×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Hamupipőke filmek

Volt egyszer a messzi földön egy különleges mese, amit egyszerűen nem tudtunk abbahagyni... Amióta a Grimm testvérek elmesélték nekünk a kis hamvas lány meséjét, azóta imádjuk. A Hamupipőke filmeknek persze hatalmas Panteonja van: színművek, musicalek, rádióműsorok, balettek és gyakorlatilag az adaptációknak csak a képzeletünk szab határt. Egy időtlen tündérmese, amelyet újra és újra, ezer módon el lehet mesélni, de sosem unjuk meg. A története mindenki számára ismerős, ám a fő oka, hogy még mindig szórakoztató számunkra, az a bájos szerelmi szál, ami ennek a középpontjában áll, és nem mindig ugyanabban a korban játszódik. Ám az inspiráló üzenete, amit magával hordoz általában változatlan: légy mindenkihez kedves, dolgozz keményen és ne add fel az álmaidat. Annak ellenére, hogy nem Hamupipőke a legelső Disney hercegnő, őt tartjuk a legikonikusabbnak. Szinte lehetetlen elképzelni egy Disney-királyi családot a szegényből lett hercegnő nélkül az élén. Összegyűjtöttük Neked az összes Hamupipőke film-adaptációt, ami csak elérhető, hogy kedvedre tudj válogatni és megtaláld a kedvenced!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

32 elem a listán
5.97 átlagos értékelés
49 óra 59 perc összes futási idő
$1.24B összes bevétel
Hamupipőke filmek
Hamupipőke filmek

Hamupipőke filmek lista elemei

1

Hamupipőke
(2015.03.12) 33 / 0

Romantikus / Fantasy / Családi / Dráma /

Ella kereskedő apja újból megnősül Ella édesanyjának halála után. A lány szeretettel fogadja új mostohaanyját és lányait. Azonban, amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: “légy bátor és kedves”. Ezért fogát összeszorítva tűri, hogy mostohaanyja és lányai lépten-nyomon kihasználják.

Tovább

2

Hamupipőke
(1950.02.22) 32 / 0

Családi / Fantasy / Animációs / Romantikus /

A szorgos és csodaszép Hamupipőke jobb életről és romantikus kalandokról álmodozik, de szegényke sajnos ki van szolgáltatva gonosz mostohaanyja és két irigy mostohatestvére kénye-kedvének. Három huncut kisegér és a Jótündér varázslata segítségével azonban Hamupipőke eljut a bálba, ahol találkozik álmai hercegével. A varázsige éjfélkor elveszti hatását, ezért Hamupipőkének sebtében el kell hagynia a kastélyt, hogy ki ne derüljön az igazság. Ám a nagy sietségben maga mögött hagyja egyik üvegcipőjét...

Tovább

3

Hamupipőke
(2021.09.03) 32 / 0

Fantasy / Romantikus / Vígjáték /

Hamupipőke klasszikus történetének modern musical változata egy szegény, de ambiciózus árváról, akire rátalál álmai hercege. A mindenki által jól ismert történetet soha korábban nem látott formában álmodta a mozivászonra a 3 Emmy-díjra jelölt Kay Cannon (Szűzőrség) olyan világsztárokkal a főbb szerepekben, mint a Hamupipőkét alakító többszörös Grammy-díjas és Billboard Music Awarddal kitüntetett Camilla Cabello, a 2 Golden Globe-díjra jelölt Pierce Brosnan vagy a 10 Emmy-díjjal elismert James Corden, aki producerként is felügyelte az adaptációt.

Tovább

4

Los Angeles-i tündérmese
(2004.07.10) 30 / 0

Vígjáték / Családi / Romantikus /

Még hogy Hamupipőke csak a mesében létezik? Cseréljük az üvegcipőt mobiltelefonra, a tökhintót sportkocsira, a mesebeli királyságot pedig Los Angeles külvárosára, és kiderül, hogy a hol volt, hol nem volt most épp itt van. Amikor nem a gonosz mostoháját és mostohanővéreit kell elviselnie, akkor Sam (Hilary Duff) egy étteremben takarít. Álmaiban a szép, szőke herceget várja, aki persze ott van az orra előtt. Vajon sikerül a modern Hamupipőkének észrevennie álmai lovagját és összeszednie a bátorságát?

Tovább

5

Hamupipőke-történet
(2008.09.16) 29 / 0

Vígjáték / Zenei /

A suli az egykori tanulója, az azóta ünnepelt tinisztárrá lett Joey Parker látogatását ünnepli. Ennek kapcsán táncos tehetségkutató versenyt szerveznek, melynek nyertese szerepelhet Joey legújabb videoklipjében. A reménykedők között van Mary is. Az álarcos bulin Mary véletlenül Joey-val kerül össze. A fiú meg akarja találni a lányt, aki a maszk mögött rejtőzött. Némi nehézség árán összejönnek, ám ezt rossz szemmel nézi Joey volt barátnője. Ármánykodásával sikerül elválasztani őket egymástól. Amikor Joey rájön, hogy mi történt, arra kéri Mary legjobb barátnőjét, beszélje rá a lányt, hogy induljon a tehetségkutató vetélkedőn.

Tovább

6

Hamupipőke 2 - Az álmok valóra válnak
(2002.02.23) 28 / 0

Családi / Animációs / Romantikus / Fantasy /

A boldogságtól ragyogó pár, Hamupipőke és a herceg hazatérnek nászútjukról palotájukba, ahol az egykoron lencsét válogató, mostoha körülmények között élő lánynak szokatlan szerepbe kell beletanulnia. El kell sajátítania minden csínját-bínját annak, hogyan viselkedik egy hercegnői fenség. A tündér dadus és a folyton rosszalkodó egérsereg hathatós segítsége mellett Hamupipőke rájön, egyetlen módja van megfelelni az elvárásoknak, mégpedig az, ha nem akar más lenni, mint amilyen. A varázslatos mesében az álmok ismét valóra válnak...

Tovább

7

Hamupipőke 3: Elvarázsolt múlt
(2007.02.06) 27 / 0

Animációs / Romantikus / Családi / Fantasy /

A Jó tündérnek köszönhető, hogy a kedves, szorgalmas és meseszép Hamupipőke elmehetett a hercegi bálba és szegény, cselédsorban élő, mostohaanyját és gonosz mostohanővéreit kiszolgáló lányból igazi hercegnő lett! A mese véget ért, a szerelmesek boldogan éltek, míg... ...míg fel nem bukkant a színen ismét a gonosz mostoha, aki ördögi tervet eszelt ki, hogy bosszút álljon Hamupipőkén! A mostoha egy olyan varázsigére lel, amely visszafordítja a Jó tündér összes jó cselekedetét. Visszatér a múlt, Hamupipőke újra szegény mostohalány, nincs többé szép ruha, hintó és nincsenek paripák, nincs tehát esélye Hamupipőkének arra, hogy megjelenjen az esti bálon. Elmúlt a varázslat, hogyan lesz ebből tündérmese? Mit tesz most Hamupipőke? A történet új része választ ad a kérdésekre.

Tovább

8

A Cinderella Story: Starstruck
(2021.06.29) 26 / 0

Romantikus / Vígjáték / Zenei /

Finley Tremaine, a vidéki lány arról álmodozik, hogy kitörhessen és sztár lehessen. Minderre pedig lehetősége is nyílik, amikor egy stáb érkezik, hogy filmet forgassanak.

Tovább

9

Modern Hamupipőke - Ha a cipő passzol
(2016.08.02) 24 / 0

Vígjáték / Családi / Fantasy / Zenei /

Hamupipőke történetének újabb, modern feldolgozása. A szomorú sorsú, örökbe fogadott Tessa (Sofia Carson) azt az álmot dédelgeti, hogy egy énekes tehetségkutató műsor győztese lesz. Persze mostohája (Jennifer Tilly) mindent megtesz, hogy ebben megakadályozza.

Tovább

10

Modern Hamupipőke: Karácsonyi kívánság
(2019.10.15) 23 / 0

Vígjáték / Zenei / Romantikus / Fantasy /

A feltörekvő énekes manóként dolgozik a karácsonyfavásáron, ahol csalárd mostohaanyja és gonosz mostohanővérei ellenére átéli a karácsonyi csodát.

Tovább

11

Egy új tündérmese: Volt egyszer egy dal
(2011.09.05) 22 / 0

Vígjáték / Családi / Romantikus /

A klasszikus Hamupipőke-történet egy zenés feldolgozásban születik újjá! Katie énekesnő szeretne lenni, ám gonosz mostohaanyja és mostohanővére lépten-nyomon akadályozzák. Amikor aztán Katie csodálatos hangjával a mostohatestvére arat diadalt, és a híres producer fia, Luke tévedésből Beverlybe szeret bele, Katie-nek meg kell tanulnia kiállni az álmaiért, hogy kiderülhessen: ő az igazi!

Tovább

12

Amerikai Hamupipőke
(2017.11.06) 21 / 0

Romantikus / Vígjáték / TV film /

Angie és Candace mostohatestvérek és mindketten apjuk rendezvényszervező cégénél dolgoznak. Amikor a helyi szépfiú Nikolaus álarcosbált rendez, Angie megy el testvére helyett és ott egymásba szeretnek, ám egyikük sem tudja, hogy ki rejtőzik a maszk mögött. A férfi mindent megtesz, hogy a bál után megtalálja a szeretett nőt és feleségül vegye, de Candace gonosz tervet eszel ki.

Tovább

13

Hamupipőke
(1997.11.02) 20 / 0

TV film / Családi / Fantasy / Zenei / Romantikus /

A klasszikus történet musical változata parádés szereposztással.

Tovább

14

Cinderella
(1977.05.01) 19 / 0

Vígjáték /

Tovább

15

Örökkön-örökké
(1998.07.31) 18 / 0

Dráma / Romantikus / Vígjáték /

Danielle a XVI. század szülötte, ám a többi lánnyal ellentétben varrogatás helyett könyveket olvas, és legalább olyan kitűnően vív, mint ahogy lovagol. Szokatlan szenvedélyei mellett ráadásul gyönyörű és talpraesett, aki nem várakozik balga módon a herceg segítségére. Éppen ellenkezőleg, ő siet a herceg segítségére és megmenti az életét. A régi történet számtalan új meglepetést és fordulatot tartogat: Danielle ugyan felölti a csodálatos üvegcipőt, találkozik Da Vincivel, de ez senkit ne tévesszen meg. Ez a Hamupipőke Zorrót is megszégyenítő ügyességgel, ravaszsággal és bátorsággal küzd az igazságért és kedveséért.

Tovább

16

Elátkozott Ella
(2004.04.09) 17 / 0

Családi / Fantasy / Vígjáték /

Születése napján Lucinda alaposan kitol Ellával. Csupa kedvességből elvarázsolja, ezért engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral.

Tovább

17

Cinderfella
(1960.12.18) 16 / 0

Vígjáték / Családi / Fantasy /

Tovább

18

The Glass Slipper
(1955.01.01) 15 / 0

Fantasy / Romantikus / Zenei /

Tovább

19

Papucs és rózsa
(1976.03.24) 14 / 0

Zenei / Kaland / Családi / Fantasy / Romantikus /

nincs

Tovább

20

CinderElmo
(1999.01.01) 13 / 0

Családi /

Tovább

21

DJ Hamupipőke
(2019.02.28) 12 / 0

Romantikus / Vígjáték /

A független, szerelemből kiábrándult tini DJ eldönti, hogy a saját útját járja; legalábbis addig, amíg a popvilág szívtiprója bele nem szeret a zenéjébe.

Tovább

22

Hamupipőke
(2006.08.17) 11 / 1

Dráma / Horror / Thriller / Rejtély /

Hyeon Su egy fiatal, gyönyörű, tizenéves lány, aki gyönyörű és fiatalos anyjával, Yoon Hee-vel él együtt. Hyeon Sunak mindene megvan, amire vágyik, hiszen anyja elismert plasztikai sebész, rengeteg kuncsafttal és jó bevétellel. Egy nap Hyeon Su barátnőjének plasztikai műtétje van, nagyon fél, és Hyeon Su biztatja. Ám végül kimegy, hogy segítsen az anyjának, akivel nagyon jó kapcsolata van. Ám mire elkezdődne az operáció, Hyeon Su barátnője reszket, mintha látott volna valamit, amit nem kellett volna. Lassan elkezdődnek a rémálmok, és kiderül. Yoon Hee titkol valamit, valami szörnyűt, aminek sosem szabadott volna kiderülnie. De vajon mit? És ki, vagy mi üldözi Hyeon Su-t és barátnőjét? Mi rejtőzik a pincében, amit az anyja sosem enged kinyitni?

Tovább

23

Vadregény
(2014.12.24) 10 / 0

Fantasy / Vígjáték /

A történet több ismert mese modernizált keveréke, amelyben számos szál fonódik össze a különféle szereplők kívánságai és kalandjai nyomán. Olyan mesehősök történetét eleveníti fel, mint Hamupipőke, Piroska, Babszem Jankó és Aranyhaj – mindezt egy pék és felesége élete foglalja keretbe. Hogy gyermekük lehessen, meg kell törniük a titokzatos boszorkány átkát, amihez kalandos útra indulnak a sötét titkokat rejtő, közeli erdőbe.

Tovább

24

Pop Rongyos
(2012.05.28) 9 / 0

TV film / Vígjáték / Dráma / Zenei /

Charlie egy tinisrác, aki takarítóként dolgozik, de minden vágya, hogy popsztár legyen. Az egyetlen probléma, hogy nem tud szabadulni szigorú mostohaapjától, ráadásul idegesítő mostohatesóitól is szenved. Kadee Worth pedig egy tinédzser popsztár, akinek dalai a slágerlista élén szerepelnek ugyan, de közben gúzsba köti őt a lemezkiadót vezető apja, aki lánya karrierjének menedzselése közben elfelejtett odafigyelni arra, hogy ő mit szeretne. Mikor Charlie gondnoki állást kap Kadee kiadójánál, kettejük között, akiket látszólag egy világ választ el egymástól, barátság szövödik. A kiadó észreveszi Charlie-t, és lehetőséget ad neki, hogy rögzítsen egy demó CD-t, valamint hogy fellépjen azon az álarcosbálon, ahol Kadee is ott lesz. Attól való félelmében, hogy mostohaapja rájön erre, Charlie maszkban lép fel mint a saját alteregója, Rags. Kadeet lenyűgözi az ismeretlen előadó szövege és érzelmessége,

Tovább

25

After the Ball
(2015.02.27) 8 / 0

Vígjáték /

Tovább

26

If the Shoe Fits
(1990.12.12) 7 / 0

Vígjáték / Romantikus / TV film /

Tovább

27

Modern Hamupipőke történet
(2010.04.26) 6 / 0

Fantasy / Dráma / Sci-Fi / Családi /

Elle Daniels szülei halála után nagybátyja lemezstúdiójában dolgozik asszisztensként. Miközben a "Szenzációs Csajok", a stúdió sztárjainak kívánságát teljesíti, aközben arról álmodik, hogy egyszer maga is énekes sztár lesz. A stúdió egyik régi felfedezettje, az azóta híressé vált sztár visszatér, és ezzel Elle-t a szerelem is megérinti. A "Szenzációs Csajok" azonban mindent elkövetnek, hogy Elle szakmai és szerelmi életét is tönkre tegyék.

Tovább

28

Cenerentola
(2011.10.30) 5 / 1

Családi / TV film / Fantasy / Romantikus /

Tovább

29

Vaskos hazugságok
(2010.06.07) 4 / 0

Vígjáték / TV film /

Nola Devin a Shine! magazinnál dolgozik szerkesztőként. Főnöke és kollegái gyakran gúnyt űznek a közönséges viselkedéséből és a molett alkatából. Próbálkozásai a munkahelyén és a magánéletében is rendre kudarccal végződnek, így hazugságokból felépít magának egy alteregót. Egy nap aztán belebotlik álmai férfijébe és szép lassan a korábban csak a képzeletében létező nő testet ölt benne.

Tovább

30

Bűbáj herceg és a nagy varázslat
(2018.03.26) 3 / 0

Animációs / Kaland / Vígjáték / Családi / Fantasy / Zenei /

Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.

Tovább

31

Fedőneve: Pipő
(2007.01.05) 2 / 0

Kaland / Animációs / Vígjáték / Családi / Fantasy /

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Meseország, ahol minden klappolt: Hamupipőke a bálban ropta, Piroska a kosárkáját markolta, Csipkerózsika meg készült a kiadós szunyára. Akár ide is biggyeszthetnénk, hogy "Itt a vége, fuss el véle!", igen ám, de Meseország nagy varázslója szabadságra megy, s két helyettesére, Munkra és Mambóra bízza a Jó és Rossz örök egyensúlyának betartását, a két ügyefogyott segéd pedig elkövet egy óriási bakit, aminek az lesz a vége, hogy Haumpipőke gonosz mostohája, Frieda átveszi az irányítást. Nem kisebb dolgot akar, mint meghódítani Meseországot, s átírni az összes sztori végét: győzzenek a rosszak! Hamupipőke (barátainak csak Pipő) ezt nem nézheti tétlenül, hisz hiába is várná, hogy a szép szőke herceg eljöjjön érte fehér lován, ha Friedának más tervei vannak. Felkerekedik hát és barátjával, Rickkel, valamint törpékből és tündérekből álló szokatlan kompániájával szembeszáll Friedával, hogy visszaállítsa az egyensúlyt a Rossz és Jó között.

Tovább

32

Poor Cinderella
(1934.08.03) 1 / 0

Animációs / Fantasy / Családi /

Tovább