×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Legjobb Poirot filmek

Hercule Poirot az egyik legnépszerűbb kitalált karakter a krimik rajongói és szerelmesei körében. A belga detektívet Agatha Christie brit írónő alkotta meg, és Christie egyik leghíresebb és leghosszabb ideig élő karaktere lett. 1920 és 1975 között 33 regényben, 2 színdarabban és több mint 50 novellában jelent meg. Shakespeare-hez és Sherlock-hoz hasonlóan Agatha Christie regényeinek feldolgozásaiból sincs hiány. A szórakoztatóipar pedig teljesítette a kívánalmakat - az elmúlt évszázadban több mint 50 Agatha Christie film készült. Így érthető, hogy mivel Hercule Poirot szerepelt Agatha Christie könyveinek többségében, a legtöbb adaptációnak is ő a tárgya. Aki nem ismeri Poirot karakterét, ő egy Angliában élő, középkorú belga férfi, aki egészen igényes megjelenésű, és akinek éles tehetségét a bűnügyek megoldásához nagyon sokan igénylik, mert őt tartják a világ legnagyobb és legjobb detektívjének. Íme, néhány figyelemre méltó film, amiket érdemes megnézni, akár megrögzött Agatha Christie-rajongó vagy, akár csak szeretnél belekóstolni az írónő műveibe, vagy csak egyszerűen szeretnél egy jó krimit megnézni.

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

18 elem a listán
5.89 átlagos értékelés
30 óra 23 perc összes futási idő
$592.80M összes bevétel

Legjobb Poirot filmek lista elemei

1

Gyilkosság az Orient expresszen
(2017.11.03) 19 / 0

Rejtély / Bűnügyi / Dráma /

Az Isztambulból Párizsba tartó luxusvonat utasai mindig különleges emberek. Amikor egyikük az éjszaka folyamán gyilkosság áldozata lesz, a zseniális belga nyomozó, Hercule Poirot ismét bebizonyítja, hogy a tökéletes emberismeret, a kőkemény logika és egy kis szeszélyesség minden titkon áthatol...

Tovább

2

Halál a Níluson
(2022.02.09) 18 / 0

Bűnügyi / Dráma / Rejtély / Thriller /

Hercule Poirot belga nyomozó egyiptomi vakációja egy elbűvölő folyami gőzhajó fedélzetén egy rettenetes gyilkosság felkutatásába csap át, amikor egy tökéletes pár idilli nászútja tragikusra fordul.

Tovább

3

Nyaraló gyilkosok
(1982.03.05) 17 / 0

Thriller / Bűnügyi / Rejtély / Dráma /

Ismét itt van Hercule Poirot mester, a kiváló képességű magándetektív, aki jelenleg éppen a dél-angliai Devon-szigetén kúráltatja magát. Az elegáns szállóban népes vendégsereg gyűlt össze. A nyaralók között ott van Kenneth Marshall és ifjú felesége, Arlena Stuart is. A békés idillt úgy tűnik semmi sem zavarja meg, ám ekkor váratlan dolog történik. A tengerparton rábukkannak Arlena Stuart holttestére. Megfojtották. Először úgy tűnik, hogy a gyilkosság indoka féltékenység, hiszen Arlena nyíltan flörtölt a szállóban. Ám hamarosan kiderül, hogy ennél sötétebb titkok rejlenek az ügy hátterében. Mindenki gyanús. Poirot nyomozni kezd...

Tovább

4

Agatha Christie: Halál a Níluson
(1978.09.29) 16 / 0

Rejtély /

Linnet Ridgeway, a fiatal amerikai milliomos örökösnő egy nílusi hajókiránduláson vesz részt. Egy napon titokzatos körülmények közt meggyilkolják. A híres detektív, Hercules Poirot véletlenül a helyszínen tartózkodik, és megpróbálja felgöngyölíteni a titokzatos bűntény szálait Race ezredes segítségével. A gyanúsítottak köre azonban rendkívül nagy. Minden utasnak van megfelelő indoka a gyilkosság elkövetésére: Jacqueline-nek, az áldozat barátnőjének, Messnernek, a svájci orvosnak, Lousie-nak, a szolgálónak vagy akár Salom Otterbournnek, a regényírónak. Szerencsére a detektív éles elméje és megérzései fokozatosan feltárják a bűntény kulisszatitkait.

Tovább

5

Gyilkosság az Orient expresszen
(1974.11.22) 15 / 0

Dráma / Thriller / Rejtély /

A legendás luxusvonat, az Orient expressz a sűrű havazás miatt elakad a hegyek között, ezért valószínűleg néhány napos kényszerpihenő vár az utasokra. De hamarosan megdöbbentő felfedezés történik: valaki az éj leple alatt az egyik hálófülkében több késszúrással kioltotta egy utas életét. Ám mindenkinek megdönthetetlen alibije van... S ekkor közbeszól a véletlen: a vonaton tartózkodik a híres-neves belga mesterdetektív, Hercule Poirot, aki szinte kizárólag logikai úton találja meg a kulcsot a megoldhatatlannak tűnő rejtélyre.

Tovább

6

A ferde ház
(2017.09.06) 14 / 0

Dráma / Rejtély / Bűnügyi /

Egy fiatal magánnyomozó, Charles Hayward érkezik a zűrzavaros Leonides család vidéki kúriájába, hogy egykori kedvese kérésének eleget téve kinyomozza a dúsgazdag családfő, Artistide halálának körülményeit – még mielőtt a Scotland Yard emberei elkezdenének nyüzsögni a helyszínen és lerántanák a leplet néhány sötét családi titokról. A hatalmas birtokon elterülő ferde házban a keserűség mérgező atmoszférája, a féltékenység és a harag uralkodik. Hayward a nagy múltú dinasztia három generációjával találja szembe magát, köztük olyan fondorlatos és erőskezű nőkkel, mint a színpadi színésznő Magda West, Artistide fiatal özvegye, Brenda és a család matriarchája, Lady Edith de Haviland.

Tovább

7

Meghívás egy gyilkos vacsorára
(1976.06.23) 13 / 0

Vígjáték / Bűnügyi / Rejtély / Thriller /

A világ leghíresebb detektívjei különös meghívót kapnak. Egy kísérteties kastély még kísértetiesebb tulajdonosa invitálta őket vacsorára. A gyertyafényes estén végre összeismerkedik Miss Marbles, Charlie Chan, Sam Spade és a többi legendás kopó. A vacsora nagyszerű, ám a házigazda egyetlen pillanatra sem mutatkozik. Csupán üzenteket és meglepetéseket küld maga helyett. Az idő múlásáva a meglepetések egyre veszélyesebbé válnak, a világ válogatott magándetektívjei pedig kutatni kezdenek. E kastély falai között valami olyasmi készül, melyhez foghatóval még ők sem találkoztak.

Tovább

8

Vacsora tizenhármasban
(1985.09.19) 12 / 0

Bűnügyi / Rejtély /

Jane Wilkinson híres színésznő és egyben a dúsgazdag Lord Edgware felesége. Egy estély alkalmával különös szívességre kéri a szintén ott tartózkodó Poirot-t. Megkéri a nyomozót, hogy beszélje rá férjét a válásra. Poirot, nem tudván ellenállni a bájos hölgy kérésének, teljesíti a számára kínos feladatot, ám legnagyobb meglepetésére a dolog könnyebben megy, mint gondolná: a lordnak semmi kifogása a válás ellen. Akkor hát miért volt szükség az egész színjátékra? Poirot örömmel viszi a hírt a szeszélyes Jane-nek, ám másnap Lord Edgware-t vérbe fagyva találják saját házában.

Tovább

9

The Alphabet Murders
(1965.12.26) 11 / 0

Vígjáték / Bűnügyi / Rejtély /

Tovább

10

A kristálytükör meghasadt
(1980.09.19) 10 / 0

Bűnügyi / Thriller / Rejtély /

Egy korábban sikeres, ámde idegösszeroppanása után lecsúszott és majdnem elfeledett színésznő végre újra főszerepet kap egy nagyszabású filmben. A forgatás nyitópartija azonban majdnem botrányba fullad, amikor a filmcsillag megtudja, hogy a másik főszerepet az egyik legnagyobb riválisa, egyben halálos ellensége kapta. Amikor pedig egy rajongója véletlenül beleiszik a poharába, majd holtan esik össze, mindenki azt gyanítja, hogy valaki a színésznő életére tör. A gyilkosság helyszínére érkezik Craddock felügyelő és a nagynénje, Miss Marple, aki azonnal felfigyel néhány felettébb gyanús körülményre és elkezdi felgöngyölíteni a szálakat.

Tovább

11

Gyilkosság, mondta a hölgy
(1961.09.26) 9 / 0

Vígjáték / Bűnügyi / Dráma / Rejtély /

Senki sem akarja elhinni, hogy a különös idős hölgy a mellékvágányon elhaladó vonaton észrevesz egy gyilkosságot. Természetesen Miss Marple-nak eszébe sem jut, hogy feladja a nyomozást, és saját maga veszi kezébe az esetet. Egy régi iskolában nevelkedett angol asszony minden képességével és 100 bűneset alapos áttanulmányozásának során kifejlesztett kombinációs képességével felfegyverkezve, addig nem nyugszik, míg nem talál egy olyan esetet, melyhez ez a gyilkosság hasonlít.

Tovább

12

Bűbájos gyilkosok
(1997.07.01) 8 / 0

Dráma / Rejtély / Thriller /

A kis angliai városka lakói régen suttognak a jó ideje bezárt Fakó Ló nevű fogadóról és titokzatos lakóiról, akik a mendemondák szerint különböző bűbájos ráolvasásokkal és egyéb boszorkányos dolgokkal foglalkoznak. Miután azonban több rejtélyes haláleset is történik a városban, sőt a helyi plébános is gyilkosság áldozatává válik, a rendőrség azt a Mark Easterbrook nevű fiatalembert gyanúsítja, akit az idős férfi mellett találtak. Vajon van-e összefüggés a kisváros gazdag, köztiszteletben álló polgárait tizedelő titokzatos betegségek és Borman atya meggyilkolása között? A rendőrség mellett önjelölt nyomozók is szeretnék kideríteni, mi is folyik a városban...

Tovább

13

Загадка Эндхауза
(1989.12.24) 7 / 0

Rejtély / Bűnügyi /

Tovább

14

Randevú a halállal
(1988.04.15) 6 / 0

Thriller / Bűnügyi / Rejtély / Dráma /

Hercule Poirot-t Szentföldre vezető utazása során fura társasággal sodorja össze a végzet. Mrs. Boynton gazdag férje halála után úgy dönt, hogy mostohagyermekeivel és saját lányával utazgatni fognak. A társaság azonban cseppet sem felszabadult... mintha mindenki az asszony halálában reménykedne...

Tovább

15

Murder by the Book
(1986.01.01) 5 / 0

Bűnügyi / Dráma / Rejtély / Thriller / TV film /

Tovább

16

Gyilkosság három felvonásban
(1986.10.01) 4 / 0

Bűnügyi / Dráma / Rejtély /

Hercule Poirot, a különc magánnyomozó emlékiratai megírására készül. Munkájához kellemes helyszínt keresve a festői Acapulcóba viszi az útja, ahol régi barátja, Hastings meghívja egy amerikai társaság partijára, melyet a híres hollywoodi színész villájában rendeznek. A kellemes parti légkörét azonban megzavarja egy rejtélyes haláleset: az egyik vendég, egy tiszteletes holtan esik össze. Nem sokkal az eset után az est egyik másik vendége, Dr. Strange összehívja ugyanezt a társaságot Los Angeles-i házában, mert egy fontos bejelentést kíván tenni. Ám még mielőtt elmondhatná, ő is meghal.

Tovább

17

Gloriett a hullának
(1986.01.08) 3 / 0

Bűnügyi / Thriller / Rejtély /

Hercule Poirot (Peter Ustinov) éppen Londonban tartózkodik, amikor felkeresi egy régi ismerőse, Ariadne Oliver. Ariadnét felkérték, hogy rendezzen meg egy gyilkossági játékot a Nasse House kúria kerti ünnepségén. A játékban a parti vendégei is szerepelnek Az írónő azonban úgy véli, hogy igazi gyilkosság van készülőben. A kijelölt áldozat Marlene, egy fiatal lány, aki folyton azt mesélgeti, hogy nagyapja halottat látott a környező erdőben. A játék megkezdése után Ariadne gyanúja rögtön beigazolódik, Marlenéből, valódi áldozat lesz, s hamarosan a lány nagyapja is holtan kerül elő.

Tovább

18

Lord Edgware Dies
(1934.08.01) 1 / 0

Bűnügyi / Thriller /

Tovább