×

Színész ajánlása a listára

Kezdje el begépelni a beküldeni kívánt film-sorozat-színész nevét és válasszon a listából.

A világ leghíresebb színésznői

A listánk a filmtörténet számos legnagyobb színésznőjét tartalmazza, de ami a legfontosabb, hogy nem csak filmsztárokra, hanem TV szereplőkre is összpontosít! Ezt változatosan soroljuk fel a klasszikus ikonoktól kezdve, egészen az újabb sztárokig, akiket minden műfajban, évtizedben és stílusban egyetemesen imádunk. Az eredmények nem meglepők, habár lehet, hogy most olyan színésznővel is találkozhatsz, akit eddig még nem ismertél, pedig bezsebelt már egy-két Oscart. Büszkék vagyunk Hollywoodra, hogy ilyen tehetséges és erős női karaktereket vonultat fel évről évre. Jelen színésznőknek a múltban és a közelmúltban nyújtott teljesítményét széles körben elismerték, még akkor is, ha egyéni filmjeiket vagy műveiket egyébként figyelmen kívül hagyták. Habár a leghíresebb színésznők rangsorolása megeshet, hogy szubjektív döntés, de mi visszatekintünk a történelembe (egészen 1929-ig, a legelső Oscar-Gáláig, ahol Janet Gaynor, a világ LEGELSŐ legjobb női főszereplő díját vihette haza), és azokat a nőket választottuk ki, akik mindenki másnál többször bebizonyították, hogy mit jelent a képernyőn való uralkodás. Szem előtt tartottuk a főbb díjakat, de figyelembe vettük a kritikusok véleményét és a hatótávukat is. Szavazz azokra a színésznőkre, akikről úgy gondolod, hogy a legtöbbet járultak hozzá az erős női karakterek jelenlétéhez és létrejöttéhez! A Te kedvenced rajta van a listán?

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.

Hiányzik egy színész a listáról? Ezt a listát te magad is alakíthatod, mert a lista létrehozója engedélyezte a listára való ajánlást. Regisztráció után bárki küldhet be a listára elemeket amiről értesítést kap a lista létrehozója, és ha jónak találja az ajánlatot elfogadhatja.


avatarPankó Evelin

35 elem a listán
A világ leghíresebb színésznői
A világ leghíresebb színésznői

A világ leghíresebb színésznői lista elemei

1

Sandra Bullock
59 / 0

Sandra Annette Bullock amerikai színésznő és producer 1964. július 26-án született. Színészként 1987-ben debütált, amikor Alan J. Levi felfigyelt rá és adott neki egy lehetőséget a Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman (1989) filmben, ahol egyből a főszerepet játszhatta. A forgatás miatt Bullock Los Angelesbe költözött. Az első komolyabb szerepe a Pusztító című filmben volt (1993), majd szerepelt a Féktelenül ​​(1994), az Aludj csak, én álmodom (1995), a The Net (1995), a Ha ölni kell (1996) és a Practitcal Magic (1998) című alkotásokban. Számos sikeres produkció részese volt az elkövetkező években, ilyen volt a Beépített szépség (2000), a Két hét múlva örökké (2002), a Crash (2004), a Ház a tónál (2006), A szív bajnokai (2009) és a Női szervek (2013). Oscar-díjat kapott a legjobb női főszereplő és Golden Globe-díjat a legjobb női epizódszereplő kategóriában A szív bajnokaiért, míg a Gravitáció (2013) kapcsán szintén esélyes volt az Akadémia aranyszobrára. A színésznő közreműködött a Minyonok megszületésénél is, s ő Hollywood egyik legjobban fizetett színésznője. A people magazin a "Legszebb nő"-nek nevezte 2015-ben. A színésznő alapítója a Fortis Filmsey produkciós vállalatnak, mely nem is egy olyan filmet jegyez, melyben ő is megfordult: Két hét múlva örökké, Beépített szépség 2., Ő a megoldás. Magánéletét tekintve nem túl szerencsés; számos futókapcsolat áll mögötte, de eddig még nem sikerült megállapodnia.

Sandra Bullock adatlapja Sandra Bullock összes filmje

2

Emma Watson
58 / 3

Emma Charlotte Duerre Watson angol színésznő. Első jelentős szerepét a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben kapta, melyben Hermione Grangert alakította. Ezután még hétszer bújt Hermione bőrébe, mellyel számos díjat is elnyert. A Harry Potter filmek után olyan filmekben játszott mint az Egy hét Marylinnel, Egy különc srác feljegyzései, Lopom a sztárom, Noé és a Kolónia. 2017-ben a Beauty and the Beast / Szépség és a szörnyetegben Belle-t alakítja.

Emma Watson adatlapja Emma Watson összes filmje

3

Scarlett Johansson
58 / 4

New Yorkban született 1984-ben, édesapja dán származású építész, édesanyja lengyel származású színésznő. Karrierjét gyerekszínészként kezdte, első komolyabb szerepe az 1998-as A suttogó volt. Ezt követte a Tétova tinédzserek, A férfi, aki ott sem volt, az Amerikai história és az Elveszett jelentés, amelyért BAFTA-díjat kapott. Nagy sikert aratott a Leány gyöngy fülbevalóval és A sziget című mozikban, ezután feltűnt a Fekete dália, A tökéletes trükk, a Vicky Cristina Barcelona, a Hitchcock és A másik Bolyen-lány című alkotásokban is. A Bosszúállók-sorozatban Fekete Özvegyet alakítja. 2008-ban zenei albumot jelentetett meg Anywhere I Lay My Head címmel.

Scarlett Johansson adatlapja Scarlett Johansson összes filmje

4

Anne Hathaway
55 / 2

Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek szerint nevelt Anne 15 éves koráig apáca szeretett volna lenni, ám miután megtudta, hogy bátyja meleg, letett erről a szándékáról, és inkább másik szenvedélye, a színjátszás és az éneklés felé fordult. A színésznő a Millburn High School falai között tanult, ahol számos iskolai színdarabban is fellépett, de tagja volt a kórusnak is. Később többek közt New Yorkban képezte tovább magát. 16 évesen kapta meg a Légy valódi! című, rövid életű sorozat egyik szerepét, a mozivásznon a 2001-es Meztelen mennyországgal (2001) debütált. Még ebben az évben láthattuk a Meg Cabot regénye alapján forgatott Neveletlen hercegnőben (2001), mely meghozta számára világhírnevet. A következő években Anne főleg családi filmekben szerepelt, melyeknek köszönhetően az amerikai média elsőszámú példaképnek állította be a színésznőt (Nicholas Nickleby – 2002, Elátkozott Ella – 2004, Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a kastélyban – 2004). A kétezres évek második felében egyre komolyabb szerepeket kapott, játszott az Oscar-díjas Túl a barátságon (2005) című filmben, és az Ámok (2005) című drámában is. Ezeket követően olyan produkciókban láthattuk, mint Az ördög Pradát visel (2006), a Jane Austen magánélete (2007), a Rachel esküvője (2008) és A 109. utas (2008). Utóbbiban nyújtott alakításáért első ízben jelölték Golden Globe-díjra. 2010-ben szerepet kapott a nagysikerű Disney produkcióban, az Alice Csodaországban (2010) című filmben, játszott a Valentin napban (2010), valamint főszerepben láthattuk az Egy napban is(2011). 2013-ban megkapta Macskanő szerepét a Christopher Nolan rendezésében bemutatott A sötét lovag: Felemelkedés (2013) című nagysikerű képregény adaptációban. Karrierjének csúcsára A nyomorultakban (2012) játszott alakításának köszönhetően ért fel, melyért közel 30 nívós szakmai díjat, köztük Golden Globe- és Oscar-díjat nyert el. A színésznő azóta is folyamatosan forgat, szinkronizál, és továbbra is játszik színpadokon. Legközelebb Christopher Nolan Csillagok között (2014) című filmjében láthatjuk viszont. Anne első házassága 2008-ban ért véget, miután férjét, Raffaello Follierit letartóztatták csalás miatt. Jelenleg Adam Shulman felesége, akivel 2012-ben keltek egybe.

Anne Hathaway adatlapja Anne Hathaway összes filmje

5

Jennifer Aniston
54 / 1

Jennifer Joanna Aniston (Los Angeles; 1969. február 11. –) amerikai színésznő, filmproducer és üzletasszony. John Aniston és Nancy Dow színészek gyermekeként első, stáblistán nem feltüntetett statisztaszerepe 1987-ben volt a Mac, a földönkívüli barát című sci-fi vígjátékban. Nagyobb szerepet elsőként az 1993-as Gyilkos kobold című horror-vígjátékban kapott. Az 1990-es évek elejétől karrierje beindult és Aniston Hollywood egyik legjobban fizetett színésznője lett. Nemzetközi hírnévre a Jóbarátok (1994–2004) című szituációs komédia Rachel Greenjeként tett szert. Alakítását Primetime Emmy-, Golden Globe- és Screen Actors Guild-díjakkal jutalmazták. Rachel népszerű popkulturális jelenséggé vált, az amerikai televíziózás történetének egyik legjobb női karaktereként tartják számon. A Jóbarátok után Aniston számos filmdrámában, vígjátékban és romantikus filmben főszerepelt. Bevételi szempontból legsikeresebb filmjei közt található A minden6ó (2003), a Szakíts, ha bírsz (2006), a Marley meg én (2008), a Kellékfeleség (2011), a Förtelmes főnökök (2011) és a Családi üzelmek (2013). A kritika elismerően nyilatkozott a Hivatali patkányok (1999), a Jóravaló feleség (2002), a Habostorta (2005), a Jóbarátnők (2006) és a Dumplin' – Így kerek az élet (2018) című filmjeiről. 2019-től az Apple TV+ csatorna The Morning Show című televíziós sorozatának producere és főszereplője, mellyel ismét Screen Actors Guild-díjat nyert. Aniston felkerült számos magazin világ legszebb nőit tartalmazó listájára. 2012-ben csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. Társalapítója a 2008-ban megalapított Echo Films nevű filmgyártó cégnek. Párkapcsolata és házassága Brad Pitt-tel, majd válásuk a bulvársajtó közkedvelt témája volt. Második házasságát Justin Theroux színésszel kötötte 2015-ben, de ez a kapcsolat is véget ért. A színésznő az 1990-ben forgatott Hogyan töltöttem a nyaram (How I spent my summer) című filmben debütált, majd a rövid életű Molloy című sorozatban szerepelt. Következő sorozata, a Ferris Bueller is hamar megbukott, mindössze négy epizód került adásba. Ezek után kisebb vendégszerepeket kapott olyan sorozatokban, mint a Quantum Leap (Quantum Leap - Az időutazó), a Herman's Head, vagy a Burke's Law (Burke törvénye). 1993-ban a Sunday Funnies (Mókás vasárnapok) című tévéshow-ban szerepelt, majd a Mark Jones által rendezett Leprechaun című horror-vígjátékában volt látható, mint Tory Reding. 1994-ben részt vett a Jóbarátok meghallgatásán. Eredetileg Monica Geller szerepére jelentkezett, de Rachel szerepéhez jobban tudott idomulni. A sorozat hatalmas siker lett, 10 évad készült belőle. A szereplők közül Jennifer lett a legnépszerűbb, frizuráját tömegek utánozták. Öt Emmy-díjra jelölték, és az utolsó két évadért egymillió dollárt kapott epizódonként, ezzel be is került a 2005-ös Guinness Rekordok Könyvébe. Mindemellett a sorozat készítői a mai napig egy nagyfilm elkészítésében reménykednek, és újra meg újra felmerül a folytatás lehetősége is.

Jennifer Aniston adatlapja Jennifer Aniston összes filmje

6

Margot Robbie
48 / 4

Margot Robbie ausztrál színésznő. Margot Elise Robbie 1990. július 2. Robbie karrierje független ausztrál filmekben való szerepekkel indult. Később beválogatták a Neighbours című ausztrál szappanoperába (2008-2011), amiért kétszer is jelölték Logie Award-díjra. Miután az Egyesült Államokba költözött, főszerepet játszott az ABC által gyártott rövid életű Pan Am (2011-2012) című drámasorozatban. 2013-ban szerepelt először széles vásznon, Richard Curtis Időről időre című romantikus vígjáték-drámájában, és ugyanebben az évben játszott főbb szerepet Martin Scorsese A Wall Street farkasa című életrajzi filmjében. 2015-ben főbb szerepet játszott a Focus – a látszat csal című vígjáték-drámában, szerepelt a második világháborús Suite Française című drámában és főszerepet játszott a Z, mint Zakariás című tudományos-fantasztikus filmben. Harley Quinnt alakítja az Öngyilkos osztag – Suicide Squad című szuperhős filmben. Jane Portert fogja játszani a Tarzan legendájában.

Margot Robbie adatlapja Margot Robbie összes filmje

7

Angelina Jolie
47 / 6

Angelina Jolie Pitt Los Angelesben született 1975. június 4-én. Amerikai színésznő, rendező, és a humanitárius. Eddigi legnagyobb díjai közé tartozik az Oscar-díj, a két Screen Actors Guild Awards-díj, és három Golden Globe-díj, így nem véletlenül vált Hollywood egyik legjobban fizetett színésznőjévé. Először csak videóklipekben szerepelt, majd filmes karrierbe kezdett a George Wallace című filmmel (1997), amiért Golden Globe és Emmy-díjra is jelölték. Ezt követően olyan filmekben játszott, mint az Észvesztő (2000) és a Vakrepülés (1999), amiért újabb Golden Globe díjat kapott. Ekkor házasodott össze Billy Bob Thortonnal. Az igazi áttörést azonban egy videojáték-adaptáció, a Lara Croft: Tomb Raider (2001) című film hozta meg számára, mely ugyan nem aratott sikert szakmai körökben, a mozipénztáraknál kimondottan jól szerepelt. A kambodzsai forgatás során vált elkötelezetté a humanitárius ügyek iránt, később így lett az ENSZ nagykövete. Jelenlegi férjével, Brad Pitt-tel való kapcsolata állítólag a Mr. és Mrs. Smith (2005) című kémfilm forgatásán kezdődött, Pitt mindenesetre még abban az évben elvált korábbi feleségétől, Jennifer Anistontól. Jolie rendezőként is bizonyított, először 2011-ben a bosnyák-szerb háborút feldolgozó A vér és méz földje című filmmel. Legutóbb a filmvásznon a Demóna (2014) című Disney-szuperprodukcióban láthattuk. Brad Pitt-el 2014-ben házasodtak össze, de házasságuk 2016-ban hivatalosan is véget ért.

Angelina Jolie adatlapja Angelina Jolie összes filmje

9

Natalie Portman
43 / 0

Natalie Portman, eredeti nevén Neta-Lee Hershlag (Jeruzsálem, 1981. június 9. –) Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznő. Gyermekszínészként kezdte karrierjét a 90-es években, az ezt megelőző években pedig táncolt és modellkedett. Első szerepét a Léon, a profi c. filmben kapta, melyben Jean Reno partnere volt, de az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja-trilógia hozta meg számára, melyben Padmé Amidala szenátort alakította. Natalie többször is hangoztatta, hogy "…szívesebben vagyok okos, mint híres", ezért a Csillagok háborúja filmek forgatásával egyidőben a Harvard pszichológia szakán tanult; 2003-ban végzett. 2001-ben Csehov A sirály c. darabjában szerepelt, többek között Meryl Streep, Kevin Kline, és Philip Seymour Hoffman oldalán. 2005-ben a Közelebb c. filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott.2011-ben a Fekete hattyú c. filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

Natalie Portman adatlapja Natalie Portman összes filmje

11

Emma Stone
39 / 3

Emily Jane Stone 1988. november 6-án született Scottsdale-ben, Arizonában. Felmenői révén svéd vér csörgedezik az ereiben, nevüket akkor változtatták Stone-ra, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Szüleivel és öccsével jó a viszonya – édesanyjával még közös tetoválása is van, amit akkor csináltattak, amikor Krista felépült a mellrákból. Emma a Xavier College Preparatoryba járt középiskolába, ám egy év után úgy döntött, Hollywoodba megy szerencsét próbálni, és erről sikeresen meggyőzte szüleit is. 2004-ben költöztek Los Angelesbe, ahol a tanulás mellett meghallgatásokra járt. Ebben az évben kapott szerepet egy VH1-on futó realityben, ami további tévés szerepléseket hozott számára, de a filmes áttörésre 2007-ig várnia kellett. Ekkor a Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007) című vígjátékban debütált a filmvásznon, amit több romantikus komédia követett, végül megkapta a Zombieland (2009) egyik szerepét, amivel a kritikusokat is meggyőzte. 2011-ben két vígjáték, a Barátság extrákkal (2011) és az Őrült, dilis, szerelem. (2011) mellett egy komolyabb szerepben is megmutathatta színészi kvalitásait: a Segítség (2011) című filmben a 60-as évekbeli feketék helyzetéről író fiatal nőt alakít. Az alkotás hatalmas siker lett, több szereplőt is Oscar-díjra jelöltek, és nagyszerű bevételt hozott alkotóinak. A következő évben eljátszotta A csodálatos Pókember (2013) női főszerepét későbbi párja, Andrew Garfield mellett, az ő szereplésükkel készült a folytatás, A csodálatos Pókember 2. (2014) is. Emma szívesen szinkronizál is, legutóbb Eepnek kölcsönözte a hangját a Croodék (2013) című animációs filmben. Párjával, Andrew Garfield-dal eleinte titkolták kapcsolatukat, de ma már nyíltan vállalják. New Yorkban élnek.

Emma Stone adatlapja Emma Stone összes filmje

12

Gal Gadot
39 / 3

Gal Gadot (1985. április 30. –) izraeli származású modell, színésznő. Ismert szerepei a Halálos iramban-sorozatban Gisele Yashar, és a legendás ógörög szuperhősnő, Wonder Woman. Édesanyja tanár, édesapja pedig mérnök. A családnak lengyel, osztrák, német, cseh és zsidó gyökerei vannak. Eredetileg biológiával szeretett volna foglalkozni, de később a jogi pálya érdekelte. Eközben modellkedéssel is foglalkozott, 18 éves korában megnyerte a Miss Israel szépségversenyt. Ezután húszévesen bevonult az izraeli hadseregbe, a kétéves kötelező katonai szolgálatára. Esélyes volt A Quantum csendje című James Bond-mozi női főszerepére is, de azt végül Olga Kurylenko szerezte meg. A Maxim magazin fotósorozata irányította rá először a figyelmet, azután a Bubot című modellkedéssel foglalkozó filmben kapott főszerepet. Nemzetközileg a Halálos Iramban-sorozat három filmje tette ismerté, ahol Gisele Yashar szerepében a Halálos iram, Halálos iramban: Ötödik sebesség, Halálos iramban 6. című részekben bukkant fel. Igazi hírnevet azonban a 2016-os Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című film szerzett neki, ahol a legendás ógörög szuperhősnő, Wonder Woman szerepébe bújhatott. Ezután készült el a karakter önálló filmje, majd ugyanőt alakítja Az Igazság Ligája című kalandfilmben is.

Gal Gadot adatlapja Gal Gadot összes filmje

13

Julia Roberts
37 / 2

Julia Roberts (született: Julie Fiona Roberts, Atlanta, Georgia, 1967. október 28.) Oscar-díjas amerikai színésznő. Gyermekkorában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Az 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.

Julia Roberts adatlapja Julia Roberts összes filmje

14

Keira Knightley
33 / 2

Keira Christina Knightley 1985. március 26-án született Teddingtonban, Middlesex-ban, Angliában. Szülei mindketten szakmabeliek: édesapja, Will Knightley, színész, édesanyja, Sharman Macdonald pedig színésznőből avanzsált forgatókönyvíróvá. Van egy bátyja, Caleb. Keira már fiatalon tudta, hogy színésznő szeretne lenni, de a szülei csak szigorú feltételek mellett egyeztek bele: a tanulási nehézségekkel küzdő lánynak kitűnő bizonyítványokat kellett produkálnia, hogy iskolai szünidőkben a színjátszással foglalkozhasson. Már fiatalon olyan filmekben kapott kisebb szerepeket, mint az Halálos kötődés (1995) vagy a Kincskeresők (1996). Pár évvel később eljátszhatta a Natalie Portman által alakított Amidala hű szolgálóját és barátnőjét, Sabét a Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999) című filmben. Ezt követően egyre nagyobb szerepeket kapott, és még ugyanebben az évben feltűnt az Oliver Twistben (1999), majd Romániában leforgatta Princess of Thieves (2001) című Disney-produkciót, amiben Robin Hood húgát alakította. A hírnév mellé egyre jelentősebb filmek is jöttek. Keira főszerepet kapott A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003) című kasszasikerben, de játszott a franchise több folytatásában is: A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006), A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007). Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Orlando Bloom és Johnny Depp. Keira olyan romantikus és történelmi filmekben tűnt fel, mint az Igazából szerelem (2003), a Vágy és vezeklés (2007), A szerelem határai (2008) és a Veszélyes vágy (2011), de megkapta a Jane Austen regényéből készült Büszkeség és balítélet (2005) női főszerepét is, valamit lehetősége volt eljátszani Anna Kareninát az Anna Karenina (2012) című adaptációban. Legutóbb a Jack Ryan: Árnyékügynök (2014), a Szerelemre hangszerelve (2014), a Későnérők (2014) és a Kódjátszma (2014) című filmekben szerepelt. Keira szenvedélyes West Ham-szurkoló, 2013. óta James Righton felesége.

Keira Knightley adatlapja Keira Knightley összes filmje

15

Kate Winslet
31 / 1

Kate Elizabeth Winslet angol színésznő és énekesnő 1975. október 5-én született. Berkshire-ben nevelkedett, ahol gyermekkorában drámát tanult. Karrierje a brit televízióban kezdődött 1991-ben az akkor debütált Mennyei teremtmények (1994) című filmben, mely első komolyabb szakmai sikereinek forrását jelentette. Ezt követően szerepelt az Értelem és érzelem (1995) című filmben is, de az igazi hírnevet az epikus románcot jelentő Titanic-ban (1997) nyújtott alakításával érte el, amely a legtöbb bevételt hozó film volt születésének idejében. Winslet szerepet játszott még az Iris (2001), az Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004), az Én, Pán Péter (2004), a Little Children (2006), A szabadság útjai (2008), és a Steve Jobs (2015) című filmekben is, melyek révén napjaink egyik legismertebb és legkedveltebb csillagai közé emelkedett. 2008-ban David Edelstein kritikus kijelentette, hogy Winslet "generációja legjobb angol nyelvű filmszínésznője". A színésznő elismeréseinek sorát gyarapította egy újabb Oscar-díj, melyet A felolvasó (2008) című film női főszerepéért kapott. Partnere Raplh Fiennes volt. Emmy-díjban részesült a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Mildred Pierce (2011) minisorozatban nyújtott alakításért. A színészkedés mellett Winslet már dokumentumfilmek és gyerekkönyvek narrátoraként is dolgozott. Miután elvált előző férjeitől, a filmrendező Jim Threapletontól és Sam Mendes-től, Winslet 2012-ben hozzáment az üzletember Ned Rocknrollhoz. Három kapcsolatából három gyermek született: Mia Honey, Joe Alfie Winslet Mendes, Bear Winslet.

Kate Winslet adatlapja Kate Winslet összes filmje

16

Emilia Clarke
29 / 0

Emilia Clarke Londonban született 1987. október 23-án. Vidéken, Berkshire-ben nevelkedett. Édesapja színházi hangmérnök, édesanyja üzletasszony. Van egy bátyja, aki politikatudományt tanul. Édesapja foglalkozásának köszönhetően Emilia már egész kiskorában megismerkedett a színház világával, ami hamar fel is keltette az érdeklődését. A színjátszás mellett más területek is vonzották, saját bevallása szerint építész, énekesnő vagy grafikus lenne, ha nem maradt volna meg a színészetnél. A 2000-es évek elején Emiliát felvették a St. Edward’s School-ba, ahol öt évig tanult és 2005-ben végzett. Tanulmányait a híres Drama Centre London-ban folytatta, ami Nagy-Britannia egyik legnevesebb színművészeti iskolája. A képzés során rengeteg iskolai darabban szerepelt, mint például a Hamlet, The Changeling, A Flea in Her Ear, Awake, The Government Inspector és a Pygmalion. 2009-ben diplomázott.

Emilia Clarke adatlapja Emilia Clarke összes filmje

17

Reese Witherspoon
25 / 1

Reese Witherspoon 1976. március 22-én született az egyesült államokbeli New Orleansban. Édesanyja, Mary Elizabeth nővér volt, később Ph.D fokozatot szerzett gyermekgyógyászati ápolóként, édesapja Dr. John Draper Witherspoon katonai sebész. Apja munkája miatt Reese életének első négy évét a németországi Wiesbadenben töltötte, majd visszaköltöztek az Államokba, és Nashville-ben telepedtek le. A színésznő már nagyon fiatalon bekerült a szórakoztatóiparba, első televíziós szerepét hat évesen egy virágreklámban kapta, majd modellként dolgozott. Tizenegy éves volt, amikor megnyerte a Ten-State Talent Fair című tehetségkutató műsort. Miután egy évig angol irodalmat hallgatott a Stanford Universityn, Witherspoon a színészet mellett döntött. A kritikailag is sikeres Holdember (1991) című filmben debütált a mozivásznon, alakítását a színész Roger Ebert is méltatta. Szintén ez évben Diane Keaton tévéfilmjében, a Vadvirágokben is láthattuk. 1996-ban a Rettegés című thrillerben Mark Wahlberg partnereként tűnt fel, azonban karrierjében az áttörést a kultikus Kegyetlen játékok (1999) hozta meg, melyben Ryan Phillippe oldalán kapott szerpet. Az Alexander Payne rendezésében készült Gimibosziban (1999) nyújtott alakításáért 23 évesen megkapta első Golden Globe-jelölését. A következő évben a nagysikerű Amerikai pszichóban (2000) mellékszerepben tűnt fel. Az utálatos szőke nő szerepét formálta meg hatásosan a Doktor Szösziben (2001), mely egyik legnépszerűbb filmje lett, és immár második alkalommal jelölték Golden Globe-díjra. A film folytatása 2003-ban Doktor szöszi 2. címmel került a mozikba. Következő sikereit a Johnny Cash életéről készült filmben, A nyughatatlanban (2005) aratta, melyhez hat hónapig tanult énekelni. Alakítását elsöprő kritikai siker övezte, a legjobb színésznő kategóriában elnyerte a BAFTA-, az Oscar- és a Golden Globe-díjat is. Ezt követően játszott a Vizet az elefántnak (2011) című romantikus drámában, majd egy komédiában, a Kémes hármasban (2012) is feltűnt. 2013-ban két függetlenfilmben is szerepet kapott, köztük Atom Egoyan Ördöglakat című alkotásában, és a Mudban Matthew McConaughey oldalán. 1999-től 2007-ig volt Ryan Phillippe felesége, akivel 21. születésnapján találkozott, 1999-ben pedig együtt dolgoztak a Kegyetlen játékok forgatásán. Két gyermekük született, Ava Elizabeth és Deacon. Házasságuk 2007-ben válással végződött, a színésznő 2011 márciusában ment újra férjhez Jim Toth tehetségkutató ügynökhöz.

Reese Witherspoon adatlapja Reese Witherspoon összes filmje

18

Mila Kunis
24 / 1

Milena Markovna "Mila" Kunis (ukránul Мiлена Марківна Кунiс, oroszul Милена Маркοвна Кунис; Csernyivci, Szovjetunió, 1983. augusztus 14. –) ukrán származású amerikai színésznő. Csernyivciben született az Ukrán SZSZK területén. 1991-ben családja az Egyesült Államokba emigrált, és Los Angelesben telepedett le. Kunis részt vett az iskolai színjátszókörben. A '90-es évek közepétől reklámokban, valamint kisebb televíziós és filmszerepekben jelent meg. A Kifutó a semmibe című, Angelina Jolie főszereplésével készült életrajzi filmben Jolie karakterének fiatalabb alakját játszotta. 1998-ban Kunis főszerepet kapott a Azok a 70-es évek - show című televíziós sorozatban. A meghallgatás idején 14 éves volt. Mivel a producerek 18 évnél húzták meg az alsó korhatárt, azt állította, hogy 18 éves lesz a születésnapján (nem mondva, hogy konkrétan melyiken). A sorozat sikert aratott, Kunis híressé vált Jackie Burkhart szerepével. Az Azok a 70-es évek - show 2006-ban ért véget. 2000-től Kunis adja Meg Griffin hangját a Family Guy című rajzfilmsorozatban. Eközben filmekben is megjelent, ezek közül a legjelentősebbek a Kihevered haver!, Kirsten Dunst főszereplésével, az Amerikai pszichó 2. és a Kusza kapcsolatok. Karrierje 2008-ban új lendületet vett. A Lepattintva című komédiában Rachel Jansen szerepét játszotta. A film pozitív kritikákat kapott és több mint 105 millió dollár bevételt hozott. Ugyanebben az évben a Max Payne című videojáték filmadaptációjában megkapta Mona Sax szerepét. 2009-ben a Kivonat című vígjátékban jelent meg Jason Bateman és Ben Affleck mellett. Szerepet kapott továbbá a Éli könyve című, 2010-es filmben, Denzel Washingtonnal együtt. Darren Aronofsky Fekete hattyú című filmjében egy balerinát játszott Natalie Portman mellett. Szerepéért Golden Globe-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában.2002 és 2010 között együtt élt Macaulay Culkin színésszel.

Mila Kunis adatlapja Mila Kunis összes filmje

19

Anna Kendrick
24 / 2

Anna Kendrick színésznő Portland városában született 1985. augusztus 9-én. Kezdő színészi tapasztalatait tíz évesen gyűjtötte be, mikor szülei győzködésére New Yorkba ment néhány meghallgatásra. Első nagyobb szerepét 12 évesen, 1998. augusztusában kapta: Dinah szerepét egy Broadway musicalben, a High Society-ben. Alakításáért Theatre World Award-, Drama Desk Award- és Tony Award-díjakra jelölték, így Anna lett a világon a második legfiatalabb színésznő, aki ennyi idősen ily sok elismerésben részesült. 2003-ban szerepet kapott a Camp című zenés vígjátékban, majd Fritzi Wagner megformálásáért Best Supporting Actress Chlotrudis Award és Best Debut Performance Independent Spirit Award jelölésben részesült. 2007-ben a Rocket Science című filmben játszotta Ginny Ryerson karakterét. Eért a filmjéért is jelölték: Best Supporting Actress (Independent Spirit Award 2007). Anna számára az igazi nagy áttörést Stephenie Meyer könyveinek filmes adaptációi, a Twilight-franchise hozta, melyben Jessica Stanley-ként tűnt fel. 2009-ben főszerepet kapott az Elswhere című filmben, majd lehetőséghez jutott a The Marc Pease Experience című produkcióban is, ahol többek között Ben Stiller és Jason Schwatzman mellett szerepelt. Jason Reitman filmjében, az Egek urában George Clooney főszereplőtársaként jelenik meg. A film szintén egy adaptáció: Walter Kirn 2001-es könyvének a feldolgozása. Az ezt követő években látható volt Joseph Gordon-Levitt pszichológusaként a Fifti-fifti (2011) című romantikus drámában, majd megkapta pályafutása egyik meghatározó szerepét A tökéletes hangban (2012). A színésznő énektudását is kamatoztathatta a film első és második részében is, de a franchise készülő harmadik epizódjában is ott lesz majd. Rövid felvillanások erejéig Jennifer Aniston partnere volt A boldogság bármi áron (2014) című drámában, majd a kissé furcsa bérgyilkos Tim Roth társa volt a Gyilkos Párosban 2015-ben. Utoljára a Ben Affleck főszereplésével készült A könyvelő című filmdrámában jeleskedett, melyet 2016-ban vetítettek a mozik.

Anna Kendrick adatlapja Anna Kendrick összes filmje

20

Rachel McAdams
24 / 2

Rachel Anne McAdams 1978. november 17-én született Londonban, a kanadai Ontarioban. 7 éves volt, mikor először érdeklődést mutatott a fellépés iránt, s míg szülei nem bátortalanították el, nem is kerestek számára ügynököt. 2001-től sor került televíziós debütálására az MTV Shotgun Love Dolls című filmjében, mint Beth Swanson. Kanadai filmes debütálására ugyanebben az évben került sor, a My Name Is Tanino című vígjátékban. Az olasz-kanadai koprodukciót Szicíliában forgatták, így került sor 22 éves korában élete első repülőgépes utazására. Később Genie-díjra jelölték Kanadában Wendy Crewson karakterének tinikori megformálásáért a Perfect Pie című drámában. 2002-ben Hollywoodban is debütált, mikor Rob Schneider és Anna Faris oldalán volt látható a Tökös csaj nevű vígjátékban. Rachel kitörő szerepét 2004-ben kapta meg, mikor Lindsay Lohan, Lacey Chabert és Amanda Seyfried oldalán szerepelt a Bajos Csajok című vígjátékban. A film 129 millió dollárt hozot világszerte, és két MTV Movie Awardot hozott Rachelnek. Ezután, szintén 2004-ben a szintén kanadai Ryan Gosling oldalán szerepelt a Szerelmünk lapjai című romantikus drámában, mely Nicholas Sparks azonos című regényén alapul. Rachel ezután Cillian Murphy mellett tűnt fel Wes Craven thrillerében, az Éjszakai járatban, amiben egy hotel fiatal menedzserét alakította. 2005 végén Rachel szerepelt a Kőkemény család című karácsonyi vígjátékban, méghozzá Sarah Jessica Parker, Diane Keaton és Paul Schneider oldalán. Ez a szerep lehetőséget biztosított neki arra, hogy a megszokott "nyilvánvaló" barátnő vagy feleség helyett ezúttal egy kócos és cinikus testvér bőrébe bújjon. 2009-ben Russel Crowe, Helen Mirren és Ben Affleck oldalán volt látható A dolgok állása című politikai thrillerben, amely az azonos nevű BBC drámasorozaton alapul. 2009-ben Eric Bana oldalán volt látható Az időutazó felesége című romantikus sci-fi drámában, amely Audrey Niffenegger azonos nevű bestseller-regényén alapul. 2009 végén Robert Downey Jr. és Jude Law mellett alakított főszerepet a Sherlock Holmes-ban. 2010-ben ismét Diane Keaton, valamint Harrison Ford oldalán volt látható, ezúttal az Ébredj velünk című Roger Michell-filmben, melyben egy televíziós producert alakít, aki megpróbálja feltornászni egy reggeli televíziós műsor nézettségét. 2011-ben szerepelt Woody Allen romantikus vígjáték-fantasy filmjében, az Éjfélkor Párizsban című filmben, méghozzá az Ünneprontók ünnepe-beli partnere, Owen Wilson, valamint Michael Sheen oldalán. 2012-ben Channing Tatum oldalán tűnt fel a Fogadom című romantikus drámában, ami igaz történeten alapul. 2013-ban Ben Affleck oldalán szerepelt Terrence Malick To the Wonder című romantikus drámájában. 2013 végén Domhnall Gleeson oldalán szerepelt az Időről időre című romantikus vígjáték-drámában. 2014 végén csillagot kapott a kanadai Hírességek Sétányán. 2015-ben visszatért a televíziózáshoz, és Ani Bezzerides nyomozóként tűnt fel az HBO A törvény nevében című sorozatának második évadában, méghozzá Ünneprontók ünnepe-beli kollégája, Vince Vaughn, valamint Colin Farrell és Taylor Kitsch oldalán. 2016-ban a kislány anyukájának hangja volt A kis herceg című animációs filmben, valamint Benedict Cumberbatch oldalán tűnt fel a Doctor Strange című Marvel szuperhős filmben.

Rachel McAdams adatlapja Rachel McAdams összes filmje

21

Emily Blunt
24 / 2

Emily 1983 február 23-án Roehamptonben, South West-en, Londonban született. Egy tanár anya és egy ügyvéd apa lányaként. A Ibstock Place Schoolban tanult, ami egy igen szigorú, koedukált magániskola. 8 éves korától dadogás gyötörte. 12 évesen megkérték, hogy játsszon el egy különleges hangú szereplõt, ez segített, ugyanis Emily dadogása elmúlt. 1999-tõl 2001-ig a Hurtwood House-i iskolába ment, ahol sportban, csellóban és éneklésben tûnt ki. A Hurtwood színháznál tanult színjátszást. Ken McReddie szerezte neki a szerepeket, õ vezette be a West End-be és a BBC-be, valamint több színpadi és tv műsorban szerepeltette, mint például Foyle-ban, War, Henry VIII, és birodalom. 2001-ben megjelent Gwen Cavendishként Judi Dench oldalán a Haymarket Theatrénál. Azért a szerepért nyerte az Evening Standardöt. 2002-ben Juliet-et játszotta a Romeó és Julietben a tekintélyes Chichester Festivalon. 2003-ban szerepelt a Boudica c. tv sorozatban, 2004-ben a My Summer of Love-ban, 2005-ben Bill Nighy-vel a Gideon's Daughter c. tv filmben, 2006-ban a Irresistible-ben - 2007-ben ezért Golden Globe Díjat kapott - Susan Sarandon és Sam Neil oldalán és Az Ördög Prádát visel c. filmben Meryl Strrep és Anne Hathaway oldalán. 2008-ban a Tiszta napfény-ben szerepelt. 2009-ben Az ifjú Viktória királynõ és a Wild Target-ben tûnt fel. 2010-ben a Farkasember c. moziban láthattuk. 2011 igen mozgalmas volt számára, ugyanis több filmben játszott (Sorsügynökség, The Muppets, Salmon fishing in the Yemen). 2012-ben az Ötéves jegyesség, Az Arthur Newman és a Looper című filmjei kerültek bemutatásra. Egyik 2014-es filmje az Edge of Tomorrow című scifi lesz, melyben Tom Cruise és Bill Paxton a partnerei. Másik 2014-es filmje szintén egy nagyszabású fantasy volt, melyben Johnny Depp, Anna Kendrick és Meryl Streep voltak színésztársai. 2015-ben a Sicaro című drámában szerepelt Benicio Del Toro és Josh Brolin mellett. 2016-ban a Vadász és a Jégkirálynőben játszott szerepet, majd a Mary Poppins remékjében kapta meg a címszerepet, melyet 2018-ban mutatnak be.

Emily Blunt adatlapja Emily Blunt összes filmje

22

Maggie Smith
23 / 1

Dame Margaret Natalie Smith (Ilford, Essex, Anglia, 1934. december 28. –), művésznevén Maggie Smith kétszeres Oscar-díjas, négyszeres Emmy-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas, valamint hétszeres BAFTA-díjas angol színésznő. Az 1950-es évektől kezdve mind színpadon, mind filmvásznon szép karriert futott be, több mint 60 filmben és 70 színdarabban szerepelt. Nagy-Britannia egyik legismertebb színésznője, II. Erzsébet királynő 1990-ben "dáma" (dame) kitüntetést adományozott neki a művészethez való hozzájárulásáért, 2014-ben pedig Companion of Honor kitüntetést a drámai alkotásokért.

Maggie Smith adatlapja Maggie Smith összes filmje

23

Amanda Seyfried
23 / 1

Amanda Michelle Seyfried 1985. december 3-án született Allentownban, Pennsylvania államban. Édesanyja pszichológus, édesapja gyógyszerész, nővére, Jennifer Seyfried, zenész. 11 éves korától modellkedik, rendszeresen szerepelt és énekelt iskolai darabokban, majd a hobbiból szakma lett, amikor 15 éves megkapta az As The World Turns egyik szerepét. A tévés sorozatok világából először a Bajos csajok (2004) című vígjáték Karenjeként lépett ki – a sikeres tinifilmben Lindsay Lohannel játszott együtt. Ezután ismét több sorozatban is feltűnt, köztük a Veronica Mars, a Doktor House, a Helyszínelők és a Különleges ügyosztály című szériákkal. A nagy sikerű, ABBA-számokat feldolgozó musical, a Mamma Mia! (2008) előtt szerepet kapott az Alpha Dog (2006) című filmben, mely után elárasztották romantikus filmek szerepeivel: a Kedves John (2010) és a Levelek Júliának (2010) című filmekben a női főszereplőt alakította. Amanda thrillerekben és horrorokban is megmutatta a tehetségét, játszott a Chloe - A kísértés iskolája (2009) és az Ördög bújt beléd (2009) című filmekben, de feltűnt scifiben is: a Lopott időben (2011) Justin Timberlake oldalán láthattuk. Ebben az évben eljátszotta A lány és a farkas (2011) Valerie-jét is. A következő évben szerepet kapott egy nagyszabású drámában, Victor Hugo klasszikusának legújabb feldolgozásában. A nyomorultak (2012) hatalmas siker lett mind a közönség, mind a szakma körében, Amanda mellett pedig többek között olyan színészek alakították a főbb szerepeket, mint Hugh Jackman, Anne Hathaway és Russel Crowe. Seyfried játszotta a Lovelace (2013) címszerepét – a film Linda Lovelace, a Mélytorokként elhíresült pornószínésznő életét dolgozta fel. Legutóbb Seth MacFarlane mozijában, a Hogyan rohanj a veszTEDbe című filmben láthattuk.

Amanda Seyfried adatlapja Amanda Seyfried összes filmje

24

Nicole Kidman
23 / 3

Nicole Kidman 1967. június 20.-án született Nicole Mary Kidman néven a Hawaii-szigeteken, Honoluluban. Apja Anthony Kidman, pszichológus, anyja Janelle Kidman, főnővér. Ausztráliában nevelkedett, és már tízéves kora óta drámatagozatos iskolába járt. Első komolyabb szerepét a BMX banditák (1983) című filmben kapta, majd négy évvel később a Vietnam (1987) című minisorozatban nyújtott alakításáért megkapta az Ausztrál Filmintézet díját. 1990-ben forgatta aMint a villám (1990) című filmet, ahol megismerkedett későbbi férjével, Tom Cruise-zal. A pár még ez év decemberében össze is házasodott. Hollywood imádta a Kidman-Cruise kapcsolatot, így 1992-ben újra együtt játszhattak a Túl az óperenciánban (1992), amely két ír bevándorló szerelméről szól. 1995-ben Bruce Wayne partnereként tűnik fel a Mindörökké Batman (1995) című filmben, melyben Val Kilmer játszotta a címszerepet. Szintén ebben az évben forgatta Gus Van Sant rendezésében a Majd\' megdöglik érte (1995) című filmet, alakítása pedig Golden Globe-díjat ért. Hosszú szünet után 1999-ben újra együtt tűnt fel a vásznon férjével Stanley Kubrick thrillerében, a Tágra zárt szemek-ben (1999). 2001-ben, miután folyamatos találgatások folytak házasságuk megromlásáról, végül elváltak. Két örökbe fogadott gyermekük Nicole Kidmannal él. Még ebben az évben szerepelt a Moulin Rouge musical filmes adaptációjában, ahol Ewan McGregor partnerét alakítja. A kritikusok pozitívan nyilatkoztak, az akadémia pedig Oscar-díj jelöléssel jutalmazta őt. 2006. június 25-én másodszor is férjhez ment, ezúttal Keith Urban countryzenészhez. 2008. júliusában megszületett férjével közösen vállalt gyermekük, Sunday Rose. 2011. januárjában tovább bővült közös családjuk Keith-tel, amikor hozzájuk került az előző év decemberében született Faith Margaret is, akit – mivel a színésznő nem tudott teherbe esni – béranya hordott ki.

Nicole Kidman adatlapja Nicole Kidman összes filmje

25

Cameron Diaz
21 / 2

Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt el. Cameron testvérével Long Beach-en nőtt fel. A Long Beach Polytechnic Középiskolában érettségizett, ahol egy éven keresztül a színjátszókör tagja volt. Modellkarrierje 16 évesen kezdődött, amikor egy rendezvényen felfigyeltek rá, ezt követően az Elite Modellügynökségnek köszönhetően bejárta a világot. A következő öt évben megfordult Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban is. Olyan cégeknek készült fotósorozata, mint a Calvin Klein vagy Levi's. 1990-ben a Seventeen magazin címlaplánya lett. Filmes karrierje viszonylag későn kezdődött, amikor 1994-ben jelentkezett A maszk (1994) című film válogatására, és megkapta a Jim Carrey által megformált főszereplő partnerének szerepét. A film óriási siker lett, és elindította a színésznő karrierjét. 1996-ban forgatta a Féktelen Minnesota (1996) című filmet, majd több vígjátékban is szerepet kapott. 1999-ben John Malkovich mellett tűnt fel A John Malkovich menetben (1999), és még ugyanebben az évben Al Pacino partnereként is láthattuk a Minden héten háború (1999) című, az amerikai football világába betekintést nyújtó alkotásban. 2000-ben megkapta a Charlie angyalai(2000) sorozat egyik főszerepét, majd szinkronszínészként Fiona hangját kölcsönözte a Shrek (2000) című animációs filmben. 2002-ben Martin Scorsese filmjében, a New York bandáiban (2002) nyújtott alakításért Golden Globe-díjra jelölték. A filmezés mellett Cameron Diaz nagy elkötelezettje az egészséges életmódnak, 2013-ban fittness könyvet jelentetett meg The Body Book címmel. 2014-ben saját cipőmárkát dobott a piacra, amelynek filozófiája, hogy a kényelem és a divat ötvözése. Magánéletében több híresség is feltűnt, köztük a nála kilenc évvel fiatalabb Justin Timberlake is. Legutóbbi nyilvánosságra került kapcsolata a New York Yankees baseball csapat sztárjával, Alex Rodriguezzel 2011-ig tartott.

Cameron Diaz adatlapja Cameron Diaz összes filmje

26

Zoe Saldana
15 / 1

Zoe Saldana 1978. június 1.-én született New Jerseyben. Először 1990-ben láthattuk a képernyőn az Esküdt ellenségek egyik epizódjában majd ezt egy amerikai zenés dráma követte amely a Center Stage (Rivaldafény) címet kapta. Feltűnt még a Kihevered haver!-ben majd ezt kisebb szerepek követték. 2002-ben viszont egy már sokkal ismertebb filmben az Álmok útján című filmben kapott főszerepet Britney Spears mellett. 2003-ban egy szintén népszerű film, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmben szerepelt,ahol Anamaria karakterét alakította. 2 évvel később újabb filmben,egy vígjátékban játszhatott.A címe Guess Who (A csajom apja ideges) volt. 2009-ben két sikerfilmben is szerepelt. A Star Trekben valamint az Avatarban ahol ráadásul az egyik főszereplő,Neytiri karakterét alakítja. Ezért a filmjéért több jelölést is kapott, többek között a People's Choice Awardson. A film hatalmas sikert aratott. 2009 decemberében mutatták be és 237 milliárdos költségvetésű volt, de megérte. Ebben a filmben Neytiri karakterét alakítja aki az Omaticaya Klán hercegnője. 2011-ben a Colombiana című akciófilm már teljes egészében az ő karakterére épült, tovább erősítve azon színészek névsorát, akik egymaguk is el tudnak vinni egy filmet a hátukon a sikerig. Egy évvel később a Lopott szavak című romantikus filmben volt látható. 2013-ban pedig a Star Trek és a Nina című filmeken dolgozott. 2014-ben újra egy sci-fiben, a Galaxis őrzőiben szerepel, emellett megkezdődtek az Avatar három folytatásának munkálatai is, melyek 2020-ban, 2021-ban és 2024-ben és 2025-ben kerülnek majd a mozikba. Ezek mellett 2017-ben folytatódott a Galaxis őrzői is, melyben újra szerepelt. Illetve látható lesz 2018-ban a Bosszúállók következő részében is.

Zoe Saldana adatlapja Zoe Saldana összes filmje

27

Blake Lively
13 / 1

Blake Lively (Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, Tarzana, 1987. augusztus 25. ) amerikai színésznő. Serena van der Woodsenként főszerepben játszik A pletykafészek című sorozatban. Olyan filmekben szerepelt már, mint a Négyen egy gatyában, a Tolvajok városa vagy a Zöld Lámpás. Lively Tarzanában, Kaliforniában született Ernie és Elaine Lively gyermekeként. Van egy testvére, Eric Lively és három féltestvére, Lori, Robyn és Jason Lively. Szülei és testvérei is a szórakoztatóiparban dolgoznak. Gyerekkorában színjátszókörbe járt, mert a szülei nem szerették volna egy bébisziterre hagyni. A lány nem mindig érdeklődött a színészet iránt, de a testvére, Eric elérte, hogy az ügynöke elküldje néhány meghallgatásra. Ennek köszönhetően kapta meg Bridget szerepét a Négyen egy gatyában című filmben, miközben végzős volt a Burbank High Schoolban. Karrierje 11 évesen kezdődött, amikor játszott az apja rendezésében készülő Sandman című filmben 1998-ban. Később megjelent a Négyen egy gatyában regény filmváltozatában, 2005-ben. Alakításért jelölték a Teen Choice Awardson a legjobb női áttörés kategóriában. 2006-ban Justin Long oldalán a Felvéve vígjátékban tűnt fel és egy apró szerepet is kapott a Simon mondja horrorfilmben. 2007-ben Lively egy bulimiás lányt alakított az Elvis and Anabelle című filmben. 2007-ben kapta meg a The CW sorozatában, A pletykafészekben a főszereplő, Serena van der Woodsen karakterét. Ez a szerep meghozta számára az ismertséget. 2008-ban került mozikba a 2005-ös film folytatása, a Négyen egy gatyában 2. 2009-ben a Pippa Lee négy életében láthattuk, mint a címkarakter fiatalabb verziója. 2010-ben Ben Affleck filmjében, a Tolvajok városában egy drogfüggő nőt testesített meg. 2011 nyarán került mozikba a Zöld Lámpás akciófilm, melyben a főhős szerelmét, Carol Ferrist formálta meg. 2004 és 2007 között Kelly Blatz színésszel járt együtt. 2007-ben kezdett el randizni A pletykafészekből ismert Penn Badgley-vel, de kapcsolatuk csak 2008 májusában lett hivatalos, amikor együtt nyaraltak Mexikóban. A pár 2010 októberében szakított, majd a színésznő Leonardo DiCaprioval randizott. 2008-ban részt vett egy elnökválasztási kampányban, melyben Barack Obama iránti támogatását fejezte ki. 2011-ben a TIME magazin beválasztotta a 100 legbefolyásosabb ember közé. 2012-ben férjhez ment Ryan Reynolds-hoz. A hírek szerint 2014. decemberében (becsült időpont) megszületett első gyermekük, James. A kislányt a lehető legjobban óvják a nyilvánosságtól, a róla megosztott fényképek többségén arca nem látszik. 2016 áprilisában röppentek fel a hírek, miszerint a színésznő ismét gyermekáldás elé néz.

Blake Lively adatlapja Blake Lively összes filmje

28

Kristen Stewart
13 / 4

Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Ausztrál származású édesanyja és édesapja a filmiparban dolgozik, így lányuk már korán a színészet világában találta magát. Kristennek egy bátyja van, Cameron, és két örökbefogadott öccse, Dana és Taylor. Kristenre alig 8 éves korában egy tehetségkutató figyelt fel egy iskolai színdarabban, ezt követően pedig számos kisebb szerepben tűnt fel a televíziók képernyőin. Első jelentős szerepét a Birtokviszonyban (2001) kapta, melyet a Pánikszoba (2002) követett. Utóbbiban Jodie Foster lányát alakította. A Jéghideg otthon (2003) című filmben Dennis Quaid és Sharon Stone játszották a szüleit, majd feltűnt a Beszélj! (2004), a Kegyetlen faj (2005) és a A hírnök (2007) című filmekben is, mielőtt szerepet kapott volna a Sean Penn rendezésében nagy sikert aratott Út a vadonba (2007) című drámában. Zajos sikert és valódi rajongást a következő filmje hozott, amikor 2008-ban, 17 évesen megkapta a Stephanie Meyer nemzetközi bestselleréből forgatott film, az Alkonyat (2008) női főszerepét. Robert Pattinsonnal jól működő párost alkottak filmvásznon, és a közönségsiker a franchise következő részekeivel rohamos léptékben növekedett (Alkonyat: Újhold – 2009, Alkonyat: Napfogyatkozás – 2010, Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész – 2011, Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész – 2012). A kasszasikerek után Kristen inkább a független, kis költségvetésű munkák felé fordult, eljátszotta Joan Jettet The Runaways - A rocker csajok (2010) című életrajzi filmben, szerepelt a Mallory szerint a világ (2010), a Hófehér és a vadász (2012) és az Úton (2012) című filmekben is. Robert Pattinsonnal való szakítása óta Stewart egyedül él, van háza Los Angelesben és Malibun.

Kristen Stewart adatlapja Kristen Stewart összes filmje

30

Carrie Fisher
11 / 0

Carrie Fisher 1956. október 21-én született a kaliforniai Beverly Hillsben. Édesapja Eddie Fisher énekes, édesanyja Debbie Reynolds színésznő. Apai ágon oroszországi zsidó gyökerekkel rendelkezik. Szüle két éves korában elváltak. Az érettségit követően beíratkozott a London’s Central School-ba, nyelv- és drámaszakra. Színpadon első ízben az Irene (1973) című Bradway musicalban volt látható, míg a filmvásznon a Sampon (1975) című filmben szerepelt - Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant partnere volt. A nagy áttörést Leia Organa hercegnő szerepe jelentette számára a Star Wars IV. - Egy új reményben (1977). Ezúttal Mark Hamill és Harrison Ford oldalán volt látható. A The Star Wars Holiday Specialban, A Birodalom visszavágban (1980) és a A Jedi visszatérben (1983) szintén Leia bőrébe bújt. Szerepet kapott a Blues Brothers (1980) vígjátékban John Belushi és Dan Aykroyd oldalán. Paulát alakította a Magas barna férfi felemás cipőben (1985) című vígjátékban, míg Woody Allen April szerepével bízta meg a Hannah és nővérei (1986) című filmjében. Peter Ustinovval játszott az Agatha Christie regényből készült Randevú a halállal (1988) krimiben, majd megírta a Képeslapok a szakadékból (1990) című film forgatókönyvét, mely a legjobb adaptált forgatókönyv BAFTA-jelölését hozta el számára. Linda főszerepét kapta meg a Édes bosszú (1990) francia-amerikai vígjátékban, majd a főszereplők között találkozhattunk vele a Folytatásos forgatás (1991) és a Ez az életem (1992) vígjátékokban is. Egy epizód erejéig feltűnt a Szex és New Yorkban (1998), de a Szívtiprók (2001) romantikus vígjátékban is látható volt Sigourney Weaver és Gene Hackman társaságában. Kevin Smith kultfilmjében, a Jay és néma Bob visszavágban (2001) is jelen volt, majd forgatókönyvíróként működött közre a Öreg díva, nem vén díva (2001) című vígjátéknál. Szerepelt a Drogtanya (2003), az Felfedezésre várva (2005) és a Rajongók háborúja (2009) alkotásokban, de Leiaként visszaköszönt a Star Wars - Az ébredő Erő (2015) sci-fiben is. A szímésznő váratlanul hunyt el, amikor rosszul lett egy repülőgépen. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sem sikerült megmenteni életét, s 2016. december 27-én szíve feladta a küzdelmet. Mindössze 60 éves volt.

Carrie Fisher adatlapja Carrie Fisher összes filmje

34

Jodie Foster
6 / 1

A ma már rendezőként is elismert Jodie Foster háromévesen kezdte színészi pályáját egy reklámfilmben, tízévesen pedig már eljátszotta első főszerepét a Napóleon és Samantha című filmben. 1975-ben forgatott először Martin Scorseséval az Alice már nem lakik itt című filmben. Igazán jelentős alakításra azonban 1976-ban volt először lehetősége, amikor a rendezőtől szerepet kapott A Taxisofőrben. Ezért a szerepéért Oscar-díjra is jelölték, és megkapta érte a Los Angeles-i filmkritikusok díját. 1988-ban A Vádlottak, 1992-ben pedig A bárányok hallgatnak című filmekben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat. 1991-ben a Tate, a kis emberrel mutatkozott be rendezőként (a főszerepet is ő játszotta). 1992-ben dolgozott Woody Allen filmjében az Árnyak és ködökben, és még ugyanebben az évben Richard Gere társaságában forgatta a Sommersby-t. Maverick-beli szerepében pedig az ragadta meg a leginkább, hogy annyira más volt, mint korábbi szerepei, és végre lehetősége adódott arra, hogy egy könnyed, szellemes nőt alakíthasson egy vígjátékban.

Jodie Foster adatlapja Jodie Foster összes filmje