet. De nem csak ők, hanem a vérszívó horda legveszélyesebb tagja, a sportból gyilkoló Severen is szívesen látná holtan Calebet, aki maga is emberi vérre áhítozik és egyre nehezebben tud ellenállni a kísértésnek. Egyedül csak Mae állhat a vérengzés útjába.

Tovább

23

Vámpírok bálja
(1967.02.01) 17 / 0

Vígjáték / Horror /

Abronsius professzor, és igencsak szerencsétlen segédje, Alfréd Transzilvániába utazik, hogy kutatásokat végezzen. Alfréd beleszeret a fogadós lányába, akit viszon a közeli kastélyban lakó vámpírgróf szemelt ki magának. Sarah elszökik, és elmegy a gróf báljára, ám a professzorék követik. A gróf fiáról is kiderül pár dolog, például inkább Alfréd vonzza, mintsem Sarah...

Tovább

24

A vámpír árnyéka
(2000.05.15) 17 / 0

Dráma / Horror /

A vámpír árnyéka egy gondolatkísérlet. Az opus Murnau Nosferatujának (1922) forgatásáról szól, annak a filmnek az elkészültéről mesél, melyet neves rendezője minden idők leghitelesebb mozijaként kívánt leforgatni. Murnau céljának elérése érdekében munkája főszereplőjéül egy valóságos vámpírt szerződtet Max Schreck személyében. A rendező mindent megbocsát színészének, Schreck valamennyi szeszélyét elnézően kezeli és ez szép lassan oda vezet, hogy a színészek gárdája, valamint a stáb erősen megfogyatkozik. Murnaunak szembe kell néznie a problémával: ha be akarja fejezni filmjét, igyekeznie kell, mielőtt ő is Schreck áldozatául esik.

Tovább

25

Sötét, mint az éjszaka
(2021.10.01) 16 / 0

Horror / Thriller /

Egy önértékelési gondokkal küzdő tinédzser lány a legvalószínűtlenebb módon szerez magabiztosságot, méghozzá úgy, hogy a nyáron vámpírok ellen vív csatát legjobb barátja és egy különös, gazdag lány segítségével.

Tovább

26

Az éhség
(1983.04.29) 15 / 0

Horror / Dráma /

A 6000 éve töretlenül fiatal, márvány szépségű Miriam ismeri az örök élet titkát: más emberek vérével és lelkével táplálkozik. A New Yorkban élő vámpírnő nem az egyedüli beavatott. John, aki barátja és egyben férje, elválaszthatatlan társa a szerelemben, az életben és a vérszomjban. John azonban hirtelen elkezd öregedni. A kétségbeesett férfi egy öregedés-kutatóhoz fordul segítségért. A tudósnő érdeklődését fel is kelti a hihetetlenül hangzó történet, csakhogy Miriam is szemet vet a nőre. Úgy tervezi, ő lép majd John helyébe...

Tovább

27

30 nap éjszaka - Sötét napok
(2010.10.04) 15 / 0

Horror / Thriller /

Már majdnem egy év telt el azóta, hogy az alaszkai Barrow városka lakóit megtizedelték a vámpírok. A férjét gyászoló Stella a világot járja, és a vámpírok létezéséről próbálja meggyőzni az embereket. Amikor elveszett lelkek egy csoportja lehetőséget kínál neki, hogy bosszút álljon a vámpírok királynőjén, Stella csatlakozik hozzájuk, hogy megakadályozzák a vámpírok újabb támadását.

Tovább

28

Az éjszaka fogai
(2021.10.20) 15 / 0

Horror / Thriller / Akció /

Egy fiatal sofőr felvesz két titokzatos nőt, akik át akarják bulizni az éjszakát. Azonban amikor felfedik valódi énjüket, a férfinak az életéért kell küzdenie.

Tovább

29

Éjszakai őrség
(2004.06.27) 14 / 0

Fantasy / Akció / Thriller /

Örök harcban állnak egymással a sötétség és a világosság erői, ám képtelenek a másik fölé kerekedni. Kénytelenek fegyverszünetet kötni, ám a szembenálló felek nem bíznak egymásban. Az éjszaka és a nappal birodalmának közös határát különleges egységek vigyázzák: éjszakánként a fény harcosai járőröznek, nappal a sötétség katonái. A két birodalom határa Moszkvában húzódik, ezért az őrség is itt állomásozik. Azt mondják, valahol a városban megnyílt a Kapu. Eljött a Hatalmas, aki egy jóslat szerint véget vet az eddigi háborúnak. De senki sem tudja, hogy melyik oldalra áll majd.

Tovább

30

Az ismeretlen Drakula
(2014.10.01) 14 / 0

Horror / Akció / Dráma / Fantasy / Háborús /

Bram Stoker klasszikus történetének legújabb feldolgozásában a havasalföldi fejedelem, III. Karóbahúzó Vlad történetét ismerhetjük meg. Az uralkodó nem a saját érdekeit tartja szem előtt, a legfontosabb az számára, hogy megmentse a birodalmat és ezzel együtt a családját is. Ehhez pedig kénytelen alkut kötni a gonosszal, egy olyan „szerződést” amelynek következtében ő maga is pokoli szörnyeteggé válik és így vonul be a történelembe.

Tovább

31

Daybreakers - A vámpírok kora
(2009.10.01) 13 / 0

Akció / Fantasy / Sci-Fi /

2019-et írunk. Egy rejtélyes járvány a Föld lakosságának többségét vámpírrá változtatta. A megmaradt emberiség a kihalás szélére került, veszélyeztetett, másodrangú faj lett. Bujkálni kényszerülnek, mert vadásznak rájuk, és farmszerű telepeken ipari méretekben csapolják vérüket. Egyedül Dr. Edward Dalton hematológus kutatón múlik - aki szintén vámpír, de nem fogyaszt emberi vért -, hogy tökéletesítsen egy mesterséges vérkészítményt, aminek fogyasztásával a vámpírpopuláció fennmaradhat, és talán a megmaradt emberi életek is megkímélhetők. Ám az idő és a remény egyre fogy - amíg Ed nem találkozik Audrey-val, egy túlélő emberrel, és az ő segítségével áttörést érnek el a szer fejlesztésében. Felfegyverkezve a titkos tudással, amiért az emberek és a vámpírok egyaránt ölni készek, Ed harcba száll saját fajával, és ez a csata eldönti az emberiség sorsát.

Tovább

32

Blacula
(1972.08.25) 12 / 0

Horror / Fantasy /

Egy pár Erdélyből a tengerentúlra magával hoz pár jól eladható antikvitást, többek között egy Dracula kastélyából származó koporsót, ami aztán kinyílik, hogy kiszabaduljon belőle Blacula. Miután megöli a fekete-fehér párt, újabb portyára indul, s ez alkalommal egy bárban találkozik Gordon nyomozóval, annak csajával, valamint a csaj húgával, aki emlékezteti őt a tőle 1780-ban elszakított feleségétől, Luvára – így meg is környékezi. Ezen közben Gordon nyomozó különös haláleset után kutat, amelyeknek közös attribútuma a nyakon található jellegzetes sebek...

Tovább

33

Harapós nő
(1992.09.25) 12 / 0

Vígjáték / Horror / Thriller / Bűnügyi /

Marie-nak, a vámpírnak két szenvedélye van: a szex és a vér. Emellett még lelkiismerete is van: ezért is hozza meg azt a döntést, hogy vérszívói tevékenységét kizárólag a pittsburghi gengsztereken gyakorolja. A baj csak az, hogy abban az esetben, ha áldozatait valamilyen okból nem sikerül teljesen ártalmatlanná tenni, vámpírokká válnak. Marie éppen Sal Macelli, a veszélyes bűnöző vérét szívja, amikor találkozik a gengsztert üldöző rendőrrel. Így nem csoda, ha a "munkáját" félbehagyja, aminek következtében Macelli a hullaházban magához tér, és rögvest nekilát, hogy megszervezze a vámpíralvilágot...

Tovább

34

Krokodilok bölcsessége
(1998.11.27) 11 / 0

Dráma / Fantasy / Horror /

Steven Grlscz irigylésre méltó fiatalembernek tűnik - sikeres az üzleti életben, elbűvölő egyéniség és minden nőt képes elcsábítani. Azonban egy szörnyű titkot rejteget. Barátnője meghal egy autóbalesetben, amelynek következtében Steven összekerül Maria Vaughnnal. A súlyosan depressziós Mariát Steven tartja vissza attól, hogy a metró elé vesse magát Londonban. Egy újabb véletlen találkozás megerősíti a kialakulófélben lévő érzelmeket. Egyik este Steven egy jegygyűrűvel jelenik meg, a két fiatal egymás karjába omlik. Maria boldogsága kézzelfogható, Steven iránti szerelme teljes. Pontosan erre várt a férfi, aki Maria szenvedélyének tetőpontján megöli a nőt...

Tovább

35

Frászkarika — Veszélyes éj
(1985.08.02) 11 / 0

Vígjáték / Horror /

Charley Brewster, a középiskolás diák véletlenül felfedezi Jerry Dandrige, elegáns és rejtélyes új szomszédja valódi és hátborzongató természetét; de úgy tűnik, senki sem hajlandó hinni neki.

Tovább

36

Kínzó mindennapok
(2001.07.11) 10 / 0

Dráma / Horror / Romantikus /

Szinte már némafilm; éles, kristálytiszta képek ereje mesél az időnként kannibalizmusba csapó mindenen túli szeretetéhségről. Dráma a Párizsba érkező amerikai házaspárról, a nő hamar szűnő naív lelkesedésről, egy libido-klinika nyomasztó folyosóiról, egy vadul kísérletező orvosról, és az eredményről...

Tovább

37

Vámpírok
(1998.10.30) 10 / 0

Akció / Fantasy / Horror /

A vámpírok még ma, a XXI. század küszöbén is kikelnek sírjaikból, hogy préda után kutassanak. A vér, amire szomjaznak, számukra a halhatatlanság nektárja; kielégíthetetlen vágy sarkallja őket arra, hogy mohó agyaraikat az ártatlanok húsába mélyesszék. Kevesen merik felvenni velük a küzdelmet. Jack Crow (James Woods) e kevesek közé tartozik. Ügyes és ravasz vámpírvadász, az emberiség hajnala óta folyó küzdelem egyik utolsó harcosa, aki a Crow csapat nevű, zsoldosokból álló osztag élén harcol a vámpírok ellen.

Tovább

38

Az éjfél gyermeke
(2011.03.04) 9 / 0

Dráma / Horror / Akció /

Jacob bőrbetegsége miatt elszigetelten, sötétségben él és éjszakai portásként dolgozik egy irodaházban. A világ csak akkor nyílik ki előtte a világ, amikor megismerkedik egy furcsa lánnyal, a drogfüggő Mary-vel, ám a fiú egyre furcsábban kezd viselkedni, amint próbálja valahogy kordában tartani a rosszabbodó állapotát. A betegsége megköveteli, hogy emberi vért igyon, a rendőrség előtt pedig titkolnia kell a dühkitöréseit, ami miatt szörnyű gyilkoságokkal gyanúsítják. A Blair Witch Project producerétől.

Tovább

39

Vámpíros film
(2010.08.18) 9 / 0

Horror / Vígjáték /

Mélyeszd a fogaid a hajmeresztően vicces Vámpíros film humorral és véresen komoly poénokkal kibővített Harapj meg kiadásába! Becca, a szorongásoktól üldözött tinédzser két természetfeletti udvarló, a mogorva, barátságtalan vámpír és egy hihetetlenül szőrös farkasember között vívódik. A két vígjátékgyártó nagyágyú, a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson szerzője és Ken Jeong, a Másnaposok egyik szereplője a garancia arra, hogy ezúttal is mindenki halálra röhögi magát!

Tovább

40

Bizánc
(2012.09.09) 8 / 0

Dráma / Fantasy / Thriller /

Eleanor és Clara, a két rejtélyes fiatal nő egy erőszakos bűncselekmény helyszínéről a egy angol tengerparti kisvárosba érkezik. A lepusztult parti hotelek egyikében próbálnak szállást szerezni. A gyakorlatias Clara a testét árulja, hogy pénzt keressen. Hamarosan megismerkedik a félénk és magányos Noellel, aki befogadja őket a valaha jobb napokat látott motelbe, a Byzantiumba, melyből Clara hamarosan bordélyt csinál. Az ártatlan iskoláslány, Eleanor pedig találkozik a rokonlélek Frankkel, akinek akaratlanul feltárja az igazságot életükről: ő Clara lánya, 1804-ben született, és mindketten vámpírok. A csendes kisvárosban hullani kezdenek az emberek. Ám a múlt, mely elől a két nő olyan régóta menekül, hamarosan utoléri őket - megdöbbentő következményekkel.

Tovább

41

Mi vagyunk az éjszaka
(2010.10.28) 8 / 0

Fantasy / Dráma / Horror / Romantikus /

Lena 18 éves, és megharapja egy vámpír, méghozzá egy háromfős bandából. A lány eleinte örül az újfajta életnek, viszont megretten vámpír társaitól. Amikor beleszeret egy ember férfiba (aki ráadásul rendőr), úgy dönt, hogy a szerelmet választja és nem barátkozik többet a vámpírokkal. Ez viszont nem tetszik a banda tagjainak.

Tovább

42

A vámpír csókja
(1988.09.17) 7 / 0

Vígjáték / Horror /

Peter Loew kiadóigazgató (Nicolas Cage) egy szép napon találkozik Rachellel (Jennifer Beals), a gyönyörű vámpírral, aki természetesen "belekóstol" a férfiba. Peter a harapástól teljesen bekattan. Egyre furcsábban kezd viselkedni, végül már a pszichológusa sem bír vele. Ez mégsem riasztja vissza attól, hogy továbbra is fenntartsa kapcsolatát a vámpírnővel. Ahogy Peter őrülete mélyül, a dolgok kezdenek úgy tűnni, mintha minden csak hallucináció volna.

Tovább

43

Salem's Lot
7 / 0

Horror / Thriller /

Tovább

44

Rémségek cirkusza
(2009.10.23) 6 / 0

Kaland / Fantasy / Akció / Thriller /

A tizennégy éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután a barátjával találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és a még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.

Tovább

45

A salemi boszorkányok
(1996.11.27) 5 / 0

Dráma / Történelmi /

Abby (Winona Ryder) és Salem istenfélõ közösségének lányai éjszakánként titkos szeánszokat tartanak a közeli erdõben. A település elöljárói felhatalmazzák Proctor tiszteletest (Daniel Day-Lewis), hogy akár külsõ segítséggel is, de tegye meg a szükséges lépéseket a lányokat megszálló ördög kiûzésének érdekében. Egy csapásra a boszorkányság és az ördög elleni kíméletlen harc csatamezõjévé változik az addig békés kis település, ahol már senki sincs biztonságban az elvakult ördögûzõktõl.

Tovább

46

Blood for Dracula
(1974.08.13) 5 / 1

Horror /

Tovább

47

Corbin Nash
(2018.04.20) 4 / 0

Akció / Horror / Thriller /

Egy detektívet megölnek, miközben szülei gyilkosa után nyomoz. Halála után pedig egy gyilkosban születik újjá.

Tovább

48

The Transfiguration
(2016.04.14) 3 / 0

Horror / Dráma /

Tovább

49

Menekülés a pokolból
(1995.01.10) 3 / 0

Dráma / Horror /

Kathleen Conklin (Lili Taylor) végzős pszichológust megharap egy vámpírnő (Annabella Sciorra). A lány ezután könyörtelenül rátámad barátaira, tanáraira, semmi más nem hajtja, csak a megszállottság a vér után és a létfenntartás ösztöne. New Yorkba költözik, hogy az utcán vadásszon áldozatokra. Itt találkozik a szintén vámpír Peinával (Christopher Walken), aki meditációval próbál úrrá lenni a vér utáni sóvárgásán. Kathleen Peina segítségével visszanyeri önkontrollját, befejezi tanulmányait, és a hatalmas partit rendez, amire meghívja korábbi iskolatársait és "új családját" is.

Tovább

50

A sötétség angyalai
(2014.08.21) 2 / 0

Thriller / Fantasy / Horror / Rejtély /

Amikor Lara Hill apjával dr. Hill-el Stájerországba indul, hogy segítsen neki megtalálni azt a régi falfestményt, amelyen egy démon, egy gyermek szívét tépi ki, furcsa lánnyal találkozik. Ez a lány Carmilla, aki bevezeti Lara-t a sötét angyalok világába, ahonnan sajnos nagyon nehéz menekülni. Laranak ez csak úgy sikerülhet, ha a freskót, olyan helyen vágja fel ahonnan az ősi démon áldozatai előjöhetnek ....

Tovább

51

Buffy, a vámpírok réme
(1992.07.24) 2 / 0

Akció / Vígjáték / Horror /

Buffy teljesen szokványos tinilány: nem érdekli semmi a fiúkon, a divaton és a vásárláson kívül. Ám egy napon szembesül azzal, hogy ő mégis különleges lény: furcsa álmait követően megjelenik nála Merrick, a legendás vámpírvadász, és közli a lánnyal, hogy ő egy vámpírölő dinasztia utolsó leszármazottja, akinek ősei küldetését kell végrehajtania. A dolog aktualitása abból adódik, hogy éppen most jelent meg Los Angelesben az a két vámpírvezér, akik mind Buffyt, mind Merricket legyőzték korábbi életeikben. Eljött hát a nagy lehetőség a visszavágóra.

Tovább

52

Az elátkozottak csókja
(2012.11.07) 1 / 0

Thriller / Horror / Romantikus /

Djuna, a gyönyörű vámpír találkozik a jó képű halandóval. Bár igyekszik kordában tartani vágyait, végül azonban képtelen ellenállni az érzelmeinek, és beleszeret a forgatókönyvíró Paolóba. A végzetes szenvedély a férfit is hatalmába keríti, nem érdeklik a következmények. A bimbózó románcukra azonban hamarosan árnyék vetül, amikor váratlanul beállít Djuna testvére, Mimi. A gonosz és számító vámpírlány miatt nemcsak Djuna új kapcsolata, szerelme, hanem az egész vérszívó közösség léte is veszélybe kerül.

Tovább