×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Lovas filmek

Az évek során a lovas filmek bebizonyították, hogy nem csak a lovak szerelmesei, hanem bárki, aki szereti a hasonlóan inspiráló műveket, kedvelni fogja ezt a műfajt. 2022-ben meglehetősen könnyű dolguk van azoknak, akik ilyen nagyszerű filmeket keresnek. Ezek a filmek főleg a lovak kalandjain alapulnak, sokszor azok kiképzésével vagy hasznosításával (életük a farmon) kapcsolatosak. Találhatunk igazi klasszikusokat és nagy költségvetésű akciófilmeket is, amelyeket gyakran lóversennyel fűszereznek. Egy átlagos filmmel ellentétben itt a lovaké a főszerep, ők tanítanak minket alázatra és tiszteletre, elhozzák a békét, megmentik a napot és leckéket adnak a többi szereplőnek. Az sem utolsó jellemzőjük, hogy az emberek egytől egyig tisztelettel bánnak az állatokkal, így kevésbé felkavaró alkotásokról van szó. A listánk a lovak szerelmeseinek kedvez a leginkább, de szerintünk mindenki imádni fogja ezeket a filmeket! Oscar-jelöltek, dokumentumfilmek, új klasszikusok, drámák, családi filmek és ikonikus darabok várják, hogy 1-2 órát kapjanak a szabadidődből. Szavazz a kedvenceidre és ajánlj te is filmeket!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

40 elem a listán
6.33 átlagos értékelés
72 óra 53 perc összes futási idő
$1.00B összes bevétel
Lovas filmek
Lovas filmek

Lovas filmek lista elemei

1

Hadak útján
(2011.12.25) 40 / 0

Háborús / Dráma / Akció /

Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl - így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja, és hazavigye az ő csatalovát.

Tovább

2

Vágta
(2003.07.22) 39 / 0

Dráma / Történelmi /

Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti Nagy Depressziónak nevezett gazdasági összeomlásban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok, ám Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak meg túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban.

Tovább

3

Visszatérés a fagyos folyóhoz
(1988.03.24) 39 / 0

Dráma / Kaland / Western / Családi / Akció /

Musztángokat terelt Jim Craig, remélve, hogy az így keresett pénzből megalapozhatja jövőjét, és feleségül veheti kedvesét, Jessicát. Az 1880-as évek második felében visszatér a hegyi kunyhójába, ám a dolgok azóta megváltoztak. Jessicát az apja egy bankár fiához akarja feleségül adni. Harrison rossz szemmel nézi Jim felbukkanását. Ráadásul a gazdag telepesek összefognak, és el akarják kergetni a vidék régi lakóit. A két szerelmesre hosszú és küzdelmes időszak vár.

Tovább

4

Szilaj: Zabolátlanok
(2021.05.20) 38 / 0

Animációs / Kaland / Családi / Western /

Amikor a makacs Lucky Prescott nagyvárosi otthonából kénytelen egy kis határmenti városkába költözni, úgy érzi magát, akár a partra vetett hal. Ám az élete örökre megváltozik, amikor új barátokra tesz szert, és megbonthatatlan kötelék alakul ki közte és egy Szilaj nevű vad musztáng között. Amikor Szilaj ménesét marhatolvajok ejtik foglyul, a lányok és lovaik életük nagy kalandjába vágnak bele, hogy megmentsék őket.

Tovább

5

A nagy derby
(1945.01.26) 36 / 0

Dráma / Családi /

Minden idők egyik legnagyobb családi filmje, a fiatal Elizabeth Taylor-al a kislány szerepében, aki egy nagy nemzeti díjat szeretne megnyerni.

Tovább

6

Fekete Villám
(1979.10.13) 35 / 1

Családi / Kaland /

Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállottja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja - "Réges régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegből: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. "Annyi idős volt mint Alec. "Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt.

Tovább

7

Hidalgo - A tűz óceánja
(2004.02.04) 34 / 0

Western / Kaland / Akció /

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst - első amerikaiként - meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

Tovább

8

A paripa
(2010.08.20) 34 / 1

Dráma /

Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.

Tovább

9

Shergar
(1999.06.01) 33 / 0

Romantikus / Dráma / Krimi /

Tovább

10

Az álmodó
(2005.09.10) 32 / 0

Dráma / Családi /

Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Tovább

11

A suttogó
(1998.02.01) 30 / 0

Kaland / Dráma / Romantikus /

A 14 éves Grace MacLean súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie, az ambiciózus magazinszerkesztõ rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez, akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

Tovább

12

Gyerek a nyeregben
(2005.07.04) 29 / 0

Dráma / Családi /

A tizenöt éves Patrick édesapja amerikaifutball játékos volt. Jim azt szeretné, ha fia a nyomdokaiba lépne, és profi sportoló lenne belőle. Ám Patrickot sohasem érdekelte a foci, sem a baseball, de még az atlétika sem. A fiú egy blueszenésszel, Houston Jonesszal barátkozik. Az apja azonban rossz szemmel nézi kettejük kapcsolatát. Fiatalon Jones zsoké és lovas edző volt. Amikor kiszabadít egy sérült versenylovat, meg van győződve arról, hogy ezzel az állattal újra a csúcsra juthat. Benevezi a nemzeti akadályversenyre, de csak hat hét van a felkészülésre. Patrick és két másik gyerek segít neki.

Tovább

13

All Roads Lead Home
(2008.01.01) 28 / 0

Dráma / Családi /

Tovább

14

Horse Sense
(1999.11.20) 27 / 0

Dráma / Családi / TV Movie /

Tovább

15

Virginia futama
(2002.03.03) 26 / 0

Dráma / Családi /

Virginia boldog gyermekkora véget ért, amikor édesanyját lovas baleset érte és meghalt. Apja, Ford eladta a balesetet okozó kedvencet és hallani sem akar többet a lovaglásról. Ám Virginiát is vonzzák a lovak, az atyai tiltás ellenére. Titokban újra lovagol. Nővére, Caroline barátja a legjobb lovas a környéken: Darrow sorra nyeri a legrangosabb versenyeket. Amikor Darrow tudomására jut, hogy Virginia komolyan gondolja a versenyzést, kihívja egy párbájra. Virginia be tudná bizonyítani édesapjának, hogy a lovaglás a vérében van, mint egykor édesanyjának...

Tovább

16

A Horse for Danny
(1995.04.08) 25 / 0

Dráma / Családi /

Tovább

17

Szabad, mint a szél
(1999.11.11) 24 / 0

Családi /

Röviddel az első világháború előtt nagy teherbírású bányalovak érkeznek a németek afrikai bányáiba. A hosszú tengeri út során az egyik kanca kiscsikónak ad életet. A parton azonban elszakítják anyjától a kiscsikót. A magára hagyott újszülött minden bizonnyal hamar elpusztulna, ha egy közelben dolgozó árva kisfiú nem viselné gondját. A a megerősödött csikó megszökik és a közeli sivatag felé veszi az irányt, ahol életre szóló barátságot köt egy bennszülött kislánnyal és egy antiloppal.

Tovább

18

Fekete szépség
(1994.07.29) 23 / 0

Kaland / Családi /

A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll, Fekete szépség, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban. Azt hiszi, minden ember olyan, mint első, szerető gazdái. Farmról farmra vándorol, kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Ebből a megható történetből kirajzolódik, hogy miként érezhet egy ló, ha emberségesen bánnak vele, és miképp, ha nem.

Tovább

19

Flicka
(2006.10.20) 22 / 0

Családi / Dráma /

Katy minden igyekezete ellenére kibukik a drága magániskolából. Nem tudja, hogyan közölje ezt az apjával, aki a ranch bevételeiből finanszírozta a tanulmányait. A botrány elkerülhetetlen, ha csak nem talál ki valamit. A szerencse látszólag mellé szegődik, amikor sikeresen befog egy musztángot. Azt reméli, Flicka betörésével bebizonyíthatja apjának, hogy képes a farmot vezetni. Csakhogy a farm irányítását az idősebb bátyjának, Howardnak szánják. Miközben a lovat próbálja betörni, a háta mögött Flickát jó pénzért eladják a rodeósoknak. Katy cowboynak adva ki magát benevez a versenyre, ám indulás helyett megszökik a lóval.

Tovább

20

The Horsemasters
(1961.10.01) 21 / 0

Kaland /

Tovább

22

Phar Lap
(1983.08.11) 19 / 1

Dráma / Családi / Történelmi /

Tovább

23

Szóbeszéd
(1995.08.04) 18 / 1

Vígjáték / Dráma /

Grace King Bichon (Julia Roberts) álomvilágban él. Minden tökéletes körülötte: a férj, a gyerek, a ház. De egy nap, amikor megpillantja férjét, amint egy másik nővel csókolózik, rá kell jönnie, hogy ő csak egy baba a játékboltban. Nincs más választása, a saját kezébe veszi a sorsát, és húga, Emma segítségével valódi nőt farag magából, aki képes visszahódítani a férjét, Eddie-t (Dennis Quaid), és kilépni a társadalmi elvárások álszent sodrásából.

Tovább

24

Sólyomasszony
(1985.03.27) 17 / 0

Kaland / Vígjáték / Fantasy /

A XIII. századi Franciaországban egy fiatal zsebtolvajt, Philipe-et rajtakapják, és a várbörtönbe zárják. A leleményes srácnak azonban sikerül megszöknie és bemenekülnie a közeli erdőbe az őt üldöző palotaőrök elől. A szökevény váratlan segítőre akad: Navarre, egy titokzatos lovag menti meg az életét. Philipe már menne is tovább, de ilyen könnyen nem menekül. Meg kell ismernie Navarre titkát! Kiderül, hogy a lovag egykor egy gonosz püspök őre volt, és beleszeretett a püspök gyönyörű szeretőjébe, Isabeu-ba. Amikor a püspök tudomást szerzett kettejük titkos kapcsolatáról, az istenekhez fohászkodva megátkozta a szerelmeseket. Navarre ettől kezdve farkasként éli éjszakáit, Isabeu pedig sólyomként nappalait - soha nem találkozhatnak többé emberként - hacsak nem sikerül valakinek megtörni az átkot.

Tovább

25

A Las Vegas-i lovas
(1979.12.21) 16 / 0

Dráma / Romantikus / Vígjáték / Western /

Sonny Steele egy lecsúszott rodeó-lovas, aki reggelire való gabonapehely reklámozásában vesz részt. Egyik este egy reklámműsorban egy 12 millió dollár értékű kancán, apró villanylámpákkal kidekorált öltözékben kell a színre lovagolnia. Ám észreveszi, hogy a lovat kábítószerezték. Feltámad hát cowboy-becsülete, így megsarkantyúzza az állatot és kivágtat vele a sivatagba. De követi őt egy riporternő, Hallie, aki élete nagy sztoriját igyekszik most elcsípni. Az együtt eltöltött idő alatt egymásba szeretnek, s Hallie segít Sonnynak, hogy visszaadhassa a ló szabadságát.

Tovább

26

Botrány a turfon
(1937.06.11) 15 / 0

Vígjáték / Zenés /

Tovább

27

A lipicai mének csodája
(1963.03.29) 14 / 0

Dráma / Családi /

Dúl a második világháború. Alois Podnajsky ezredes felügyeli Ausztriában a lipicai ménest, és csak egyetlen dolog érdekli: hogy a lovak sértetlenül átvészeljék a harcokat. Közeledik a front, és meg kellene találni az ellenoldalon a partnert, akivel szót lehetne érteni - a lovak érdekében.

Tovább

28

Into the West
(1992.10.23) 14 / 0

Kaland / Dráma / Családi / Fantasy /

Tovább

29

Buck
(2011.06.17) 13 / 0

Dokumentum /

A suttogóban Robert Redford egyedülálló empátiával érezte át és orvosolta a lovak szenvedését. A Buck című dokumentumfilmből kiderül, hogy a főhős modellje valóságos személy: Buck Brannaman, aki traumatikus gyermekkorral a háta mögött talált rá különleges hivatására. Buck Brannaman, az emberek és lovak közötti kommunikáció egyik jeles szaktekintélye, azaz "suttogó".

Tovább

30

Pónikaland
(2007.04.22) 11 / 0

Dráma / Családi /

A különös nevű Moondance Alexander életre való tinilány, aki bogaras édesanyjával él, és újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy napon azonban rátalál egy Pepita nevű foltos pónira, ami megszökött a karámjából. Moondance visszaviszi a lovat tulajdonosának, a mogorva és titokzatos Dante Longprének, és amikor megtudja, hogy Pepitában egy ugróbajnok veszett el, rábeszéli Dantét, hogy készítse fel õt és Pepitát a Bow Valley-i ugrató versenyre. Kortársai rosszindulatú áskálódása ellenére Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás, a hűség és a bátran felvállalt egyéniség elnyeri méltó jutalmát.

Tovább

31

Pata-csata
(2005.01.06) 10 / 0

Vígjáték / Családi /

Egy vándorcirkusz a viharban elveszíti rendkívül értékes szállítmányát: egy csodálatos zebracsikót. Nolan Walsh (Bruce Greenwood) lótenyésztő talál rá a megrettent állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek (Hayden Panettiere). Csíkos, a kis zebra hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Amikor Csíkos tudomást szerez a környék legrangosabb lóversenyéről, lázas edzésbe kezd, hogy elérje álmát: legyőzni az összes lovat.

Tovább

32

A musztáng
(2019.03.15) 9 / 0

Dráma /

Roman Colemant erőszakos bűncselekményért ítélték el. A férfi lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy rehabilitációs programon, amely során egy vad musztángot kell megszelídíteni.

Tovább

33

Álmaink lova
(2021.05.21) 8 / 0

Vígjáték / Dráma /

Ismerd meg Dream Alliance felemelő, igaz történetét! A versenylovat egy kisvárosi bárpultos, Jan Vokes (Toni Collette) tenyésztette ki, akinek alig volt pénze, tapasztalata pedig semmi, mégis meggyőzte szomszédait, hogy kevéske pénzükkel szálljanak be Dream felnevelésébe és versenyeztetésébe. Ahogyan Dream egyre sikeresebb lesz, az emberek befektetése megtérül, és a ló a küszködő közösség reménysugarává válik.

Tovább

34

Ride Like a Girl
(2019.09.26) 7 / 0

Dráma /

Tovább

35

Városi cowboy
(2020.09.13) 6 / 0

Dráma / Western /

Cole igencsak zűrös életet él, városi tiniként pedig meggyűlik a baja a felnőttek világával és persze a hatóságokkal. A nyarat Észak-Philadelphiában tölti édesapjával, akitől egy ideje elhidegültek egymástól. A fiú egy különös közösségben találja magát, amely igazi városi cowboyokból áll, így a srácnak rövidesen választania kell régi és új élete között.

Tovább

36

A derbi sztárja
(1978.01.01) 5 / 0

Dráma / Családi /

Llyod Bourdelle amolyan örök vesztes. A férfinak három fia van: Buddy, Randy és Casey. Llyod versenylovakkal foglalkozik, abból tartja el magát és a gyerekeit. A legjobban a legkisebb fiáról elnevezett állatot szereti, a két éves csikó remek adottságokkal rendelkezik, mondhatni győzelemre született. Lloyd szeretné a lovat benevezni és felkészíteni a legnagyobb versenyre, melynek megnyerése megoldaná a gondjaikat. Szerencsére szövetségesre talál a csinos és gazdag Sarah Blue személyében.

Tovább

37

A lovas lány
(2020.01.27) 4 / 1

Dráma /

A kézművességet, a lovakat és a természetfeletti krimiket kedvelő bájos csodabogár azon kapja magát, hogy álmai egyre valóságosabbak és lassan beszivárognak az életébe.

Tovább

38

Bocs, hogy zavarom
(2018.07.06) 3 / 1

Fantasy / Sci-fi / Vígjáték /

Egy afroamerikai telemarketinges hatalmas sikereket ér el, miután rájön arra, hogyan is lehet beszélni angolszász akcentussal.

Tovább

39

Kincsem
(2017.03.16) 2 / 0

Dráma / Kaland / Romantikus / Történelmi /

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Tovább

40

Lean on Pete
(2018.04.06) 1 / 0

Dráma / Kaland /

Egy fiatal tinédzser nyári munkát kap egy ranch-on, ahol lovas edzőként fog dolgozni. Munkája során összebarátkozik egy kiörgedett versenylóval, aki a Lean on Pete névre hallgat.

Tovább