×

Színész ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Top filmsztárok 2021

Ezek a film sztárok hozták a legtöbb bevételt 2021-ben a filmes iparnak, olyan színészek kerülnek ebbe a listába amelyek nagy bevételt hozó filmek főszereplői voltak 2021-ben és a főszereplések alapján a filmek bevételei alapján rendeztük a listát. Mivel 2021-ben még azok a filmek is termeltek bevételt amelyek az előtte való évben, években készültek így a 2020-as és 2019-es nagyszabású filmeket is bele vettük a számításba.

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy színész a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarWakanda DC

50 elem a listán
Top filmsztárok 2021
Top filmsztárok 2021

Top filmsztárok 2021 lista elemei

1

Tom Holland
66 / 4

Thomas Stanley Holland 1996. június 1-én született Londonban, Kingston-upon-Thames-ben Nicola Elizabeth fotós és Dominic Holland író és komikus gyermekeként. Három testvére közül Holland a legidősebb , testvérei: Sam és Harry akik ikrek és 3 évvel fiatalabbak, és Patrick aki nyolc évvel fiatalabb. Tanulmányait a római-katolikus Donhead iskolában kezdte el, később pedig a Wimbledon kollégiumban vették fel. 2012 decemberében felvették A Britt Előadómüvészeti Iskolába Hip hopot táncolt Nifty Feet Dance Iskolában Wimbledonban. Tánciskolájával felléptek a 2006-os Richmond Tánc Festivalon. 2008 június 28-án fellépett Billy Elliot Musicalben mint Michael, Billy legjobb barátja, pozítiv kritikákat kapott érte. 2010 március 8-án Billy Elliot Musical évfordulóján , a szereplőket meghívták ,hogy találkozzanak Gordon Brown-nal az akkori miniszterelnökkel. Hollandot választották ki, hogy vezesse az évfordulós fellépést március 31-én. 2010 Május 29-ig többször is fellépett a Billy Elliot Musicalben mint Billy. Filmes karrierje 2011-ben kezdődött mikor –Elvitte a manó cimű animációs filmben Shô-nak kölcsönözte a hangját a film brit verziójában. A nagy áttörést a 2012-es –Lehetetlen cimű alkotás jelentette ,amiben Naomi Watts és Ewan McGregor oldalán szerepelt , ennek köszönhetően világszerte ismert lett. 2013-ban Isaac megformálójaként találkozhattunk vele a Majd újra lesz nyár című filmben, Saoirse Ronan mellett. 2015-ben a BBC sorozatában, a Wolf Hallban láthattuk őt Damian Lewis, Edward Holcroft és Claire Foy oldalán. A sorozatban Gregory Cromwell megformálójaként láthattuk őt. Ugyancsak 2015-ben szerepelt a Pilgrimage című alkotásban. 2015-ben feltűnt Chris Hemsworth oldalán A tenger szívében című filmben, a fiatal Thomas Nickerson szerepében. 2016-ban Az Amerika Kapitány :Polgárháborúban szerepel Pókemberként

Tom Holland adatlapja Tom Holland összes filmje

2

Dwayne Johnson
62 / 0

Dwayne Douglas „The Rock” Johnson (Hayward (Kalifornia), 1972. május 2. –) amerikai színész, testépítő és profi pankrátor. Első filmes szerepeit televíziós sorozatokban kapta: az Azok a 70-es évek show-ban saját apját, Rocky Johnsont játszotta, de szerepelt a Star Trek: Voyager és A hálózat csapdájában egy-egy epizódjában is. 2001-ben debütált a mozivásznon A múmia visszatérben. A Skorpiókirály című film első forgatási napja után a rendező született akcióhősnek nevezte, mondván, hogy "Ez a fickó mindent tud.". Birkózói tapasztalatát hasznosítani tudta a munka során. Az összes kaszkadőrjelenetben ő maga látható. Ezeket két újabb akció követte, Az Amazonas kincse, amiben Seann William Scott mellett játssza a főszerepet és amiért jelölték az MTV Movie Award díjára, majd az Emelt fővel című thriller. 2005-ben Arnold Schwarzenegger utódjaként kezdték el emlegetni. Mellékszereplőként feltűnt a Csak lazán! című vígjátékban, majd az azonos nevű számítógépes játékból készült Doom című sci-fi-horrorban. A káosz birodalmában nyújtott alakítása miatt a Cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmára jelölték, annak ellenére, hogy a mozit negatív kritikákkal illették. Filmbeli partnerei Seann William Scott és Sarah Michelle Gellar voltak. A 2006-ban a mozikba kerülő Erőpróbában egy javítóintézet felügyelője, aki a fiatalokat felelősségtudatra, kitartásra és önuralomra próbálja nevelni, így összehoz egy futballcsapatot, hogy a szezonon való indulást célként kitűzve kihívás elé állíthassa őket. 2007-ben a Disney családi komédiájában, a Gyerekjátékban egy menő focicsapat sztárhátvédjét alakítja, akinek életében egyik pillanatról a másikra feltűnik a kislánya, akiről addig nem is tudott. A Zsenikém – Az ügynök haláli című vígjátékban mellékszereplő volt. 2007-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint élete első főszerepéért legnagyobb fizetést bezsebelő (5,5 millió USD) színész.[6][7][8] 2008-ban jelölték a "Kedvenc filmszínész" címérére a Nickelodeon Kids' Choice Awardson, de helyette Johnny Depp kapta meg, A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmjéért.[9][10] 2009-ben az 51-es bolygó című animációs filmben Chuck Baker figurájának kölcsönözte a hangját. Ebben az évben földönkívüli gyerekeket fuvarozó taxisofőrként játszott a Boszorkány-hegy című kalandfilmben. 2010-ben főszerepet alakított a Rohanás és a Fogtündér című mozikban és egy kameo-alakításban a Pancser Police-ban Samuel L. Jackson, Will Ferrell és Mark Wahlberg oldalán. 2011-ben a Halálos iramban: Ötödik sebesség című filmben tűnt fel,valamint 2013-ban a Halálos iramban hatodik részében, mindkettőben Vin Diesel és Paul Walker a partnere.

Dwayne Johnson adatlapja Dwayne Johnson összes filmje

3

Will Smith
60 / 1

Willard Christopher Smith Jr. 1968. szeptember 25- én született a pennsylvaniai Philadelphia városában. Édesanyja, Caroline Bright iskolaigazgató volt, apja, id. Willard Carroll Smith pedig mérnök. Megnyerő és ravasz viselkedésével nyerte el a "Prince" becenevet - ebből lett később a Fresh Prince művésznév, Smith ugyanis gyerekkorába kezdett rappelni, majd egyik barátjával, Jeff Townesszal (D.J. Jazzy Jeff) 1985-ben megalakították a D.J. Jazzy Jeff & The Fresh Prince nevű formációt, amelyben Will a szövegekért volt felelős, Jeff pedig a zenéért. Will színészként 1990-ben robbant be a köztudatba, amikor is leszerződött az NBC televíziós társasággal egy, a személyére épülő sitcomra, mely hazánkban Kaliforniába jöttem címmel vált ismertté. Hat évadon és 147 epizódon át játszott a sorozatban, alakítását kétszer (1993 és 1994-ben) Golden Globe-díjra is jelölték. Karrierjében az igazi áttörést a Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995) című akciófilm hozta meg, amelyben partnerével, Martin Lawrence-szel egy nagydumás miami rendőrpárost alakítottak. A következő évben véget ért a Kaliforniába jöttem, Smith pedig főszerepet kapott a Roland Emmerich rendezésében bemutatott A függetlenség napja (1996) című nagysikerű sci-fiben. 1997-ben Tommy Lee Jones oldalán megkapta James Edwards, vagyis J. ügynök szerepét a hatalmas népszerűségnek örvendő Barry Sonnenfeld Men in Black - Sötét zsarukban (1997). 1999-ben visszautasította Neo szerepét a Mátrix című filmben, hogy a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat (1999) western-komédiára tudjon koncentrálni. 2001-ben karrierje legnagyobb kihívása elé nézett, amikor is egy valós személyt, Cassius Clayt, vagyis Muhammad Alit alakította az Ali (2001) című életrajzi drámában. 2002-ben és 2003-ban két korábbi sikerfilmjének folytatásán dolgozott. Ismét J ügynököt alakította a Men in Black - Sötét zsaruk 2.-ben (2002), valamint Johnny Tapia drogbáró után nyomozott a Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúkban (2003). Két évvel később főszerepet vállalt az Én, a robot (2005) című sci-fiben, de még ugyanebben az évben A randiguruban (2005) is láthattuk, melyben egy randi-tanácsadót alakított. 2007-ben ismét egy sci-fi főszerepében, a Legenda vagyokban (2007) láthattuk, Dr. Robert Neville-t, egy pusztító járvány egyetlen emberi túlélőjét játszotta. Egy évvel később főszerepet kapott a Hancockban (2008), melyben egy lecsúszott szuperhőst alakított. 2009-től három évig nem forgatott, majd 2012-ben tért vissza mozik világába a Men in Black - Sötét zsaruk 3.-mal (2012).

Will Smith adatlapja Will Smith összes filmje

4

Samuel L. Jackson
55 / 2

Az atlantai Morehouse College dráma szakán végzett, ezt követően számos színpadi produkcióban vett részt. Még főiskolai hallgatóként kapta első filmszerepét a "Together for Days"-ben. Spike Lee Dzsungelláz (Jungle Fever) című filmjének narkós szerepéért a Cannes-i Filmfesztiválon a szokásoktól eltérően mellékszereplő kategóriában adományoztak neki díjat, továbbá elnyerte vele a New York-i Filmkritikusok díját is. Jackson rendkívül aktív fekete polgárjogi harcos. A '70-es években csatlakozott a Negro Ensemble Company társulatához, ahol Morgan Freeman is színészkedett. A Ponyvaregény (Pulp Fiction) filozófikus bérgyilkosának megformálásával nevét örökre beírta az amerikai filmtörténetbe. Az alakításért Oscar- és Golden Globe-jelölést kapott, a Brit Akadémia díját pedig el is nyerte a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Samuel L. Jackson adatlapja Samuel L. Jackson összes filmje

5

Scarlett Johansson
53 / 0

New Yorkban született 1984-ben, édesapja dán származású építész, édesanyja lengyel származású színésznő. Karrierjét gyerekszínészként kezdte, első komolyabb szerepe az 1998-as A suttogó volt. Ezt követte a Tétova tinédzserek, A férfi, aki ott sem volt, az Amerikai história és az Elveszett jelentés, amelyért BAFTA-díjat kapott. Nagy sikert aratott a Leány gyöngy fülbevalóval és A sziget című mozikban, ezután feltűnt a Fekete dália, A tökéletes trükk, a Vicky Cristina Barcelona, a Hitchcock és A másik Bolyen-lány című alkotásokban is. A Bosszúállók-sorozatban Fekete Özvegyet alakítja. 2008-ban zenei albumot jelentetett meg Anywhere I Lay My Head címmel.

Scarlett Johansson adatlapja Scarlett Johansson összes filmje

6

Robert Downey Jr.
53 / 1

Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve Hollywoodba költözött. Első komolyabb szerepét a James Toback rendezésében bemutatott A nővadász (1987) című filmben kapta, de ugyanebben az évben Bret Easton Ellis könyvének filmadaptációjában, a Nullánál is kevesebb-ban (1987) láthattuk. Karrierjében az áttörést Richard Attenborough filmje, a Chaplin (1992) hozta meg, melyben ő alakította az ikonikus komikust. A film kedvéért megtanult hegedülni, balkézzel teniszezni, de Chaplin jellegzetes testtartását is remekül utánozta. 1996 és 2001 között igen nehéz időszakon ment keresztül, kábítószerrel való visszaélés és egyéb incidensek miatt többször tartóztatták le. Egy ideig börtönben is volt, rehabilitációra járt és többször rúgták ki filmforgatásokról is. Ennek ellenére az Ally McBeal című sorozatban nyújtott alakításáért megkapta az első Golden Globe-díját, ezt követően azonban ismét visszacsúszott. Kitartásának és Mel Gibson közbenjárásának köszönhetően a kétezres évek második felében karrierje ismét felfele kezdett ívelni. Olyan filmekben kapott szerepet, mint a Durr, durr és csók (2005), a Kamera által homályosan (2006) és Zodiákus (2007). A Trópusi vihar (2008) című óriási sikereket elért komédiában Kirk Lazarus szerepében igen emlékezetes alakítást nyújtott Ben Stiller és Jack Black oldalán. Karrierjének csúcsára a 2008-as képregény adaptációval, A vasemberrel ért fel, melynek mindhárom folytatásában ő játszotta Tony Starkot (Vasember 2 – 2010, Vasember 3 – 2013), de az ikonikus hős karakterében olyan filmekben is feltűnt, mint A hihetetlen Hulk (2008), a A tanácsadó (2011) és a Bosszúállók (2012). Hírnevét tovább növelte, mikor Guy Richie filmjeiben (Sherlock Holmes – 2009), Sherlock Holmes: Árnyjáték – 2011) megkapta a népszerű mesterdetektív, Sherlock Holmes szerepét. Filmbéli partnerét, Dr. Watsont Jude Law játszotta. Több évig alkotott egy párt Sarah Jessica Parkerrel volt, de drogproblémái miatt végül szakítottak. Első felesége Deborah Falconer volt, azonban házasságuk válással végződött. 2005-ben vette el Susan Levin, akivel megalapították a Team Downey produkciós cégüket. Két fia született. Énektudását már többször megcsillogtatta, Joni Mitchell River és Chances Are című dalait Vonda Sheparddal énekelte duettben, de a közelmúltban Stinggel is fellépett. 2005-ben saját lemezt adott ki The Futurist címmel.

Robert Downey Jr. adatlapja Robert Downey Jr. összes filmje

7

Margot Robbie
52 / 2

Margot Robbie ausztrál színésznő. Margot Elise Robbie 1990. július 2. Robbie karrierje független ausztrál filmekben való szerepekkel indult. Később beválogatták a Neighbours című ausztrál szappanoperába (2008-2011), amiért kétszer is jelölték Logie Award-díjra. Miután az Egyesült Államokba költözött, főszerepet játszott az ABC által gyártott rövid életű Pan Am (2011-2012) című drámasorozatban. 2013-ban szerepelt először széles vásznon, Richard Curtis Időről időre című romantikus vígjáték-drámájában, és ugyanebben az évben játszott főbb szerepet Martin Scorsese A Wall Street farkasa című életrajzi filmjében. 2015-ben főbb szerepet játszott a Focus – a látszat csal című vígjáték-drámában, szerepelt a második világháborús Suite Française című drámában és főszerepet játszott a Z, mint Zakariás című tudományos-fantasztikus filmben. Harley Quinnt alakítja az Öngyilkos osztag – Suicide Squad című szuperhős filmben. Jane Portert fogja játszani a Tarzan legendájában.

Margot Robbie adatlapja Margot Robbie összes filmje

8

Brie Larson
48 / 0

Brianne Sidonie Desaulniers, ismertebb nevén Brie Larson 1989. október 1-én született Sacramentóban, az Egyesült Államokban. Már hat éves korától színészkedni tanult, tehetsége olyannyira szembetűnő volt, hogy ő lett a San Franciscó-i American Conservatory Theater valaha volt legfiatalabb diákja. Pályafutását a kétezres évek elején a Disney Channel nagy népszerűségnek örvendő egész estét filmjeiben kezdte, 2004-ben pedig már Mark Ruffalo és Jennifer Garner mellett tűnt fel Hirtelen 30 című sikervígjátékban. A kétezres évek számos sikert tartogattak a fiatal színésznő számára. Olyan filmekben láthatta őt a közönség, mint a Tanner Hall, a Külvárosi kamaszok vagy a The Beautiful Ordinary mégis, a világhírnevet a Showtime sorozatának, a Tara altegerói-nak köszönheti, melyben Ton Collette lázadó lányát alakította. A sorozat, mely Steven Spielberg eredeti ötlete nyomán az Oscar-díjas író, Diablo Cody szárnyai alatt valósult meg, a kritikusok elismerését is kivívta. A 2010-es éveket ismét egy sikerfilmmel nyitotta meg, ez volt a Scott Pilgrim a világ ellen, melyet a Boldog boldogtalan és a Greenberg című filmek követtek. Az olyan hollywoodi produkciónak köszönhetően, mint a 21 Jump Street - A kopasz osztag, az Átmeneti állomás, a Don Jon vagy a Kész katasztrófa egyre nagyobb népszerűségre tett szert, karrierjében az áttörést mégis A szoba című Oscar-díjas dráma hozta meg. A gyerekét egy szobában egyedül nevelő nő története hatalmas sikert aratott, Brie Larson pedig a legjobb női főszereplő kategóriájában a BAFTA-, a Golden Globe- és az Oscar-díjat is kiérdemelte. Filmes pályafutása mellett fontos szerepet tölt be az életében a zene. Még csak tizenhárom éves volt, amikor a Universal Records lemezszerződést kötött vele. Első önálló albuma 2005-ben jelent meg Finally Out of P.E. címmel, mellyel körbeturnézta a világot.

Brie Larson adatlapja Brie Larson összes filmje

11

Josh Brolin
43 / 1

Josh Brolin 1968. február 12-én született Santa Monicában, az Egyesült Államokban, édesapja a színész James Brolin. 16 éves korában elváltak szülei, mostohaanyja Barbra Streisand lett. A ’80-as években szimpatizált a punk szubkultúrával, ekkoriban rendszeresen fogyasztott különböző kábítószereket. A középiskolában játszott A vágy villamosa című darabban, ez követően fordult az érdeklődése a színjátszás felé. A mozivásznon a Kincsvadászok (1985) című filmmel debütált. A 21 Jump Street sorozat főszerepére Brolint és Johnny Deppet tartották esélyesnek, végül utóbbi kapta meg a lehetőséget, ám ezt követően is barátok maradtak. Második filmjét, a Gördeszkás Love Storyt (1986) követően Rochesteri Színházban játszott, majd a The Young Riders című sorozatban hívta fel magára a figyelmet. Vegyes minőségű krimiben (Gang in Blue, 1996), romantikus filmben (Rózsaágy, 1996) és horrorban (Éjjeliőr a hullaházban, 1998) is szerepelt, karrierje a 2000-es években jutott igazán a csúcsra. Robert Rodriguez véres Grindhouse - Terrorbolygójában (2007) kapott markánsabb szerepet, majd a Coen-testvérek Oscar-díjas filmjében, a Nem vénnek való vidékben (2007) láthattuk, de ugyanebben az évben Ridley Scott Amerikai gengszter című filmjében is feltűnt. A 2008-as év szintén mozgalmas volt számára, két életrajzi filmben is fontos szerepet kapott. Oliver Stone rendezésében készült a W., melyben Bush elnököt formálta meg hitelesen, majd Gus Van Sant Milkjében játszott mellékszerepet, melyért Oscarra jelölték. Woody Allen 2010-ben a Férfit látok álmaidban egyik szerepére kérte fel, majd újra együtt dolgozott Oliver Stone-nal is a Tőzsdecápák: A pénz nem alszikban (2010). Karakteres westernhőst alakított a Coen-testvérek újabb filmjében, A félszeműben. 2013-ban újabb három nagy kaliberű filmben játszott: Spike Lee remake-jében, az Oldboyban, a nagyszerű szereposztású Gengszterosztagban és a Nyárutóban is feltűnt. A jóvágású színész két alkalommal volt házas, két gyermeke született.

Josh Brolin adatlapja Josh Brolin összes filmje

12

Salma Hayek
42 / 0

Salma Valgarma Hayek-Jimenez 1966. szeptember 2-án született Coatzacoalcosban, Mexikóban. Anyja spanyol, apja libanoni származású. Ötévesen érte a meghatározó filmes élmény, amely után úgy döntött, színésznő lesz: egy helyi moziban látta a Willy Wonka és a csokoládégyár (1971) című filmet. 1991-ig Mexikóban élt és szappanoperákban szerepelt, sőt, a Teresa (1989) című sorozatnak köszönhetően igazi sztárrá vált. Amikor elhagyta Mexikót, a csalódott rajongók arról kezdtek pletykálni, hogy a színésznő összeszűrte a levet a mexikói elnökkel, és ezért kell elhagynia az országot. Huszonnégy évesen Los Angelesbe költözött. Az első komoly sikerre 1993-ig várnia kellett, ekkor kapta meg a Mi vida Loca (1993) című film egyik szerepét. Elfogadta Paul Rodriguez a meghívását a humorista késő esti show-jába, ahol akcentusa miatti folyamatos frusztrációiról viccelt. Ezt a műsort látta Robert Rodriguez rendező és producer felesége, Elizabeth Avellan, és Antonio Banderas mellé leszerződtették új filmjükbe, a Desperado-ba (1995). Egy évvel később ismét jelentkezett egy Rodriguez-film válogatására, melyben George Clooney és Quentin Tarantino mellett játszhatott, ez volt az Alkonyattól pirkadatig (1996). Ezt követte egy vígjáték Matthew Perry oldalán, a Bolond szél fúj (1997), majd 1998-ban a legendás New Yorki klubról szóló 54 (1998) című film egyik szerepe. 2002-ben elvállalta a kultikus mexikói festőnő, Frida Kahlo életrajzából készült film, a Frida (2002) címszerepét. A filmet hat Oscar-díjra jelölték, többek között a legjobb női alakításért. Az ezredforduló után többnyire vígjátékokban szerepelt (Kémkölykök 3-D - Game Over – 2003, Las Bandidas – 2006, Nagyfiúk – 2010, Nagyfiúk 2 – 2013), de feltűnt a kritikusok körében igen népszerű Vadállatokban (2012) is. Ezeken felül szinkronszínészként is kipróbálhatta magát a Csizmás, a kandúr (2011) és a Kalózok! A kétballábas banda (2012) című filmekben. Mára az üzleti életben is sikereket ért el, saját filmgyártó cége van Ventanarosa néven. 2007-ben megszületett első gyermeke, és ekkor jegyezte el őt gyermekének apja, Francois-Henri Pinault. Hogy kerüljék a nyilvánosságot, 2008-ban kiadtak egy közlemény a szakításról, végül 2009-ben, Valentin napon házasodtak össze Párizsban.

Salma Hayek adatlapja Salma Hayek összes filmje

13

Dave Bautista
42 / 1

David Michael Bautista Jr. 1969. január 18-án született Washington D.C.-ben. Színész és professzionális pankrátor, háromszoros nehézsúlyú világbajnok. Fiatalkorában személygépkocsikat lopott, majd kidobóként dolgozott, miközben testépítőnek készült. Végül eldöntötte, hogy pankrátor lesz, először a World Wrestling Entertainmentnél (WWE) próbált szerencsét, de itt nem sikerült befutnia. Ekkor került az Ohio Valley Wrestlinghez, ahol két évet töltött. 2000 és 2002 között Khan néven versenyzett, majd 2002-ben Deacon Batista néven debütált, 2003-ban pedig már az Evolution kötelékét erősítette. 2006-ban egy sérülés következtében hosszabb pihenőre kényszerült. Ekkor kapott szerepet a Smallville egyik epizódjában, de a színészettel csak 2010-ben kezdett el komolyabban foglalkozni. Feltűnt A bosszú városa (2010) című filmben, de a népszerű széria, a Chuck egy részében is játszott. Ezt olyan filmek követték, mint House of the Rising Sun (2011), A Skorpiókirály 3. - Harc a megváltásért (2012) és A vasöklű férfi (2012). 2013-ban Vin Diesel mellett láthattuk a Riddickben (2013). Filmes karrierjének legnagyobb sikerét a kritikusok és a közönség körében is hatalmas népszerűségnek örvendő A galaxis őrzői (2014) című képregény adaptációval érte el. Bautista kétszer házasodott meg, azonban mindkét kapcsolata válással végződött. Két gyermek édesapja.

Dave Bautista adatlapja Dave Bautista összes filmje

15

Angelina Jolie
39 / 0

Angelina Jolie Pitt Los Angelesben született 1975. június 4-én. Amerikai színésznő, rendező, és a humanitárius. Eddigi legnagyobb díjai közé tartozik az Oscar-díj, a két Screen Actors Guild Awards-díj, és három Golden Globe-díj, így nem véletlenül vált Hollywood egyik legjobban fizetett színésznőjévé. Először csak videóklipekben szerepelt, majd filmes karrierbe kezdett a George Wallace című filmmel (1997), amiért Golden Globe és Emmy-díjra is jelölték. Ezt követően olyan filmekben játszott, mint az Észvesztő (2000) és a Vakrepülés (1999), amiért újabb Golden Globe díjat kapott. Ekkor házasodott össze Billy Bob Thortonnal. Az igazi áttörést azonban egy videojáték-adaptáció, a Lara Croft: Tomb Raider (2001) című film hozta meg számára, mely ugyan nem aratott sikert szakmai körökben, a mozipénztáraknál kimondottan jól szerepelt. A kambodzsai forgatás során vált elkötelezetté a humanitárius ügyek iránt, később így lett az ENSZ nagykövete. Jelenlegi férjével, Brad Pitt-tel való kapcsolata állítólag a Mr. és Mrs. Smith (2005) című kémfilm forgatásán kezdődött, Pitt mindenesetre még abban az évben elvált korábbi feleségétől, Jennifer Anistontól. Jolie rendezőként is bizonyított, először 2011-ben a bosnyák-szerb háborút feldolgozó A vér és méz földje című filmmel. Legutóbb a filmvásznon a Demóna (2014) című Disney-szuperprodukcióban láthattuk. Brad Pitt-el 2014-ben házasodtak össze, de házasságuk 2016-ban hivatalosan is véget ért.

Angelina Jolie adatlapja Angelina Jolie összes filmje

16

Paul Rudd
38 / 0

Paul Rudd 1969. április 6-án született Passaicben, az Egyesült Államokban. Édesapja idegenvezető, édesanyja a televíziónál dolgozott eladási ügynökként. Mindketten Angliából származtak, ahova orosz és lengyel zsidókként vándoroltak át, a család eredeti neve Rudnitzky volt. Rudd Kansasben nőtt fel, az egyetemet is itt végezte, néhány hónapig pedig Oxfordban, a British American Drama Academyn tanult színháztörténetet. Közben színészként is aktív volt, de dj-ként is dolgozott. A televízió képernyőjén a Sisters című sorozattal debütált 1992-ben, melyben 1995-ig játszott, 1994-ben pedig a Wild Oats néhány epizódjában kapott lehetőséget. 1995-ben vígjátékban (Spinédzserek) és horrorban is feltűnt (Halloween - Az átok beteljesül), majd a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Rómeó és Júlia (1996) című modern feldolgozásban kapott szerepet. Reese Witherspoon volt a partnere az Óvszer módszer (1998) című romantikus vígjátékban, majd még ugyanabban az évben Jennifer Anistonnal dolgozott egy hasonló műfajú filmben (Vágyaim netovábbja). Az Árvák hercege (1999) című drámával sikerült felhívnia magára a szakma figyelmét. A film főszerepiben olyan sztárokat láthattunk, mint Tobey Maguire, Charlize Theron és Michael Caine. Gatsby barátját alakította a The Great Gatsby (2001) televíziós adaptációjában. A Jóbarátok (Friends) című nagysikerű sorozatba 2002-ben válogatták be, melyben Lisa Kudrow jövendőbelijét alakította. 2004-ben dolgozott először Judd Apatow rendezővel A híres Ron Burgundy legendája című vígjáték forgatásán. A film főszerepében Will Ferrellt láthattuk. Ezt újabb Apatow-vígjáték, a A 40 éves szűz (2005), majd a nagysikerű Felkoppintva (2007) követte, melyhez folytatás készült 2012-ben 40 és annyi címmel. Rudd mindkét filmben Leslie Mann párját alakította. Szintén Apatow volt a producere A lankadatlan: A Dewey Cox-sztorinak (2007), melyben a színészt John Lennon szerepében láthattuk. Sikeres volt az A lökött tesó (2011) című filmje is, melyben Zooey Deschanel és Elizabeth Banks oldalán játszott, de olyan kritikailag elismert függetlenfilmekben is láthattuk, mint az Egy különc srác feljegyzései (2012), vagy az isten háta mögött dolgozó utászokról szóló Prince Avalanche - Texas hercege (Prince Avalanche, 2013). Rudd 2003 óta házas, egy fia és egy lánya született.

Paul Rudd adatlapja Paul Rudd összes filmje

17

Oscar Isaac
37 / 1

Oscar Isaac (szül. Óscar Isaac Hernández) Guatemalában született 1980. március 9-én. Édesanyja, Maria guatemalai, míg édesapja, Oscar Gonzalo Hernández kubai származású. Anyai nagyapja révén francia gyökerekkel is rendelkezik. Szigorú katolikus neveltetésben részesült. Miamiban nőtt fel, ahol gitáros-vokalistája volt a The blinking Underdogs együttesnek. A színészmesterség alapjait a New York-i Juilliard School-on sajátította el, diplomát is itt szerzett. Filmes pályája a Catherine Hardwicke által rendezett A születés (2006) című film József címszerepével indult. Ezt követően játszott a Szemvillanás alatt (2007) és a Hazugságok hálója (2008) című filmekben. Keira Knightley-val szerepel együtt az Agora (2009) című történelmi drámában. Ridley Scott John herceg szerepére hívja meg kalandfilmjébe - Robin Hood (2010). Ezt követi az Álomháború (2011), majd a Ryan Gosling és Carey Mulligan főszereplésével készült film, a Drive - Gázt! (2011). Madonna W.E. (2012) romantikus játékfilmjében is szerepet kap. Reeves szerepét nyeri el a Újra együtt (2012) című alkotásban, majd főszerepet kap a Llewyn Davis világa (2013) romantikus drámában. A filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra és Spirit Awards-ra is jelölték. Alex Garland is szerepet oszt rá filmjében, Nathant alakítja az Ex Machina (2014) sci-fiben. Kirsten Dunst és Viggo Mortensen partnereként látható a Kétarcú január (2014) thrillerben, míg Egy durva év (2014) című filmdrámában David Oyelowoval játszik együtt. Készülő filmjei: Star Wars - Az ébredő Erő (2015), X-Men: Apokalipszis (2016).

Oscar Isaac adatlapja Oscar Isaac összes filmje

18

Idris Elba
36 / 1

Idris Elba 1972-ben született Londonban, színész, producer és zenész. Már gyerekkorában kitűnt a tehetségével, amikor csatlakozott a National Youth Music Theatre-hez. A húszas évei elején kezdett el tévés produkciók meghallgatásaira járni, sikerrel szerepelt hazájában és a tengerentúlon is. Pályafutása kezdetén olyan sorozatokban tűnt fel, mint a The Bill (1984), a The Ruth Rendell Mysteries (1987), az Ultraviolet (1998), a Dangerfield (1995) vagy a Family Affairs (1997). Karrierjében az áttörést a Drót (2002) című amerikai széria hozta meg, melyben Russel „Stinger” Bell szerepében láthattuk. Ezt követően már válogathatott a szerepek közül. Ő alakította Augustin Muganza rendőrkapitányt az Április Ruandában (2005) című, a ruandai tömegmészárlást bemutató filmben, majd főszerepet kapott a BBC 6 részes sorozatában, a Lutherben. Alakításáért a legjobb férfi főszereplő (komédia vagy musical tévésorozat) kategóriában Golden Globe-díjat kapott. A széria munkálataiból producerként is kivette a részét. Több sci-fi és fantasy filmben is feltűnt, ilyen volt a Thor (2011), A szellemlovas: A bosszú ereje (2011), a Prometheus (2012), a Tűzgyűrű (2013) vagy a Thor: Sötét világ (2013). A Mandela - Hosszú út a szabadságig (2013) című életrajzi drámában ő játszotta Nelson Mandelát, alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. Zenei karrierje során feltűnt Fat Joe, Angie Stone és Giggs klipjeiben, 2006-ban Big Man címmel kiadott egy kislemezt a Hevlar Records Stúdiónál, és ő volt Jay Z 2007-es albumának producere is. 2009-es lemezének címe Kings Among Kings. Együtt dolgozott a Mumford and Sons zenekarral, valamint olyan zenészekkel, mint K. Michelle, Mr Hudson, Pharoahe Monch és Noel Fielding.

Idris Elba adatlapja Idris Elba összes filmje

19

Chris Evans
35 / 0

Filmes debütálására 2000-ben, A szökevényben került sor. Az első főszerepet és ezzel az áttörést a Már megint egy dilis amcsi film hozta meg neki, amiben ő kapta Jake Wyler szerepét. A tinifilm-paródiát követően több moziban lett övé a vezető szerep. Játszott a Halálbiztos vizsgában Scarlett Johansson oldalán, majd a Mobil című akcióban Kim Basinger partnereként. A London című filmben egy bekattant kábítószerest alakít, akinek párkapcsolati problémái vannak. A dráma női főszereplője Jessica Biel, de feltűnik benne Jason Statham is. 2005-ben az Elizabethtown című film lehetséges főszereplőjeként hallgatták meg, de végül Orlando Bloom lett a befutó. Chris-t kiválasztották a népszerű Marvel képregény filmes adaptációjának, a Fantasztikus Négyes egyik hősének szerepére. Fáklyaként visszatért a A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó című folytatásában is, 2007-ben. Még ugyanebben az évben egy mérnökből lett űrhajóst, Mace-t alakította Danny Boyle sci-fi-jében, ami után már komoly tehetségként kezdték el számon tartani. 2008-ban Keanu Reeves partnere Az utca királyaiban. Meghallgatták a homoszexuális Harvey Milk politikus életéről szóló Milk című drámában, a híres melegjogi aktivista szeretőjének karakterére. A szerepet végül James Franco játszotta. 2009-ben Dakota Fanning és Camilla Belle oldalán tűnik fel Az energia című thrillerben. A filmben saját harci jelenetei voltak, amikben sérüléseket is szerzett hetekkel visszafogva a mozi elkészültét. 2010-ben több filben is látható. A Vesztesek bosszúja című DC Comics akció-vígjáték adaptációban Zoe Saldana és Jeffrey Dean Morgan partnere. A szintén képregényből készült Scott Pilgrim a világ ellen című vígjátékban Lucas Lee-t alakítja. Az ikonikus, Marvel képregényből készülő, három részből álló mozifilm-sorozatban ő alakítja a címszereplő főhőst, Amerika Kapitányt. Evans a Bosszúállók filmjeiben is a Kapitány szerepében látható, legközelebb a Végtelen Háborúban (2018. május).

Chris Evans adatlapja Chris Evans összes filmje

20

Michelle Rodriguez
35 / 1

Mayte Michelle Rodriguez 1978. július 12-én született San Antonióban, Texasban, az Egyesült Államokban. Édesanyja a Dominikai Köztársaságból származik, édesapja Puerto Ricóból, és az amerikai hadseregben szolgált. Michelle gyerekkorában élt mindkét szülője hazájában, mielőtt 11 éves korában végleg vissza nem költöztek az Államokba, New Jersey-be. Michelle eredeti tervei szerint író vagy rendező szerett volna lenni, de néhány kisebb filmszerep, és annak a lehetősége, hogy Robert Rodriguez filmjében játszhasson, a színészet felé irányította (egy magaziban látta a hirdetést, melyre jelentkezett). A sikeres meghallgatás után 2000-ben meg is kapta a A bunyós csaj (2000) címszerepét, annak ellenére, hogy mind a színészet, mind a boksz terén híján volt a tapasztalatnak. Alakításával azonban egyértelműen maga mellé állította a szakmát, így Michelle előtt hirtelen kinyíltak Hollywood korábban zárt ajtói. A karakteres színésznőt előszeretettel szerepeltetik akciófilmekben. Az ezredforduló után olyan filmekben tűnt fel, mint a Halálos iramban (2001), A kaptár (2002) és a S.W.A.T. - Különleges kommandó (2003). A színésznő 2005 és 2006 között feltűnt a kultikus Lost című sorozatban is. Legjövedelmezőbb filmje a kilenc Oscarra jelölt Avatar (2009) volt, de jól szerepelt a mozipénztáraknál a Danny Trejo főszereplésével készült Machete (2010) és a Machete gyilkol (2013) is. A színésznő magánélete nem mentes a botrányoktól, többször tartóztatták le lobbanékony természete és alkoholproblémái miatt. Jelenleg Clara Delevigne modellel jár. Szabadidejében szevedélyének, a görkorcsolyának hódol.

Michelle Rodriguez adatlapja Michelle Rodriguez összes filmje

22

Ana de Armas
32 / 0

Ana Celia de Armas Caso néven született meg a Kubában található Santa Cruz del Norte településen 1988. április 30-án. A fővárosban, Havannában nevelkedett. Édesapja Ramón de Armas kubai származású, míg édesanyja Ana Caso spanyol. Egy testvére van, Javier Caso, aki fotósként tevékenykedik. Tizenkét éves volt, amikor elhatározta, hogy színésznő szeretne lenni, ezért beiratkozott a National Theatre of Cuba nevezetű előadó művészeti színházba. A National Theatre School of Havana drámaiskolában kezdett el tanulni tizennégy évesen, melyet négy évvel később el is végzett, majd nem sokkal később Spanyolországba költözött színészi karrierjének elindításának reményében. 2006-ban debütált színésznőként az Una rosa de Francia filmdrámában Álex González oldalán, melyben Marie-t alakította, a női főszereplőt. 2007-ben a Madrigal és az El edén perdido filmekben tűnt fel. Ugyanebben az évben május 24-én jelent meg az Internátus című spanyol misztikus-dráma sorozatának első epizódja, amiben Carolina Leal Solís karakterét formálta meg. Összesen ötvenkét részen át hozta a szerepet, s 2010-ben a hatodik évad kilencedik epizódjában láthattuk őt utoljára. 2009-ben a Szex, party és hazugságok vígjáték-drámában ismerhettük meg, mint a főszereplő Carola. 2010 és 2011 között a Hispania, la leyenda történelmi szériában Nerea megszemélyesítője volt. 2011-ben az El callejón horrorfilmben volt benne. 2013-ban a Faraday című filmben tűnt fel egy kisebb szerepben. 2014-ben a Por un puñado de besos romantikus-filmben Sol karakterét játszotta el Martín Rivas mellett. 2015-ben a Kopp-kopp thrillerfilmben Keanu Reeves és Lorenza Izzo oldalán találkozhattunk vele, mint Bell. Ezt követően az Anabel misztikusfilmben alakította a főszereplőt. 2016-ban ismét együtt játszhatott Keanu Reeves mellett az Isten lánya című filmben, amiben Isabel De La Cruz szerepét öltötte magára. Ebben az évben még a Kőkezű és a Haverok fegyverben nevezetű produkciókban szerepelt. 2017-ben a Kipörgetve című akciófilmben találkozhattunk vele, mint Stephanie. Ezután Ryan Gosling és Harrison Ford mellett a Szárnyas fejvadász 2049 sci-fi filmben Joi megformálója volt, aki egy holografikus számítógépes program. Alakításáért sok dicséretet kapott. 2018-ban a Corazón nevezetű rövidfilmben tűnt fel. 2019-ben a The Informer bűnügyi-drámában Sofia Hoffman személyében ismerhettük meg. Ezután Olivier Assayas drámájában, a Wasp Networkben alakítja Ana Magarita Martinezt. A film Fernando Moraisnak a The Last Soldiers on the Cold War könyvét dolgozza fel. Ugyanebben az évben még a Tőrbe ejtve krimi-drámában Marta Cabrera-t alakítja, olyan színészek mellett, mint Daniel Craig, Chris Evans és Jamie Lee Curtis. 2020-ban a Sergio és a The Nigh Clerk drámákban szerepelt. 2021 októberére várható a Nincs idő meghalni akcióthrillerje, melyben ismételten együtt fog játszani Daniel Craiggel. 2022-ben jelenik meg a Deep Water filmje, valamint a Blonde életrajzi-filmben is találkozhatunk majd vele, melyben Marilyn Monroe-t fogja alakítani. A produkció Joyce Carol Oates regényén alapul.

Ana de Armas adatlapja Ana de Armas összes filmje

23

Adam Driver
31 / 1

Adam Douglas Driver 1983. november 19-én született San Diegóban, Nancy Wright és Joe Douglas gyermekeként. Mostohaapja, Rodney G. Wright baptista lelkészként dolgozott. Felmenői között angolokat, íreket, skótokat, németeket és hollandokat is találunk. Még kiskorában szülei elváltak, s ő, valamint a nővére az édesanyjával az Indiana állambeli Mishawaka városba költözött (a város egyben az édesanyja szülőhelye is). Adam a Mishawaka High Schoolban tanult, ahol színdarabokban is fellépet. A szeptember tizenegyediki terrortámadás után beállt a hadseregbe, a haditengerészetnél szolgált. Majdnem három évnyi katonáskodásának egy kerékpáros baleset vetett véget, amelynek következtében eltört a szegycsontja. Ennek következtében az orvosok felmentették a katonai szolgálat alól, s nem vett részt az iraki háborúban sem. A haditengerészet után egy évet a University of Indianapolison tanult, majd átjelentkezett a Juilliardra, ahol a Group 38 nevű drámacsoport tagja lett. 2009-ben szerezte meg a diplomáját. A Juilliard után megpróbált New Yorkban érvényesülni, s játszott is pár Broadway és off-Broadway darabban, közben pedig pincérként dolgozott. Játszott néhány sorozatban (Zűrös zsaruk, Esküdt ellenségek), két rövidfilmben (Goldstar, Ohio, Archangel) és két tévéfilmben (Dr. Halál, The Wonderful Maladys), mire 2011-ben megkapta első játéfilmszerepét a J. Edgar – Az FBI embere című filmben. A következő évben megkapta Adam Sackler szerepét a Csajok című sorozatban, amelyért háromszor is jelölték Emmy-díjra. Szintén ebben az évben játszott a Különleges ügyosztály egy részében, és olyan filmekben is feltűnt, mint a Lincoln, a Frances Ha, a Gayby és a Not Waving But Drowning. 2013-ban újabb négy filmben szerepelt (Kékmadár, Tracks, The F World és a Llewyn Davis világa). A következő évben A 40 az új 20 és az Itthon, édes otthon mellett egy olasz filmmel, az Éhes szívekkel ért el sikert: a Velencei Filmfesztiválon őt választották a legjobb színésznek. 2015-ben pedig az egész világ megismerhette a nevét köszönhetően a Star Wars: Az ébredő Erőnek, amelyben ő játszotta Kylo Rent. A hatalmas bevétel mellett az ő játéka mind a kritikusok, mind a rajongók tetszését elnyerte. A Csajok című sorozatnak köszönhetően pedig Adam Sacklerként benne volt a Simpson család egy epizódjában. 2016-ban olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Jeff Nichols (Éjféli látomás), Jim Jarmusch (Paterson) és Martin Scorsese (Némaság). A színészt a közeljövőben olyan filmekben lehet majd látni, mint a Logan Lucky és Star Wars: Episode VIII. 2018-ra van tervezve a Trough as They Come és az Annette című filmje, valamint a Cannes-i Filmfesztiválon tett bejelentés alapján szerepelni fog Terry Gilliam régóta készülő produkciójában, a The Man Who Killed Don Quixote-ban. Adam Driver 2013-ban vette feleségül Joanne Tuckert.

Adam Driver adatlapja Adam Driver összes filmje

24

Daniel Craig
29 / 1

Daniel Wroughton Craig 1968. március 2-án született. Liverpoolban nőtt fel. Édesanyját gyakran elkísérte színházi előadásokra, ennek hatására kezdett el érdeklődni a színjátszás iránt. 16 évesen bekerült a National Youth Theaterbe, tanulmányait Ewan McGregorral és Joseph Fiennesszal végezte. A mozivásznon az 1992-es Egyedül a ringben című filmben debütált. Ezt követően többnyire kisebb szerepeket kapott. 1998-ban Cate Blanchett oldalán láthattuk az Elizabethben, 1999-ben pedig Az árokban tűnt fel. 2001-ben egy hollywoodi szuperprodukcióban, az Angelina Jolie nevével fémjlezett nagysikerű videojátékon alapuló Lara Croft: Tomb Raiderben kapott lehetőséget. Ezt olyan filmek követték, mint A kárhozat útja (2002), a Torta (2004) vagy a München (2005). Karrierjében az áttörést 2006-ban a Casino Royale hozta meg, melyben ő alakította James Bondot. Bár nagyon sokan kételkedtek benne, hogy megállja a helyét a 007-es ügynök szerepében, a franchise korábbi főszereplői, köztük Sean Connery, Pierce Brosnan és Roger Moore is bizalmat szavaztak neki. A film bemutatása után minden kétséget eloszlatott, a produkció hatalmas kasszasiker lett, de a kritikusok is méltatták. 2007-ben az Invázió, 2008-ban A Quantum csendje című filmben láthattuk. 2011-ben Harrison Ford oldalán játszott a Cowboyok és űrlényekben, majd megkapta A tetovált lány amerikai remake-jének egyik főszerepét. 2012-ben harmadszor alakította James Bondot a Skyfall című filmben. Bár úgy gondolta, hogy ez lesz az utolsó alkalom, amikor eljátszhatja az ikonikus titkosügynököt, 2015-ben ismét Bond szerepében láthatjuk majd viszont. Kétszer nősült, 1992 és 1994 között Fiona Loudon színésznő volt a felsége, akitől egy lánya született, Ella. 2011-ben vette el Rachel Weiszt, akivel a mai napig egy párt alkotnak.

Daniel Craig adatlapja Daniel Craig összes filmje

25

Chris Hemsworth
27 / 0

Chris Hemsworth 1983. augusztus 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában, angoltanárnő és szociális munkás gyermekeként. Testvérei, Luke és Liam szintén színészek. Melbourne-ben és vidéken, egy kis közösségben nőtt fel. 2004-től három évadon keresztül a népszerű ausztrál szappanoperában, az Otthonunkban (Home and Away) játszott. A mozivásznon a J.J. Abrams rendezésében bemutatott Star Trekben (2009) debütált, melynek nyitójelenetében Kirk kapitány apját alakította. Ezt egy középszerű thriller, a Ca$h - A visszajáró (2010) követte. Karrierjében az áttörést a Kenneth Branagh rendezésében készült Marvel-adaptáció, a Thor (2011) hozta, mely Thor: Sötét világ (2013) címmel folytatást is kapott. Ugyancsak a szőke kalapácsos istenség szerepében láthattuk a szuperhős-kollektíva tagjaként a Bosszúállókban (2012). Mindhárom film óriási népszerűségre tett szert a közönség körében, de a kritikusok is méltatták a szuperprodukciókat. Kristen Stewartr mellett a vádász szerepében láthattuk a Hófehér és a vadászban (2012), és még ebben az évben egy pozitív kritikai visszhangot kapott horrorban, a Ház az erdő mélyénben is láthattuk. 2013-ban pályafutása eddigi legjobb alakítását nyújtotta Ron Howard Hajsza a győzelemért című filmjében, de ez évben ismét Kirk kapitány apjaként láthattuk a J.J. Abrams rendezésében bemutatott Star Trek folytatásában (Sötétségben - Star Trek – 2013). Hemsworth-öt várhatóan Michael Mann filmjében, a Blackhatben láthatjuk legközelebb. A spanyol származású színésznővel, Elsa Patakyval 2010 óta házasok, lányuk, India Rose 2012-ben született.

Chris Hemsworth adatlapja Chris Hemsworth összes filmje

26

Emily Blunt
27 / 1

Emily 1983 február 23-án Roehamptonben, South West-en, Londonban született. Egy tanár anya és egy ügyvéd apa lányaként. A Ibstock Place Schoolban tanult, ami egy igen szigorú, koedukált magániskola. 8 éves korától dadogás gyötörte. 12 évesen megkérték, hogy játsszon el egy különleges hangú szereplõt, ez segített, ugyanis Emily dadogása elmúlt. 1999-tõl 2001-ig a Hurtwood House-i iskolába ment, ahol sportban, csellóban és éneklésben tûnt ki. A Hurtwood színháznál tanult színjátszást. Ken McReddie szerezte neki a szerepeket, õ vezette be a West End-be és a BBC-be, valamint több színpadi és tv műsorban szerepeltette, mint például Foyle-ban, War, Henry VIII, és birodalom. 2001-ben megjelent Gwen Cavendishként Judi Dench oldalán a Haymarket Theatrénál. Azért a szerepért nyerte az Evening Standardöt. 2002-ben Juliet-et játszotta a Romeó és Julietben a tekintélyes Chichester Festivalon. 2003-ban szerepelt a Boudica c. tv sorozatban, 2004-ben a My Summer of Love-ban, 2005-ben Bill Nighy-vel a Gideon's Daughter c. tv filmben, 2006-ban a Irresistible-ben - 2007-ben ezért Golden Globe Díjat kapott - Susan Sarandon és Sam Neil oldalán és Az Ördög Prádát visel c. filmben Meryl Strrep és Anne Hathaway oldalán. 2008-ban a Tiszta napfény-ben szerepelt. 2009-ben Az ifjú Viktória királynõ és a Wild Target-ben tûnt fel. 2010-ben a Farkasember c. moziban láthattuk. 2011 igen mozgalmas volt számára, ugyanis több filmben játszott (Sorsügynökség, The Muppets, Salmon fishing in the Yemen). 2012-ben az Ötéves jegyesség, Az Arthur Newman és a Looper című filmjei kerültek bemutatásra. Egyik 2014-es filmje az Edge of Tomorrow című scifi lesz, melyben Tom Cruise és Bill Paxton a partnerei. Másik 2014-es filmje szintén egy nagyszabású fantasy volt, melyben Johnny Depp, Anna Kendrick és Meryl Streep voltak színésztársai. 2015-ben a Sicaro című drámában szerepelt Benicio Del Toro és Josh Brolin mellett. 2016-ban a Vadász és a Jégkirálynőben játszott szerepet, majd a Mary Poppins remékjében kapta meg a címszerepet, melyet 2018-ban mutatnak be.

Emily Blunt adatlapja Emily Blunt összes filmje

27

Woody Harrelson
27 / 1

Woody Harrelson (Midland, 1961. július 23.) amerikai színész, az 1983-ban futott Cheers tévésorozatnak köszönheti hírnevét. Számos díjat és jelölést tudhat maga mögött, ezen belül büszkélkedhet egy Emmy-díjjal és két Oscar-díj jelöléssel. Az elsőt 1997-ben Miloš Forman rendezésében a Larry Flynt, a provokátorért, míg a másodikat 2010-ben A harcmező hírnökei-ért kapta. Filmszerepei mellett feltűnt televíziós sorozatokban és játszott klasszikus színházi darabokban is.

Woody Harrelson adatlapja Woody Harrelson összes filmje

29

Jason Statham
25 / 0

Jason Statham 1967. szeptember 12-én született Shirebrookban. Apja utcai árus volt, de Jason úgy döntött, hogy nem követi apja nyomdokait, és más hivatás után nézett. Vinnie Jones-szal nőtt fel, aki először futballsztár, majd színész lett. Statham 5 évig komolyan focizott, másik hobbija a búvárkodás volt. 1988-ban a szöuli olimpián tagja volt a brit toronyugró csapatnak, és egészen 2000-ig hivatásszerűen sportolt. 1992-ben tizenkettedik lett a világbajnokságon. Ezt követően modellkedett, majd egy "utcai színházban" (ez egy eufemizmus a turisták átverésére az Oxford Streeten) dolgozott. Első szerepét a Guy Ritchie rendezésében bemutatott A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998) című filmben kapta, amelyben egy feketepiaci árust alakított. Második nagyobb szerepét szintén Guy Ritchie-nek köszönheti (Blöff, 2000). 2001-ben A Mars szelleme című filmben együtt játszott Ja Rule-lel. 2002-ben A szállítóval világhírnévre tett szert, melyet követően olyan produkciókban kapott lehetőséget, mint Az olasz meló (2003), A szállító 2. (2005), Crank - Felpörgetve (2006), a Banki meló (2008), A szállító 3. (2008), a Halálfutam (2008, az 1975-ös a Death Race 2000 remakeje) és a Crank 2.: Magasfeszültség (2009). 2010-ben csatlakozott The Expendables - A feláldozhatók stábjához, amelyben szinte az összes régi és új akciósztár szerepelt, többek közt Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Terry Crews és Randy Couture, korábbi UFC világbajnok is. 2011-ben A mestergyilkos című filmben láthattuk, ami Ralph Fiennes The Feather Men című igaz történeten alapuló könyve alapján készült. Azóta olyan filmekben tűnt fel, mint A biztonság záloga (2012), The Expendables - A feláldozhatók 2. (2012), a Kolibri-kód (2013) és The Expendables - A feláldozhatók 3. (2014). A 2015-ben bemutatásra kerülő Halálos iramban 7-ben Vin Diesel és Dwayne Johnson oldalán láthatjuk majd. 1997-től 2004-ig Kelly Brooke, brit modellel alkotott egy párt, 2010-től pedig Rosie Huntington-Whiteley modell/színésznő a társa.

Jason Statham adatlapja Jason Statham összes filmje

32

Keanu Reeves
22 / 1

Keanu Charles Reeves (Bejrút, Libanon, 1964. szeptember 2.)Libanonban született. Édesanyja, Patricia angol származású revütáncos, később divattervező; édesapja, Samuel Nowlin Reeves, kínai-hawaii származású geológus. Keresztnevének jelentése hawaii nyelven Szellő a hegyek fölött. Születése után nem sokkal szülei kapcsolata megromlott, így Reeves édesanyjával New Yorkba költözött, majd Torontoba, ahol a fiú jég korongozni kezdett. Édesapját, aki tíz évet ült kábítószerbirtoklásért, 13 éves kora óta nem látta. Rövid ideig mostoha apja volt Paul Aaron rendező, talán innen is ered színházi érdeklődése. Iskolai évei alatt diszlexiával küszködött, 1983-ban otthagyta a középiskolát és egy színiiskolába iratkozott. A színiiskolában több színdarabban is játszott, alakította többek között Mercutiót a Rómeó és Júliában. 1986-ban jelent meg a filmvásznon Rob Lowe Friss vér című filmjében, ahol a gimnázium óta meglévő jégkorong iránti szenvedélyét is kiélhette. Még ebben az évben a River's Edge-ben szerepelt első hollywoodi filmjében. Az 1988-as Veszedelmes viszonyok hozta meg számára a széles körű elismerést és a világhírt. E filmben többek között Glenn Close és John Malkovich oldalán játszott. 1989 -ben szerepelt a Vásott szülők című vígjátékban. A Bill és Ted zseniális kalandja némiképp sztereotip figurává tette, az 1991-es Otthonom Idaho azonban ismét hatalmas sikert jelentett számára. Sokszínű színészi játékát kihasználják a rendezők. Az 1992-es Drakula-feldolgozásban még Anthony Hopkins és Winona Ryder partnereként ügyvédet játszott, egy évvel később a Sok hűhó semmiért Shakespeare-adaptációjában kosztümös szerepet kapott. 1993-ban A kis Buddha című filmjével tűnt ki, sztárrá azonban az 1994-ben forgatott első akciófilmjével, a Féktelenül-lel vált. A Féktelen Minnesota (1996) és a Johnny Mnemonic (1995) kevésbé sikeres filmjei voltak. Az ördög ügyvédjében Al Pacino oldalán játszott. A Mátrix után olyan filmekben szerepelt, mint a romantikus Édes november, a misztikus Constantine, a démonvadász vagy a Ház a tónál, ami szintén romantikus és misztikus film volt. 2008-ban egy újabb sci-fi filmet forgatott, Amikor megállt a Föld címmel. Legjelentősebb sikerét egy újabb akciódús filmben aratta: az 1999-es, különleges látványvilágú, mára kultuszfilmmé vált Mátrixban, valamint a folytatásaiban, a Mátrix – Újratöltvé-ben és a Mátrix – Forradalmakban az emberiséget a gépek uralmától megmenteni szándékozó hackert, Neót alakította. A forgatások során Reevesnek különféle harcművészeteket kellett tanulna, saját elmondása szerint ezzel kelt, ezzel feküdt hónapokon át, és Lawrence Fishburn-nel még az „ebédszünetekben is hongkongi akciófilmeket” néztek. A Mátrix billentette vissza a kritikusok szerint leáldozóban lévő karrierjét, melynek köszönhetően piaci értéke 18 millió dollárra rúgott. A két folytatásért a színész összesen 30 millió dollárt és a bevételek 15%-át kapta. Kritikusok szerint bár Reeves nem éppen kiváló arcmimikájáról híres, a „kiválasztott”, misztikus, visszafogottan elegáns Neo szerepe tökéletesen illett a színész rejtélyes karakteréhez és egzotikus vonásaihoz.

Keanu Reeves adatlapja Keanu Reeves összes filmje

33

Djimon Hounsou
21 / 1

Djimon Gaston Jounsou, benini-amerikai színész és modell, 1964. április 24-én született Cotonou-ban, Beninben. Szülei Albertine és Pierre Hounsou. Lyon-ba emigrált 13 éves korában testvérével, Edmonddal. Nem sokkal azután, hogy Franciaországba érkeztek, Hounsou otthagyta az iskolát, és egy ideig az utcákon élt. Véletlenül találkozott egy fényképésszel, aki arra bátorította, hogy legyen modell. Így 1987-ben megkezdte modell pályafutását Párizsban, majd 1990-ben az Egyesült Államokba költözött. 1989 és 1991 között több zeneszám videoklipjében szerepelt. Első filmje 1990-ben a „Without You I’m Nothing” volt. Játszott a „Beverly Hills”, a „90210” és a „Vészhelyzet” c. sorozatokban is. Az „Amistad” filmben nyújtott alakításáért kiemelkedő kritikákat kapott, és Golden Globe-díjra is jelölték. 2000-ben még nagyobb ismertségre tett szert Juba-ként a „Gladiátor” című filmben. 2004-ben Oscar-díjra jelölték az „In America” című filmért, amivel ő lett a negyedik afro-amerikai színész, akit jelöltek az Akadémia aranyszobrára. Ismertebb szerepei közé tartozik még a 2014-es „Galaxis Őrzői”, melyben Korath-ot alakította, majd a 2015-ös „Seventh Son” és a „Furious 7” c. filmekben szintén gonosztevőket játszott.

Djimon Hounsou adatlapja Djimon Hounsou összes filmje

35

Ryan Reynolds
18 / 0

Ryan Rodney Reynolds 1976. október 23-án született Kanadában, Vancouverben. Édesapja, Jim nyugdíjazott rendőr, édesanyja, Tammy eladó. Kettő vér szerinti, és egy örökbe fogadott bátyja van. A színész viszonylag hosszú utat járt be a sikerig, holott már 15 éves korában játszott a Hillside című Nickelodeon-sorozatban, és kisebb szerepeket kapott a Ha hallgattál volna (1995) és a Hidegvérrel (1996) című filmekben. Ryan a sikertelenség miatt úgy döntött, hogy felhagy a színészettel, ám egy barátja rávette, hogy költözzenek Los Angelesbe. Számtalan elutasítás után végül szerepet kapott a Két pasi meg egy csajszi című sorozatban, melyben az egyik címszereplőt alakította. Bár a sorozat nem aratott hatalmas sikereket, azonban hozzásegítette Reynoldsot a következő munkákhoz. 2002-ben egy kiöregedett diákot alakított a Buliszerviz (2002) című vígjátékban, melyek köszönhetően széleskörű népszerűségre tett szert, ezt követően pedig szerepet kapott az Apósok akcióban (2003) című remake-ben. A kétezres évek második felében beindulni látszott a karrierje, olyan filmekben láthattuk, mint a Penge: Szentháromság (2004), A rettegés háza (2005), a Csak barátok (2005), a Füstölgő ászok (2006) és a Nász-ajánlat (2009). A színész a képregény-feldolgozásokba is belekóstolt; az X-Men kezdetek: Farkas (2009) című produkcióban Deadpoolt alakította, majd a címszereplő bőrébe bújt a vegyes fogadtatású Zöld Lámpásban (2011). Az Élve eltemetve (2010) című filmben nyújtott alakítását nem győzte méltatni a szakma. Az film szinte teljes játékidejében a koporsóba zárt Reynoldsot láthatjuk. A Sundance-en bemutatott alkotás elsöprő kritikai fogadtatásban részesült. A színész az elmúlt években olyan filmekben tűnt fel, mint a Testcsere (2011), a Védhetetlen (2012), az R.I.P.D. - Szellemzsaruk (2013) és a Turbó (2013), továbbá ő kölcsönözte Guy hangját a Croodék (2013) című animációs filmben. Hosszabb-rövidebb ideig kapcsolatban volt Alanis Morisette-el és Scarlett Johanssonnal, jelenleg Blake Livelyval alkotnak egy párt.

Ryan Reynolds adatlapja Ryan Reynolds összes filmje

36

Jamie Lee Curtis
17 / 1

Jamie Lee Curtis híres színészcsaládban született: apja Tonny Curtis, anyja Janet Leigh volt. Első sikereit horrorfilmekben - többek között a Halloweenben és a Ködben (The Fog) - aratta, emiatt a szakmában egy darabig csak "Sikoly Királynőként" emlegették. Curtis azonban gyorsan kitört a skatulyából, és előbb krimikben, majd komédiákban aratott zajos sikereket. Jamie Lee Curtis boldog házasságban él, férje Christopher Guest színész/rendező. Két gyermekük van, Annie és Thomas. Curtis gyermekkönyvek szerzőjeként is ismert, több bestsellert írt.

Jamie Lee Curtis adatlapja Jamie Lee Curtis összes filmje

41

James McAvoy
12 / 1

James McAvoy 1979. április 21-én született a skóciai Port Glasgow-ban. 7 éves korától szülei válása miatt nagyszülei nevelték. 2000-ben diplomázott a Royal Scottish Academy of Music and Drama színész szakán. Egy ideig színházban és tévésorozatokban láthatta őt a közönség, feltűnt többek között Steven Spielberg szériájában, Az elit alakulatban (Band of Brothers) is, majd a BBC-produkcióban, a Államérdekben (2003) kapott szerepet. A 2002-es musical, a Bollywood Queen a Sundance-fesztiválon került bemutatásra, ekkor már a szakma is felfigyelt kiváló színészi adottságaira. 2004-ben a Wimbledon - Szerva itt, szerelem ottban Kirsten Dunst mellett láthattuk, ás még ugyanebben az évben megkapta első főszerepét a Lélekben táncolok (Inside I’m dancing) című filmben filmben, melyben egy mozgásképtelen férfit alakított. Karrierjében az áttörést a Shameless című sorozat hozta meg, majd 2005-ben már egy Disney szuperprodukcióban, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényben (2005) tett szert széleskörű népszerűségre. Következő szerepére Forest Whitaker javasolta az Oscar-díjas Az utolsó skót királyba (2006). Szintén pozitív kritikákat kapott a 2007-es romantikus háborús dráma, a Vágy és vezeklés. Egy évvel később a Wanted (2008) című képregény adaptációban tűnt fel Angelina Jolie és Morgan Freeman oldalán. A film hatalmas siker lett, több mint 300 millió dolláros bevételre tett szert. Ezt a Tolsztoj életét feldolgozó 2 Oscar-díjra jelölt Aztán mindennek vége (2009) című film követte, melyben olyan színészekkel játszott együtt, mint Helen Mirren és Christopher Plummer. 2010-ben McAvoy kapta a telepatikus képességekkel rendelkező X professzor szerepét a készülő X-Men: Az elsőkben (2011), de a kultikus képregényhős szerepében viszontláthattuk a X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban (2014) is. Mindkét film óriási sikert aratott mind a kritikusok, mind a közönség körében. A 2013-as év mozgalmas volt számára: a Transz és a Mocsok című filmekben egyaránt emékezetes alakítást nyújtott. Feleségével, a színésznő Anne-Marie Duff-fal 2006-ban kötöttek házasságot, egy gyermekük született, Brendan.

James McAvoy adatlapja James McAvoy összes filmje

43

Brad Pitt
10 / 1

Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató műsorokban is szerepet vállalt. Tanulmányai befejeztével Kaliforniába költözött, ahol számos munkát vállalt. Kipróbálta a limuzin-sofőrködést, de szállított hűtőket is. Az el Pollo Loco nevű cégnél dolgozva még csirkekosztümben is feltűnt az utcán. Ridley Scott felfigyelt a fiatal srácra, és szerepet ajánlott neki a Thelma és Louise (1991) című filmjében, aki ezután lassan, de biztosan elindult a filmcsillagok útján. A 12 majom (1995) című, posztapokaliptikus alkotás miatt elutasított egy filmszerepet Tom Hanks-szel, végül azonban Terrry Gilliam filmje meghozta számára az első Oscar-jelölést. Érdekesség, hogy 1997-ben készült filmje, a %% (1997) óta Brad Pitt nem teheti be a lábát Kínába. Karrierjének fordulópontját a Trója (2004) jelentette, melynek köszönhetően elfoglalhatta helyét az akciósztárok között. Ezt követte 2005-ben a Mr. és Mrs. Smith (2005), melynek forgatása során megismerkedett Angelina Jolieval, aki miatt elvált korábbi feleségétől. Karrierje során számos különböző műfajú filmben játszott, melybe éppúgy beletartoznak a hollywoodi szuperprodukciók (Megaagy – 2010), és a komoly színészi kavlitásokat igánylő alkotások (Becstelen brigantyk – 2009, Az élet fája – 2011). Két jelölést gyűjtött be az évek során: egyet a Benjamin Button különös élete (2008) című filmben nyújtott alakításáért, a másikat a Pénzcsináló (2011) című drámáért. 1996-ban kezdődött kapcsolata Gwyneth Paltrowval, akivel 1997-ben szakítottak, majd 1999-ben feleségül vette Jennifer Anistont, akitől 2005-ben vált el. Jelenleg Angelina Jolie férje. Hat gyermekük van, két fiút és egy lányt fogadtak örökbe.

Brad Pitt adatlapja Brad Pitt összes filmje

46

Emma Stone
7 / 0

Emily Jane Stone 1988. november 6-án született Scottsdale-ben, Arizonában. Felmenői révén svéd vér csörgedezik az ereiben, nevüket akkor változtatták Stone-ra, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Szüleivel és öccsével jó a viszonya – édesanyjával még közös tetoválása is van, amit akkor csináltattak, amikor Krista felépült a mellrákból. Emma a Xavier College Preparatoryba járt középiskolába, ám egy év után úgy döntött, Hollywoodba megy szerencsét próbálni, és erről sikeresen meggyőzte szüleit is. 2004-ben költöztek Los Angelesbe, ahol a tanulás mellett meghallgatásokra járt. Ebben az évben kapott szerepet egy VH1-on futó realityben, ami további tévés szerepléseket hozott számára, de a filmes áttörésre 2007-ig várnia kellett. Ekkor a Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007) című vígjátékban debütált a filmvásznon, amit több romantikus komédia követett, végül megkapta a Zombieland (2009) egyik szerepét, amivel a kritikusokat is meggyőzte. 2011-ben két vígjáték, a Barátság extrákkal (2011) és az Őrült, dilis, szerelem. (2011) mellett egy komolyabb szerepben is megmutathatta színészi kvalitásait: a Segítség (2011) című filmben a 60-as évekbeli feketék helyzetéről író fiatal nőt alakít. Az alkotás hatalmas siker lett, több szereplőt is Oscar-díjra jelöltek, és nagyszerű bevételt hozott alkotóinak. A következő évben eljátszotta A csodálatos Pókember (2013) női főszerepét későbbi párja, Andrew Garfield mellett, az ő szereplésükkel készült a folytatás, A csodálatos Pókember 2. (2014) is. Emma szívesen szinkronizál is, legutóbb Eepnek kölcsönözte a hangját a Croodék (2013) című animációs filmben. Párjával, Andrew Garfield-dal eleinte titkolták kapcsolatukat, de ma már nyíltan vállalják. New Yorkban élnek.

Emma Stone adatlapja Emma Stone összes filmje

48

Liam Neeson
6 / 1

William John "Liam" Neeson OBE (Ballymena, Észak-Írország, 1952. június 7. –) Oscar-díjra jelölt északír színész. A nagy áttörés 1990-ben következett be Neeson számára, amikor is Sam Raimi rendező Darkman című mozijának főszerepét alakította és az alkotás szakmai és közönségsikert aratott. Ennek ellenére Liam mégis inkább a színpadot választotta és a Broadwayn debütált Eugene O’Neill Anna Christie című darabjában. A másik nagy változás Liam pályafutásában Steven Spielberg nevéhez fűződik, akinek felesége közbenjárásával megkapta Oskar Schindler szerepét, a Schindler listája (1993) című filmeposzban. Spielberg a szerep érdekében ugyan kezdetben sikertelen hízókúrára fogta Neesont, azonban végül a színész karcsún is nagyszerű alakítást nyújtott és a filmre Oscar-díjak záporoztak. Liam tehát egy csapásra sztár lett és következhetett egy romantikus film, méghozzá Walter Scott klasszikus regényéből, a Rob Roy, természetesen Liammal a címszerepben. Majd megint egy nevezetes ír hazafi következett, Michael Collins aki az ír köztársasági hadsereg vezetője volt. Amikor 1999-ben Hollywoodban terjedni kezdtek a pletykák, hogy George Lucas szereplőket keres új Csillagok háborúja-filmjéhez, Neeson azonnal belelkesedett és erőfeszítéseit siker koronázta, hiszen ő kapta meg Qui-Gon Jinn szerepét Ewan McGregor partnereként. A Baljós árnyak azonban vegyes visszhangokat váltott ki, viszont a közönség és a kritika is egyaránt elismerte Neeson kiváló játékát. 2004-ben Bill Condon rendezővel találta meg a közös hangot és Neeson Alfred Kinsey szexológus bőrébe bújt. Neeson habozás nélkül elfogadta Christopher Nolan felkérését a Batman: Kezdődik! című képregényfilmbe, melyben Henry Ducard szerepét kapta meg. Újabban ismét Spielberggel készül forgatni az Abraham Lincoln életéről készülő film kapcsán.

Liam Neeson adatlapja Liam Neeson összes filmje

49

Patrick Wilson
4 / 1

Teljes nevén Patrick Joseph Wilson 1973. július 3-án született a Virgina állambeli Norfolk-ban. 2001-ben kapta meg első szerepét a My Sister's Wedding című filmben, majd 2003-ban az Angels in America című mini-sorozatban kapott szerepet. 2005-ben a Hard Candy című filben kapott főszerepet, Elle Page és Sandra Oh oldalán. 2006-ban Brad Adamsként volt látható a Little Children-ben, majd a Running with Scissors-ben tűnt fel. 2008-ban a Life in Flight című drámában szerepelt Amy Smart oldalán. Ebben az évben szerepelt a Passengers című misztikus drámában Anne Hathaway oldalán. 2010-ben Barry Munday-t alakította az American Dad! című filmben. Ebben az évben Lynch karakterét alakította A szupercsapat című filmben. Továbbá szerepelt még a Morning Glory-ban, Young Adult-ban. 2011-ben főszerepet kapott A Gifted Man című filmben. 2013-ban vendégszereplő volt a Girls-ben. 2014-ben játszott a Jack Strong, a Stretch, a Big Stone Gap és a Let's Kill Ward's Wife című filmekben.

Patrick Wilson adatlapja Patrick Wilson összes filmje