×

Film ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

Anime filmek

Az anime mára az egyik legnépszerűbb filmes műfajjá nőtte ki magát, habár a mozik műsorán alig lehet ilyen fajta műveket találni. A filmeket főleg a streaming szolgáltatók és a televíziós műsorok kínálatában lehet elérni, de ott bőségesen. Az anime azonban egy általános kifejezés, ami nagyon változatos hangulatú és műfajú filmeket foglal magába. Érezhető benne a japán folklór hagyománya, a mítoszok és a korosztálytól független fantázia végtelensége. Ezek után nem meglepően tehát, hogy az anime filmek hazája Japán, ami otthont ad a világ egyik leghíresebb filmstúdiójának, a Studio Ghiblinek, ami a listánk alapját is képezi. Lényeges, hogy mind a felnőttekre és a gyerekekre is gondolnak a művek elkészítése során, amelyekben mindenki megtalálhatja és érezheti azok rejtett üzeneteinek a jelentését is. Akik szeretik a Disney és a Pixar klasszikus filmjeit, azoknak eljött az ideje, hogy az anime világába is belekóstoljanak. Garantáljuk, hogy az alábbi művek nem fognak csalódást okozni. Gondosan kiválogattuk a legjobb darabokat, amelyek mind elismertek és minőségiek. Találd meg a legújabb kedvenced!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy film a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

33 elem a listán
7.33 átlagos értékelés
58 óra 46 perc összes futási idő
$1.55B összes bevétel
Anime filmek
Anime filmek

Anime filmek lista elemei

1

Chihiro Szellemországban
(2001.07.20) 36 / 0

Animációs / Családi / Fantasy /

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog - épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagútra, amelynek másik végén szellemváros fogadja őket. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények, uralkodója pedig Yubaba, a gonosz boszorkány. Chihiro csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában.

Tovább

2

Totoro - A varázserdő titka
(1988.04.16) 35 / 0

Fantasy / Animációs / Családi /

Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költözik, egy csodálatos tájra, de nem csak a környék, hanem annak lakói is különlegesek; furcsa teremtmények, házi és erdei szellemek. Közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, akivel hamar összebarátkoznak hőseink.

Tovább

3

Szentjánosbogarak sírja
(1988.04.16) 33 / 0

Animációs / Dráma / Háborús /

A film egy fiatal testvérpár szívszorító sorsát követi végig a második világháború sújtotta Japánban. Szeita és alig négyéves kishúga, Szecukó apja egy hadihajón szolgál, amikor anyjuk életét veszti bombázás okozta tűzvészben. A két árva egyik nagynénjükhez kerül, ám hamarosan kiderül, hogy a háborúban elszegényedett, bizalmatlanná vált társadalomban csak magukra számíthatnak, és kénytelenek egyedül szembenézni a háború poklával. A fenyegető éhség és a bombázók árnyékában csak a szentjánosbogarak halvány fénye képes a reményt életben tartani. A Szentjánosbogarak sírja minden idők egyik legmegrázóbb háborús filmje a Ghibli stúdió Chihiro Szellemországban, A vándorló palota alkotóitól, ami az animáció páratlan erejével képes a gyermeki ártatlanságot és akaratot szembeállítani a világégés borzalmaival és a társadalom közönyével.

Tovább

4

A vadon hercegnője
(1997.07.12) 33 / 1

Kaland / Fantasy / Animációs /

Honshu szigete, a kaotikus, forrongó Muromachi-korszak vége felé, a XV. században: Ashitaka, az évszázadok óta száműzetésben élő dicsőséges Enishi-nemzetség utolsó sarja békésen él népével egy hegyi faluban. Egy nap dühöngő, megsebzett szörnyeteg támad alattvalóira, aki az ifjú herceg halálos lövése után átkot bocsát gyilkosára. Ashitaka útnak idul, hogy megoldja a fenevad rejtélyét és megszabaduljon a végzetes átoktól: hamarosan egy pusztító háború közepén találja magát, egyik oldalon az erdőségeket irtó vaskohász közösséggel, a másikon pedig az otthonukat védő Állat-démonokkal, akiket a szépséges San hercegnő vezet.

Tovább

5

Kiki - A boszorkányfutár
(1989.07.29) 31 / 0

Animációs / Családi / Fantasy / Kaland /

A történet egy kis boszorkányról, Kikiről szól. Mivel 13 éves lett, hagyomány szerint önálló életet kell kezdenie, felül hát anyjától kapott seprűjére, viszi Jiji nevű fekete macskáját, és elindul egy olyan várost keresni, ahol még nem él másik boszorkány. Talál is egy tengerparti nagyvárost, ahol új életet kezdhet. Mivel pedig máshoz nem ért, csak a seprűn repüléshez, úgy dönt ezzel fog foglalkozni, megnyitja saját repülő kézbesítő-szolgálatát...

Tovább

6

Tokiói keresztapák
(2003.12.29) 30 / 0

Animációs / Dráma / Vígjáték /

Tokióban, karácsony este három hajléktalan élete örökre megváltozik. A szemétben guberálva egy lánycsecsemőt találnak. Elhatározzák, hogy megtartják a csöppséget, és a lehetetlen körülményeik ellenére megpróbálják felnevelni. Azonban hamar be kell látniuk, nem képesek arra, amit vállaltak. Az újév közeledtével úgy döntenek, hogy a kicsinél talált fényképet segítségével megkeresik Kyoko szüleit. A fordulatos nyomozás során számtalan kalandba keveredve feltárul Gin, Hana és Miyuki elátkozott múltja, és a különleges hangulatú Tokió modern labirintusában a reményteli jövőre is rátalálnak.

Tovább

7

Vissza a gyerekkorba
(1991.07.20) 28 / 0

Animációs / Dráma / Romantikus /

Taeko Tokióban él, egy cégnek ír könyvismertetőket. Egy nap úgy dönt, szabadságot vesz ki és leutazik vidékre a sógorához. Örül, hogy végre kiszabadulhat a város nyüzsgéséből és élvezheti a vidék szépségét. A vonatút közben feltörnek benne gyerekkora elfeledett emlékei. Érzi, hogy a mostani élete így nincs rendben, s mikor az utolsó nap megkérdezik tőle, miért nem változtat az életén, rájön, hogy a boldogságához vezető út bejáratánál áll.

Tovább

8

Porco Rosso - A mesterpilóta
(1992.07.18) 28 / 1

Családi / Vígjáték / Animációs / Kaland /

Az első világháború után az Adria felett nyüzsögtek a légikalózok, akik a védtelen utasszállító hajókat fosztogatták. A kalózok hírhedt ellensége Porco Rosso, aki valaha ember volt: az olasz légierő kitűnő pilótája. Egy légicsata egyedüli túlélőjeként végignézte társai tragikus

Tovább

9

A szavak kertje
(2013.05.31) 27 / 0

Animációs / Dráma / Romantikus /

Főszereplőnk, Takao Akizuki megkezdi felső gimnazista éveit. A kinézetre talán átlagosnak tűnő fiú nagy álmokat dédelget magában... mégpedig azt, hogy cipész lesz. Amire már most elkezdte a felkészülést és a lázas gyakorlást. Azonban van ennél egy nagyobb titka is... ami az esős napokhoz kapcsolódik. Takao ugyanis ilyenkor nem az iskolába veszi az irányt, hanem egy parkba, ahol nincs egyedül. Feltűnik ugyanis egy titokzatos nő, aki már korán reggel sört iszogat csokival, és mellesleg szintén törzshelyének tekinti a parkot, természetesen csak esős napokon. Mondanom sem kell, hogy a furcsa párosunk ezután egyre többet találkozik és mindig egy picikével közelebb kerülnek egymáshoz. Amíg végül az esős évszak végeztél ez meg nem szűnik és mindenre fény derül a szép és titokzatos nőről, aki teljesen magával ragadta tizenöt éves főszereplőnket.

Tovább

10

Pom Poko - A tanukik birodalma
(1994.07.16) 24 / 0

Kaland / Animációs / Fantasy /

Japánban sok legenda él a mosómedvékről. Ebben a történetben görbe tükröt tartanak az emberiség romlott életmódjáról, önzéséről. A Pom Poko kor előtt a nagy építkezések felemésztik az erdőket. A mosómedvék a megmaradt területek feletti uralomért egy utolsó, mindent eldöntő háborúra készülnek egymás ellen. A harc közben azonban rádöbbennek, hogy a még megmaradt terület is épp csak elegendő mindannyiuk számukra, ezért összefognak.

Tovább

11

A vándorló palota
(2004.09.09) 24 / 0

Fantasy / Animációs / Kaland /

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howllal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az irigy Puszta boszorkánya rettenetes átokkal sújtva Sophiet: 90 éves öregasszonnyá változtatja őt. A lány teljesen összetörve a pusztákba menekül, mígnem véletlenül Howl vándorló palotájára bukkan. Kilétét eltitkolva felveteti magát takarítónőnek a palotába. A rejtélyes és energikus hölgy rövidesen élettel tölti meg az ódon kastély szobáit, melyben csak Markl, a varázsló pelyhes szakállú tanítványa, és a házat kormányzó tűzdémon, Calcifer lakik. Ez az a hely, ahol Sophie végre kibontakoztathatja tehetségét, és különleges csodákra lesz képes. Közös történetük Howllal talán még csak most kezdődik.

Tovább

12

Páncélba zárt szellem
(1995.11.18) 23 / 0

Akció / Animációs / Sci-fi /

A nem is olyan távoli jövőben az egyesült hálózatok a csillagokig nyúlnak. Elektronok cikáznak keresztül-kasul a világegyetemben. A fejlett technika azonban nem törölte el végleg a nemzetek közötti különbségeket.

Tovább

13

Laputa - Az égi palota
(1986.08.02) 23 / 0

Kaland / Fantasy / Animációs / Akció / Családi / Romantikus /

Pazu, az árva és Sheeta, az égből pottyant lány fel akarják kutatni a mesés repülő civilizációt, de a gonosz, pénzéhes ügynök, Muska a nyomukba ered, így kénytelenek lesznek megmenteni.

Tovább

14

A tizenhetedik nyár a városban
(2021.07.22) 21 / 0

Animációs / Romantikus / Dráma /

Romantikus történet két rendkívül zárkózott fiatal találkozásáról.

Tovább

15

Fent, a Pipacs-dombon
(2011.07.16) 21 / 0

Animációs / Dráma /

1963 Japánban kétféle szemlélet uralkodott, amiket a második világháború elvesztése határozott meg döntően. A társadalom egy része elfelejtve a tradíciókat, a demokrácia és Nyugat bűvöletében szorgalmazta a modernizációt, míg mások a nemzeti összetartás, az emlékezés jegyében kívánták feleleveníteni az ősi értékeket. E később diákmozgalmakkal is teli időszakban (1968-ban a tokiói egyetemen futótűzként terjednek az összecsapásokkal járó megmozdulások) ismerjük meg történetünk főhősnőjét, Matsuzaki Umit (Nagasawa Masami). A fiatal lány évekkel ezelőtt veszítette el az édesapját, édesanyja pedig az Egyesült Államokba utazott. A teljes család után vágyakozó Umi dolgos háziasszonyként látja el ugyan az otthonában adódó teendőket: főz, mos, takarít, gondját viseli a húgának. Napi feladatait azonban egy furcsa rituáléval indítja: minden reggel zászlójelzésekkel küld üzenetet a tengerre, várva, hogy rég eltűnt édesapja hazatérjen.

Tovább

16
17

Millennium Actress
(2002.09.14) 17 / 0

Animációs / Dráma / Romantikus /

Egy régi filmstúdió bezárása után egy riporter lenyomozza annak egykori legnagyobb sztárját, a 30 éve visszahúzódó életet élő színésznőt, Chiyoko Fujiwarát. A nő mesélni kezd életéről és karrierjéről - mindkettőnek egy rég elveszett, és most a riporter által hozzá visszajuttatott kulcs áll a középpontjában, amit még lánykorában kapott egy menekülő forradalmártól. Chiyoko ezután lett színésznő, azzal az egyetlen motivációval, hogy könnyebben találhassa meg a férfit, akibe beleszeretett. Szerepei és életének valódi eseményei összemosódnak a rendhagyó, kalandos, évtizedeken átívelő szerelmi történetben, amelyben gondolatban a riporter és operatőre is elkísérik őt.

Tovább

18
19

Cowboy Bebop: A film
(2001.09.01) 15 / 0

Akció / Animációs / Sci-fi /

A Marson járunk 2071-ben, néhány nappal Halloween előttt. Az 1-es autópályán militáns bűnözők felrobbantanak egy halálos vírust szállító kamiont. A kiszabadult kórokozó százakat öl meg. Egy még nagyobb és pusztítóbb biokémiai támadástól tartva csillagászati összegű vérdíjat tűznek ki az elkövetők fejére. Ez kapóra jön hőseinknek, hiszen Spike és csapata éppen nagyon unatkozik, és éppen nagyon le van gatyásodva. Így hát a Bebop űrhajó legénysége a fanatikus tömegpusztítók nyomába ered, hogy megmentsék a világot - persze nem ingyen.

Tovább

20

Kokoro ga sakebitagatterunda
(2015.09.19) 14 / 0

Animációs / Dráma / Zenés / Romantikus /

Jun valaha boldog kislány volt,míg a családja bizonyos okok folytán szét nem hullott. Egy nap megjelent előtte egy tojás alakú tündér,aki elvette Jun beszédképességét,hogy a lány senki másnak ne okozhasson fájdalmat. Azóta Jun magányos és visszahúzódó életet él,ennek ellenére az osztály őt választja meg az iskola és annak környezete közötti társadalmi kapcsolatokat ápoló bizottság tagjának,ráadásul még a közelgő iskolai fesztiválon is neki kel eljátszania egy musical főszerepét.

Tovább

21

Penguin Highway
(2018.08.17) 14 / 0

Animációs / Kaland / Vígjáték / Fantasy /

A negyedikes kisfiú, Aoyama-kun nyomozásba kezd, mert szülővárosában hirtelen megmagyarázhatatlan módon pingvinek tűnnek fel. Mindez pedig kapcsolatban állhat a fogászati klinikán dolgozó fiatal lány különleges képességeivel.

Tovább

23

Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale
(2017.02.18) 12 / 0

Animációs / Akció / Kaland / Fantasy / Romantikus / Sci-fi /

A film cselekménye az animesorozat második évada után játszódik, amikor is a kiterjesztett valóságon alapuló eszközök kezdik kiszorítani a virtuális valóságon alapuló társaikat. Asuna és barátai – kezdetben Kirito kivételével – aktívan használják a technológiát és játszanak az Ordinal Scale (OS) nevű népszerű játékkal, mígnem elkezdenek megjelenni a játékban a Sword Art Online főellenségei.

Tovább

25

Koe no Katachi
(2016.09.17) 10 / 0

Animációs / Dráma /

Ishida Shouya egy javíthatatlan bajkeverő és igazi vezéregyénisége annak az általános iskolai osztálynak, ahová egy új diák érkezik a siket kislány, Nishimiya Shouko személyében. Hősünk számára kezdettől fogva ellenszenves a jegyzetfüzetén keresztül kommunikálni próbáló lány, amit csak tovább tetéz az, hogy Shouko fogyatékossága jókora terhet ró az egész osztályközösségre. Hamarosan egymást érik a Shouko-t megcélzó bántalmazások és megaláztatások, aminek persze Ishida lesz a fő mozgatórugója, egészen addig, míg a saját bőrén nem tapasztalja, milyen érzés kirekesztettnek lenni.

Tovább

26

Nyári háborúk
(2009.08.01) 9 / 0

Animációs /

Kenji Kioso tizenegyedik osztályos fiú, aki zseniálisan ért a matekhoz. A nyáriszünetben úgy dönt, hogy nyári munkát vállal. Naganóba utazik, ahol egy pillanat alatt Natsuki álvőlegényévé válik, mint kiderül, ez lesz az állása. Eközben egy matematikai egyenlet megoldásán dolgozva katasztrófát okoz: egy párhuzamos világ ütközik a mi világunkkal. Erre is megoldást kell találnia.

Tovább

27

Farkasgyermek
(2012.07.21) 8 / 0

Animációs / Családi / Dráma / Fantasy / Kaland /

Mamoru Hosoda a világ egyik legfigyelemreméltóbb animátora manapság. A régóta várt filmje, a Farkasgyermek fő témája a szülő-gyermek viszony. Egy anya és két gyermeke eposza ez. Hana, az anya egy 19 éves diáklány, aki mesébe illő szerelemre talál egy farkasember személyében. A szerelem beteljesül, és Hana két gyermeknek ad életet. Egy havas napon született a nővér: Yuki, vagyis Hó, míg az öcs, Ame, azaz Eső egy esős napon látott napvilágot. E két csecsemő nagy titkot rejt.

Tovább

28

Ponyo a tengerparti sziklán
(2008.07.19) 7 / 0

Animációs / Fantasy / Családi /

Sosuke, az 5 éves kisfiú különleges kapcsolata egy aranyhalhercegnővel, aki ember szeretne lenni.

Tovább

29

Nauszika - A szél harcosai
(1984.03.11) 6 / 0

Kaland / Animációs / Fantasy /

Ezer évvel az után, hogy a Hétnapos Tűz megsemmisítette szinte az egész bolygó emberi lakosságát, a Földnek csak kis részén maradtak túlélők. A rettegett erdő, Átokfölde elborított szinte mindent, gyilkos óriásrovarok nyüzsögnek benne, s gigantikus fái halálos méregspórákat termelnek. Az emberlakta terület zsugorodik, s a megmaradt városok öldöklő háborúkat vívnak. A Szél Völgyében, melynek hercegnője a fiatal és talpraesett Nauszika, még béke uralkodik...

Tovább

30

Macskák királysága
(2002.07.19) 6 / 0

Kaland / Fantasy / Animációs / Dráma / Családi /

Kedves történet a Macskakirályságba tévedt kislányról, aki egy varázslatos világban találja magát a mesés birodalom jegyeseként. A lányt Báró, a kandúr, Muta, a nagy fehér macska és Yuki, a cicakislány próbálja megmenteni a Macskakirálytól. Egyetlen lehetőséget a szabadulásra egy kis szobrocska jelentheti a kislány számára.

Tovább

32

Szél támad
(2013.07.20) 3 / 0

Dráma / Animációs / Háborús / Romantikus /

Az animációs film Jiro Horikoshi igaz történetét tárja elénk, akinek nevéhez a II. világháború idején számos japán vadászrepülőgép kifejlesztése fűződik, köztük a híres Mitsubishi A6M Zeroé. A nagysikerű film Golden Globe-díjat (Legjobb idegennyelvű film jelölés), illetve Oscar-díjat kapott (Legjobb animációs film jelölés) 2014-ben.

Tovább

33

Kaguja hercegnő története
(2013.11.23) 2 / 0

Animációs / Dráma / Fantasy /

A Kaguja hercegnő története egy japán népmesén alapul, amely egy lányról szól, aki egy bambuszszárból pattan elő, s a bambuszvágó öreg házaspár nevelt lánya lesz, akik felismerve égi mivoltát a földi lét lehető legjobbját próbálják biztosítani számára.

Tovább