×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Leszbikus filmek

Sok minden megváltozott azóta, hogy 1931-ben bemutatták a világ legelső leszbikus filmjét, a Madchen in Uniformot. Az ilyen filmek műfaja a 20. század végén éledt fel igazán, de ezek az alkotások leginkább burkoltan mutatták be az LMBTQ világát. 2022-ben már olyan szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy rengeteg jobbnál jobb leszbikus film és műsor elérhető számunkra és már nem hagyják le azokat a szereplőket a képernyőről, akik csak az életüket élik, ám biszexuálisok vagy leszbikusok. Másrészről pedig egyre több és különlegesebb (például queer) rendezők viszik vászonra a gondolataikat a témával kapcsolatosan. A történetszálak változatosabbak, mint valaha, és mintha tudnának, hogy mire is van igazán szükségünk: nem csak a "milyen leszbikusnak lenni" történetre. Persze a leszbikus romantikus filmek és kortárs drámák főleg aranyosak, de az igényeink már a thrillerek, az akciók és a horrorok műfaját súrolják. Akár azért jársz ma itt, mert valaki megkérdezte tőled, hogy milyen leszbikus filmet ajánlanál neki, vagy akár téged érdekel a műfaj, maradj nyugodtan! Egy olyan listát állítottunk össze, amely minden igényt kielégít! Szavazz és ajánlj filmeket!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

40 elem a listán
6.43 átlagos értékelés
70 óra 09 perc összes futási idő
$300.27M összes bevétel
Leszbikus filmek
Leszbikus filmek

Leszbikus filmek lista elemei

1

Fontos vagy nekem
(2021.02.19) 44 / 0

Vígjáték / Bűnügyi / Thriller / Dráma /

Marla Grayson törvényes képviselőként tevékenykedik az állami apparátusban, azonban tisztességtelen és csak a haszonszerzésre irányuló módszereivel több idős embert forgat ki a teljes vagyonából. Ám hamarosan meggyűlik a baja legújabb áldozatával, akinek háttere sokkal szélesebb volumenű, és aki sokkal ravaszabb mint azt első ránézésre hitte volna.

Tovább

2

Karácsonyi meglepi
(2020.11.26) 41 / 1

Romantikus / Vígjáték /

Állítólag egy házasságban a lánykérés a legszebb pillanat. Feledhetetlen, felülmúlhatatlan emlék. Kivéve, ha minden rosszul sikerül. Abby (Kristen Stewart) nagyon készül. Mindent eltervez, mindent kigondol, és már a boldogság gondolatától is boldog: a nagy karácsonyi családi összejövetelen akarja megkérni a barátnője kezét. Csak egy a baj: amikor megérkezik Harper (Mackenzie Davis) karácsonyi családi partijába, kénytelen szembesülni vele, hogy a szerelme még nem árulta el a szüleinek, hogy egy lánnyal él. És amikor megismeri őket, azt is megérti, miért nem mert még beszélni nekik…

Tovább

3

The Prom - A végzős bál
(2020.12.02) 40 / 1

Romantikus / Vígjáték /

Dee Dee Allen és Barry Glickman a New York-i színpadok sztárjai, akiknek válságba kerül a pályafutásuk, miután a méregdrága Broadway bemutatójuk csúfos kudarcot vall. Mindeközben egy távoli kisvárosban a gimnazista Emma Nolannek nagy csalódást kell átélnie. Hiába támogatja ugyanis őt az iskola igazgatója, a szülői munkaközösség vezetője határozottan megtiltotta neki, hogy az iskolai bálra a barátnőjével érkezzen. A dologról tudomást szerez Barry és Dee Dee is, akik meglátják a lehetőséget Emma történetében, hogy újra régi fényükben tündököljenek. Két színésztársukkal, Trenttel és Angie-vel Indiana felé veszik az irányt, azonban öncélúságuk hamar lelepleződik. A négyes élete egy csapásra a feje tetejére áll, és új célt tűznek ki maguk elé: olyan estét szeretnének adni a fiatal lánynak, amire egész életében emlékezni fog.

Tovább

4

Ammonita
(2020.11.13) 40 / 1

Romantikus / Dráma /

Az 1840-es években Angliában a paleontológus, Mary Anning és egy fiatal nő, akit férje a lábadozása idejére a tengerparthoz küldött, intenzív kapcsolatot alakít ki. A társadalmi szféra és a személyiségük közötti szakadék ellenére Mary és Charlotte felfedezik, hogy mindegyikük felajánlhatja azt, amit a másik keresett: a felismerést, hogy nincsenek egyedül. Egy szenvedélyes és mindent elárasztó szerelmi kapcsolat veszi kezdetét, amely szembeszáll minden társadalmi normával, és visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettejük életének menetét.

Tovább

5

Ha tudnád
(2020.05.01) 39 / 1

Vígjáték / Romantikus / Dráma /

Az eszes, de csóró tini, elvállalja, hogy szerelmes levelet ír az iskolai futballjátékos nevében. Arra nem számít, hogy a fiú a barátja lesz, ő meg belezúg a szerelmébe.

Tovább

6

Eltitkolt szerelem
(2020.04.29) 37 / 0

Dokumentum /

Két nő évtizedeken keresztül titokban tartotta a szerelmét, de annak is megvannak a saját nehézségei, ha életük későbbi szakaszában fedik fel az érzelmeiket.

Tovább

7

Portré a lángoló fiatal lányról
(2019.06.17) 36 / 1

Dráma / Romantikus /

Héloïse-ról (Adèle Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne (Noémie Merlant) társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.

Tovább

8

Adèle élete – 1-2. fejezet
(2013.10.09) 34 / 0

Romantikus / Dráma /

Az Adéle élete 1-2. fejezet két lány szerelméről szól, pikáns, explicit testiséggel fűszerezve. A 15 éves középiskolás Adéle tanár szeretne lenni, ám élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor találkozik Emmával, egy közeli főiskola kékhajú diáklányával. A két lány szenvedélyes viszonyba kezd egymással. Abdellatif Kechiche az Adéle élete 1-2. fejezet első felében követi az eredeti képregény történetét, ám filmjébe szerzői társadalomkritikai gondolatait is beleszövi.

Tovább

9

Anne Amszterdamban
(2021.10.14) 34 / 0

Dráma / Romantikus /

Egy huszonéves leszbikus egyetemista Amszterdamban készül arra, hogy Montrealba költözzön, mindeközben próbálja társadalmi életét egyenesben tartani és önéletrajzát megírni.

Tovább

10

A rabbi meg a lánya
(2017.09.10) 34 / 1

Dráma / Romantikus /

Egy nő visszatér régi közösségébe, amely kitagadta őt pusztán azért, mert vonzódott gyerekkori barátjához. Amikor újra találkoznak, ismét feltámad köztük a szenvedély, ahogy felfedezik a hit és a szexualitás határait.

Tovább

11

A kedvenc
(2018.11.23) 32 / 1

Dráma / Vígjáték / Thriller /

A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Ettől függetlenül a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás virágzik. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi – Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett. Szárba szökkent barátsága a királynővel lehetőséget kínál számára, hogy megvalósítsa célját, és ebben se nő, se férfi, se politika, se nyúl nem gátolhatja meg.

Tovább

12

Her Smell
(2019.04.12) 30 / 0

Dráma / Zenei /

Tovább

13

Elveszed az eszem
(2008.06.01) 29 / 0

Dráma / Romantikus /

Shamim Sarif író-rendező előző évi fesztiválsiker "Láthatatlan világ" c. filmjének főszereplőivel forgatta ezt a szintén saját regényéből készült romantikus mozit. Egy tehetős jordániai család férjhez készül adni Londonban élő lányát, és csak remélik, hogy Tala ezúttal nem gondolja meg magát az esküvő előtt, mint ahogy azt már három korábbi férjjelölttel megtette. Az előkészületek közepette Tala jóbarátja, Ali bemutatja neki aktuális barátnőjét, a félénk indiai Leylát, akivel különbözőségük ellenére hamar megtalálják a közös hangot. A vonzalom kölcsönös, de a kibontakozó románcot az esküvő közeledte próba elé állítja. Most mutatkozik csak meg igazán, hogy kettejük közül ki is a bátor.

Tovább

14

A gyerekek jól vannak
(2010.07.09) 29 / 0

Vígjáték / Dráma /

A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni éppen betöltötte a tizennyolcat, és főiskolára készül, öccse megkéri egy nagy szívességre: derítse ki, ki kettejük biológiai apja. Paul, az életművész étterem-tulajdonos elsőre nagyon meglepődik, amikor kiderül, van két gyereke. Már az első találkozás elindít valamit, ám hamarosan váratlan fordulatok egész sorozatát hozza mindannyiuk életébe.

Tovább

15

A Köpönyegforgató
(2010.01.01) 29 / 0

Vígjáték / Dráma / Romantikus /

Greg és Molly, a huszonéves kisvárosi pár New Yorkba költöznek. Félelemmel vegyes izgatottsággal ismerkednek a nyüzsgő metropolisszal. Hamarosan összebarátkoznak Trippel és Chloéval. A páros megosztja lakását a mutatós, ám leszbikus Bridgettel, aki nem titkolja érdeklődését Molly iránt. Mollynak persze nincsenek tapasztalatai e téren, de mókásnak és érdekesnek találja a helyzetet. Összebarátkozik vele, sőt, kapcsolatuk idővel egyre jobban elmélyül. Greg értetlenkedve figyeli Molly változását, nem tudja, higgyen-e a nőnek, akit feleségül akar venni, vagy Mollynak kapcsolata van valaki mással.

Tovább

16

Egy szoknya, egy szoknya
(2005.05.16) 28 / 2

Dráma / Vígjáték / Romantikus /

Rachel és Heck, akik régi barátok és szerelmesek, végül összeházasodnak, Rachel az esküvőn összebarátkozik Luce-szal, a virágossal. A menyasszony először újdonsült férje barátjával, Cooperrel akarja összehozni a lányt, de csakhamar kiderül, hogy Luce lányokhoz vonzódik. Rachel, saját maga számára is zavarbaejtően, elkezd vonzódni a lányhoz. Döntenie kell, ki mellett találhatja meg a boldogságot: maradjon férjével, akit mellesleg családja is imád? Válassza a lányt, aki teljesen felforgatta életét és megkérdőjelezett mindent, amit addig a szerelemről gondolt?

Tovább

17

Csók, Jessica Stein
(2002.03.13) 27 / 0

Vígjáték /

Ha Bridget Jones a reménytelen párkereső szinglik mértékegysége, Jessica Steinnél (Jennifer Westfeldt) minimum két Bridget Jones-t mutatna a magánymérő. Mióta szakított egykori barátjával, Josh-sal, az érzelmi élete kész cs?dtömeg. Ráadásul Jessica sorsát túlbuzgó édesanyja sem könnyíti meg, hiszen minden zsidó ünnepet kihasznál arra, hogy összehozza lányát egy-egy "kiváló" jelölttel. Egy nap végül úgy érzi a lány, hogy a sors végre kedvében szeretne járni. Az újság partnerkereső rovatában rábukkan az Igazira. Ám hamarosan kiderül, hogy a hirdetést egy leszbikus nő adta fel. Jessica mégis úgy dönt, hogy találkozik az ismeretlen lánnyal. Elvégre a férfiaknál rosszabb nem lehet.

Tovább

18

Éretlenségi
(2019.05.24) 27 / 1

Vígjáték /

Amy és Molly legjobb barátnők és rém szorgalmas tanulók. Iskolaéveiket végiggürcölték a jó eredményekért, ennek köszönhetően biztatóbb jövő előtt állnak, mint folyton bulizó társaik. Ám a diplomaosztó előtti este a két elválaszthatatlan, rendszerezett életű lány egyszeriben rádöbben, hogy totálisan kimaradtak a szórakozásból. Hogy bepótoljanak négy évnyi nem-partizást egyetlen éjszaka alatt, őrült kalandra vállalkoznak, amihez nem lehet elég éretlennek lenni.

Tovább

19

Loving Annabelle
(2007.05.24) 24 / 0

Dráma / Romantikus /

Simone a Szent Teréz gimnázium megbecsült tanára, ahol egy békés és biztonságot életet él. Költészetre oktatja a lányokat, és barátjával az összeköltözést fontolgatják. Annabelle egy karizmatikus és lázadó szellemű, új diák. Az igazgató, félelmében, hogy Annabelle rossz hatással lesz a lányokra, megbízza Simone-t, hogy tartsa szemmel a lányt. Simone azonnal érzi, hogy az igazi gond nem Annabelle viselkedése, hanem a kettőjük közötti vonzalom lesz. Annabelle szenvedélye régen bezárt kapukat tár ki Simone-ban, és döntenie kell, végigjárja az utat, vagy nem lép ilyen ingoványos talajra.

Tovább

20

My Days of Mercy
(2018.03.31) 24 / 0

Romantikus / Dráma /

Tovább

21

A nő, akit szerettem
(2015.10.02) 23 / 0

Romantikus / Dráma /

A valós történetet feldolgozó amerikai filmben egy New Jersey-i autószerelő, Stacie Andree és rendőr barátnője, Laurel Hester azért küzdenek, hogy biztosítsák a nő nyugellátását, miután halálos betegséget diagnosztizálnak nála.

Tovább

22

A szobalány
(2016.06.01) 22 / 0

Thriller / Dráma / Romantikus /

A szobalány az 1930­as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

Tovább

23

Csókolj meg
(2011.07.29) 19 / 0

Romantikus / Dráma /

Amikor Mia és Frida találkoznak szüleik eljegyzési partiján, egyikük sem számít a köztük fellángoló elsöprő vonzalomra. Frida nyíltan vállalja melegségét, és együtt él barátnőjével, Mia pedig saját esküvőjét tervezi vőlegényével. Egy szüleik által kitervelt kirándulás során azonban Miát és Fridát olyan érzések kerítik hatalmukba, melyekhez hasonlót egyikük sem érzett még ezelőtt. De ahhoz, hogy Mia és Frida egymáséi lehessenek, meg kell harcolniuk családjaikkal és személyes korlátaikkal is.

Tovább

24

Princess Cyd
(2017.11.03) 19 / 1

Romantikus / Dráma /

Tovább

25

Carol
(2015.11.20) 18 / 0

Romantikus / Dráma /

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal, aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Később pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.

Tovább

26

Barátnők
(2018.09.26) 18 / 3

Dráma / Romantikus /

A jó kenyai lányok jó kenyai feleségek lesznek. Kena és Ziki azonban valami többet akar. Az apjaik politikai riválisok a helyi választásokon, de a lányok barátok lesznek, támogatják egymást, hogy megvalósítsák álmaikat a konzervatív társadalomban. A dolgok azonban komplikáltabbá válnak, amikor elkezdenek többet érezni egymás iránt. A hagyományos társadalmukban nemcsak elfogadhatatlan az ilyen kapcsolat, a törvény is szigorúan tiltja. Választaniuk kell a boldogság és a biztonság között.

Tovább

27

Wild Nights with Emily
(2018.03.11) 15 / 1

Történelmi / Vígjáték /

Tovább

28

Below Her Mouth
(2017.02.10) 15 / 1

Dráma / Romantikus /

Egy váratlan viszony gyorsan kezelhetetlenné válik, ugyanis a két nő közötti kapcsolat örökre megváltoztatja mindkettőjüket.

Tovább

29

Pariah
(2011.12.27) 12 / 0

Dráma /

Egy brooklyni tinédzser lánynak mindent - családot, barátokat,az egész életét - kockára kell tennie, hogy megtalálja és megélje igazi énjét...

Tovább

30

Mentsd meg a pom-pomlányt!
(2000.07.07) 12 / 0

Vígjáték / Romantikus /

Megan (N.L.) 17 éves, hétköznapi lány. Tagja a helyi pompom-csapatnak, egy jóképű focista fiú a kedvese, talán csupán annyiban más, hogy a szülei az átlagosnál vallásosabbnak nevelték. Azonban egyre több apró jel mutat arra, hogy hősnőnkkel mégsincs minden rendben - csak nőket ábrázoló poszterei vannak, nem szereti ha a fiúja megcsókolja és bámulja a többi lányt. Ennyi már elég is a szüleinek ahhoz, hogy elküldjék őt a Helyes Utak terápiás központba, ahol a homoszexuálisokat kigyógyítják ebből a "betegségből". A rikító rózsaszín és szembántóan kék új világban szembesül egy abszurd, már-már önkényuralminak nevezhető rendszerrel, melynek célja, hogy heterová tegyék őt és szerencsétlen társait/társnőit. A parodisztikus megoldásokkal operáló vígjáték, a "normális" világ karikatúráját tárja a néző elé

Tovább

31

The Watermelon Woman
(1996.02.07) 10 / 0

Dráma / Vígjáték / Romantikus /

Tovább

32

A sötétség útja - Mulholland Drive
(2001.06.06) 9 / 2

Thriller / Dráma / Rejtély /

Szép lány menekül sokkos állapotban az éjszakában egy baleset helyszínéről, a Los Angeles feletti hírhedt Mulholland Drive-on. Másnap reggelre elcsigázottan surran be egy elegáns lakásba. Megérkezik szerencsét próbálni Betty, a vidéki színésznő-jelölt, akinek nagynénje kiadta a lakást. Betty felfedezi az idegent, aki Ritának adja ki magát, de szívesen segít szorult helyzetén. Segít felgöngyölíteni a lány életének és a baleset előtti utolsó órák szálait. Rita és Betty számára rémálommá változik az idő minden szeglete: lehet, hogy ők nem egyszerűen azok, akinek eddig magukat hitték. A helyzet egyik kulcsa lehet Adam, a rendező, akinek a maffia nyomására kell női főszereplőt választania új filmjéhez. Ellentmondani életveszélyes...

Tovább

33

Go Fish
(1994.02.01) 8 / 0

Dráma / Romantikus /

Tovább

34

Mennyei teremtmények
(1994.09.12) 7 / 0

Dráma / Fantasy /

Pauline és Juliet egy új-zélandi kisvárosban, Christchurchben élnek. Az iskolában barátkoznak össze, annak ellenére, hogy társadalmi különbség is van köztük. Juliet angol és jól szituált, Pauline rosszul öltözött és szülei mindennapos gondjai lehúzzák nagyra törő álmait. Ketten együtt elhatározzák, hogy izgalmas regényeket írnak, de közben egyre mélyebbre merülnek a képzelet világába.

Tovább

35

High Art
(1998.06.12) 6 / 0

Dráma / Romantikus /

Tovább

36

A szerelem sivataga
(1985.10.01) 6 / 0

Dráma / Romantikus /

50-es évek, nevadai kisváros. Ide érkezik meg Vivian Bell professzor asszony, hogy a helyi válási törvényeket kihasználva gyors és fájdalommentes véget vessen kiürült házasságának. Egy farmon száll meg, és karót nyelve jár-kel a helyiek között. Mikor azonban megismerkedik házigazdája magabiztos, leszbikus lányával, Cayjel, eddigi önmagával összeegyeztethetetlen érzések kerítik hatalmukba...

Tovább

37

Egy éjszaka Rómában
(2010.05.07) 5 / 0

Dráma / Romantikus /

Egy hotelszoba Róma szívében. Két fiatal nő, akik Rómán átutazóban véletlenül találkoznak. A találkozás intim és szenvedélyes kalandra csábítja őket, mely mindkettejük testén és lelkén mély nyomot hagy. Lassan átengedik magukat az ismeretlennek, és új, megbabonázó szerelem hajnalára virradnak.

Tovább

38

Szerelmes lányok
(1995.06.16) 4 / 0

Vígjáték / Dráma / Romantikus /

Kalandos szerelmi történet két különböző társadalmi és gazdasági hátterű lány között.

Tovább

39

Kacsavaj
(2018.04.27) 2 / 0

Dráma / Romantikus / Vígjáték /

Két nő - miután csalódik a körülöttük lévő kapcsolatok és társkeresők hazugságaiban elhatározza, hogy együtt töltenek egy napot és megpróbálják felfedezni az intimitás új lehetőségeit.

Tovább

40

Aimée és Jaguár
(1999.02.11) 2 / 0

Dráma / Történelmi / Romantikus /

Tovább